reklama
U
użytkownik 167877
Gość
Ja z mężem mamy 1500 zł.
Jesteśmy ubezpieczeni w pzu i mamy jakiś fajny pakiet . Musze sprawdzić bo w niektórych np za poród naturalny czy takie nacięcie krocza . Cesarki pobyty od 1 dnia w szpitalu a nie 3dni , są wypłacane. Słyszałam już przypadki . Czasem kobiety nie składają tego a tu zawsze też coś wpada. [emoji4]
Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Justyna jesli sie nie pogodzicie postaraj sie o separacje wtedy tez dostaniesz jakies świadczenia jako samotna matka. Jesli masz umowe o prace dostaniesz tez macierzynski nie bedzie tak zle nie ma co sie nakrecac
Bellax jako osoba uczaca sie bedziesz dostawala 1000zl co miesiac przez rok. 500+ też dostaniesz jak nie masz rzadnych dochodów no i mieszkasz ze swoim partnerem? Bo jesli nie to tez powinnas cos dostac jako samotna matka. Idz do opieki spolecznej i wszystkiego sie dowiedz. To jest kasa ktora Ci sie należy nie ma co sie wstydzic
Bellax jako osoba uczaca sie bedziesz dostawala 1000zl co miesiac przez rok. 500+ też dostaniesz jak nie masz rzadnych dochodów no i mieszkasz ze swoim partnerem? Bo jesli nie to tez powinnas cos dostac jako samotna matka. Idz do opieki spolecznej i wszystkiego sie dowiedz. To jest kasa ktora Ci sie należy nie ma co sie wstydzic
weraphotoo
Zaciekawiona BB
Czesc dziewczyny:*
Dawno mnie tu nie było..
Ale juz wracam
A dzisiaj mam drugą wizytę
Trzymajcie za mnie kciuki
Napisane na LG-K520 w aplikacji Forum BabyBoom
Dawno mnie tu nie było..
Ale juz wracam
A dzisiaj mam drugą wizytę
Trzymajcie za mnie kciuki
Napisane na LG-K520 w aplikacji Forum BabyBoom
gaya11
Fanka BB :)
Kosiniakowe należy się każdej mamie ,która nie dostanie macierzyńskiego .Bellax tobie prawdopodobnie także .Tak samo za urodzenie, ja np.dostanę 1000zł becikowego + 1000 za urodzenie bo dochód nam nie przekracza (wszyscy to dostaną,którzy mają rodzinne) Pytałam w urzędzie i to jest pewne na 100%. Czyli u mnie 2000zł na dzień dobry + kosiniakowe+ 500+ Damy radę.
U
użytkownik 167877
Gość
Będzie dobrze Justynko . Wiem , że myślisz o przyszłości i chcesz zapewnić maleństwo co najlepsze . [emoji4]Życie czasem zaskakuje i może wszystko się ułoży. Najważniejsze żebyś i ty i maleństwo byli zdrowi . Reszta to sprawa drugorzędna [emoji9][emoji9] trzymamy kciuki za Ciebie . !!Na 500+ nie mam co liczyc bo trzeba by było zarabiać mniej jak minimum średniej krajowej. Kosiniakowe? Jestem zatrudniona na umowę o pracę wiec tez raczej odpada. Nawet jest to jest to tylko na rok a co dalej? Becikowe dostane to wiem. Ale 1000zl to pryszcz w morzu potrzeb. Teraz myślę że trzeba będzie szybciej wrócić do pracy bo jednak premie zawsze wspierały mój budżet.
Jeśli dojdzie do rozwodu to na alimenty duże tez nie mam co liczyc bo mój mąż na umowie ma minimum.
Bellax123!
Fanka BB :)
no niestety ( stet) mój partner nie zarabia aż tak źle. Ale jak nam przyjdzie tylko z jego pensji wynająć mieszkanie to będzie słaboJeżeli dochód w rodzinie nie przekracza 800 zł na rękę na osobę to dostaniesz 500 zł na 1 dziecko.
Od jakiegoś czasu jest świadczenie też rodzicielskie inaczej kosiniakowe. Jeżeli matka lub ojciec uczy się , nie pracuje bądź zarabia miesięcznie mniej niż 1 tys zł. A dochód w rodzinie na os nie przekracza tam było ok 1900 zł prawie to dostaniesz przez rok od urodzenia dziecka 1000 zł. Jak ktoś pracuje i np bd dostawał po urodzeniu 600 zł to dostaje wyrównanie do tys . Jak twój partner nie zrobi więcej niż 2400 na rękę to masz 500 plus kosiniakowe przez rok. [emoji4]
U
użytkownik 16
Gość
O separacji juz czytalam ale chcę się wstrzymać. I tak mam za dużo na głowie. Poza tym gdzieś tam w sercu mam nadzieje ze się pogodzimy. Moze to tylko moje złudne nadzieje ale czegoś musze się trzymać bo oszaleje.Justyna jesli sie nie pogodzicie postaraj sie o separacje wtedy tez dostaniesz jakies świadczenia jako samotna matka. Jesli masz umowe o prace dostaniesz tez macierzynski nie bedzie tak zle nie ma co sie nakrecac
Dzisiaj musze zadzwonić do naszej pani architekt i powiedzieć żeby zaprzestala pracy nad projektem naszego domu. Mam nadzieje ze nie będę musiała jej dużo dopłacać. To dobra kobieta i nie chce robić z siebie dziada.
Kochana oczywiscie nie mowie że od razu... Dajcie sobie czas na przemyslenie i ochloniecieO separacji juz czytalam ale chcę się wstrzymać. I tak mam za dużo na głowie. Poza tym gdzieś tam w sercu mam nadzieje ze się pogodzimy. Moze to tylko moje złudne nadzieje ale czegoś musze się trzymać bo oszaleje.
Dzisiaj musze zadzwonić do naszej pani architekt i powiedzieć żeby zaprzestala pracy nad projektem naszego domu. Mam nadzieje ze nie będę musiała jej dużo dopłacać. To dobra kobieta i nie chce robić z siebie dziada.
reklama
Ja sie stresuje...za tydzien mam usg prenatalne. Mam nadzieje,ze wszystko dobrze z malenstwem... Tylko boje sie chyba poloznej,bo kazala mi wagi pilnowac ze dopuszcza max.2 kg na miesiac przytyc bo inaczej sobie pogadamy[emoji14]hihi a ja w dwa tygodnie kolo poltora kilo juz...uuuu poszalalam...