reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny jeszcze mam pytanie. Ja mam grupę krwi Arhd- ,a moj narzeczony Arhd+ i wiem,że lekarze proponują szczepionkę z immunoglobiny,żeby nie doszło do konfilktu.. czy mając taki przypadek jak ja,będziecie korzystać z tej szczepionki?? Wiem,że w 1wszej ciąży konfilkt jest mało prawdopodobny,dopiero w następych jest większe ryzyko i ,że po urodzeniu dają tą szczepionkę już na nfz. Jestem ciekawa jak Wy do tego podchodzicie?
Koniecznie dopilnuj aby po porodzie dostać szczepionkę.[/QUOTE]
Po kazdym porodzie dostawalam zasktrzyk w pupe sprowadzany z krk

reklama
Dziewczyny, ale żadnych zupek chińskich! Gorących kubków i tych wszystkich przetworzonych produktów. Mało, że w tym zdrowia nie ma, to tylko sztucznie zapycha.

U mnie z aptetytem tragedia, niby faktycznie mdłości jakoś ustąpiły i to mocno, ale... wczoraj nakręciłam się na krupnik, zjadłam miseczkę i patrzę na resztę rodziny, może dojedzą garnek, bo dziś na niego patrzeć nie mogę :) I wtedy owoce, ew kanapki...

p19uyx8dakwwcbe2.png

Eh kolejna ciężka noc. W dzień jestem jeszcze w miarę wytrzymać bez płaczu natomiast w nocy dopadaja mnie wszystkie możliwe koszmary.
Martwię się tym że nie będę finansowo w stanie podołać dziecku a wiadomo ze każda z nas chce malenstwo dać wszystko co możliwe. Moi rodzice sami ledwie wiążą koniec z końcem. Jak piszecie o kolyskach wozeczkach itp to sama się zastanawiam skąd ja na to wezmę pieniądze.

m3sxrjjg5qsluqq6.png

Dziewczyny, ale żadnych zupek chińskich! Gorących kubków i tych wszystkich przetworzonych produktów. Mało, że w tym zdrowia nie ma, to tylko sztucznie zapycha.

U mnie z aptetytem tragedia, niby faktycznie mdłości jakoś ustąpiły i to mocno, ale... wczoraj nakręciłam się na krupnik, zjadłam miseczkę i patrzę na resztę rodziny, może dojedzą garnek, bo dziś na niego patrzeć nie mogę :) I wtedy owoce, ew kanapki...

p19uyx8dakwwcbe2.png
Przecież każda z nas ma rozum i wie że to nie jest zdrowe. ;) Miałam ochotę jadłam, Przeżyłam nic mi nie jest. Wyniki mam wzorowe i bobas też oki ;)

w57vyx8dubspq12k.png

Eh kolejna ciężka noc. W dzień jestem jeszcze w miarę wytrzymać bez płaczu natomiast w nocy dopadaja mnie wszystkie możliwe koszmary.
Martwię się tym że nie będę finansowo w stanie podołać dziecku a wiadomo ze każda z nas chce malenstwo dać wszystko co możliwe. Moi rodzice sami ledwie wiążą koniec z końcem. Jak piszecie o kolyskach wozeczkach itp to sama się zastanawiam skąd ja na to wezmę pieniądze.

m3sxrjjg5qsluqq6.png
Uszy do góry;) do dupy z finansami to mam ja :) wy dostaniecie za siedzenie w domu z bobaskiem parę groszy a ja nic, bo się uczę. Zarabia tylko mój facet i to też bez rewelacji. A rodzice... no cóż to długa historia i nie wiem jak to będzie. Ale wiem jedno musi się ułożyć poprostu musi ;)

w57vyx8dubspq12k.png

Bella, Ty to o kosiniakowe musisz sie starac. :) justyna nie ma takiej opcji, zebys w kwestii finansowej byla zdana sama na siebie. Malenstwo ma ojca, a Ty na pewno tez dostaniesz jakies swiadczenia. Glowa do gory.

Napisane na Picasso w aplikacji Forum BabyBoom

Uszy do góry;) do dupy z finansami to mam ja :) wy dostaniecie za siedzenie w domu z bobaskiem parę groszy a ja nic, bo się uczę. Zarabia tylko mój facet i to też bez rewelacji. A rodzice... no cóż to długa historia i nie wiem jak to będzie. Ale wiem jedno musi się ułożyć poprostu musi ;)

w57vyx8dubspq12k.png
Jeżeli dochód w rodzinie nie przekracza 800 zł na rękę na osobę to dostaniesz 500 zł na 1 dziecko.
Od jakiegoś czasu jest świadczenie też rodzicielskie inaczej kosiniakowe. Jeżeli matka lub ojciec uczy się , nie pracuje bądź zarabia miesięcznie mniej niż 1 tys zł. A dochód w rodzinie na os nie przekracza tam było ok 1900 zł prawie to dostaniesz przez rok od urodzenia dziecka 1000 zł. Jak ktoś pracuje i np bd dostawał po urodzeniu 600 zł to dostaje wyrównanie do tys . Jak twój partner nie zrobi więcej niż 2400 na rękę to masz 500 plus kosiniakowe przez rok. [emoji4]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jeżeli dochód w rodzinie nie przekracza 800 zł na rękę na osobę to dostaniesz 500 zł na 1 dziecko.
Od jakiegoś czasu jest świadczenie też rodzicielskie inaczej kosiniakowe. Jeżeli matka lub ojciec uczy się , nie pracuje bądź zarabia miesięcznie mniej niż 1 tys zł. A dochód w rodzinie na os nie przekracza tam było ok 1900 zł prawie to dostaniesz przez rok od urodzenia dziecka 1000 zł. Jak ktoś pracuje i np bd dostawał po urodzeniu 600 zł to dostaje wyrównanie do tys . Jak twój partner nie zrobi więcej niż 2400 na rękę to masz 500 plus kosiniakowe przez rok. [emoji4]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Na 500+ nie mam co liczyc bo trzeba by było zarabiać mniej jak minimum średniej krajowej. Kosiniakowe? Jestem zatrudniona na umowę o pracę wiec tez raczej odpada. Nawet jest to jest to tylko na rok a co dalej? Becikowe dostane to wiem. Ale 1000zl to pryszcz w morzu potrzeb. Teraz myślę że trzeba będzie szybciej wrócić do pracy bo jednak premie zawsze wspierały mój budżet.

Jeśli dojdzie do rozwodu to na alimenty duże tez nie mam co liczyc bo mój mąż na umowie ma minimum.

m3sxrjjg5qsluqq6.png

Do góry