reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Chyba nie tylko kolacji... Ja to zwykle pogrzebie w jedzeniu i tyle... Nic mi nie smakuje. No oprócz niektórych owoców dziś na obiad maliny i truskawki... A jak myśle o kolacji od razu mi się niedobrze robi....
Z jednej strony wam zazdroszczę że nie macie apetytu. Z drugiej wiadomo nie za dobrze.Ja zaś bym ciągle jadła. Co jakiś czas z głodu mnie mdli i musze jeść. A tak się boję bo w 1 ciąży 23kg przytyłam . Oby w tej max 14 [emoji4]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
owoce są zdrowsze i bardziej wartościowe niż kanapka ;) no chyba że jesz z chleba orkiszowego z sałatą i całą masą warzyw. Nie przejmuj się ja pierwsze 4 tygodnie piłam alkohol (na szczęście nie duzo) i piłam litrami kawę bo nie wiedziałam że jestem w ciąży. Lekarz mnie bardzo uspokoił że było wcześnie i do bobasa to nawet nie docierało. Kolejne 5 tyg na słodyczach i zupkach chińskich- efekt ? -5 kg. Dopiero teraz wrócił mi apetyt i waga powoli rośnie. Nie przejmuj się. Nasze organizmy wiedzą co robią, jedz gdy jesteś głodna;)

w57vyx8dubspq12k.png

No to maluch musi zadowolic sie pomelo i mandarynkami ;-) oooo zupka chinska ! Moj maz mi nie pozwala tego jesc [emoji35] mowisz mozna ? Zjem w tajemnicy ;)
Czaeem tez jem czipsy na kolacje ;-)
A alkohol tez pilam i to pamietam butelke ulubionego wina w 2 dni [emoji33] ale test wyszedl wtedy negatywny a za tydzien - pozytywny ;-)

m3sx9jcg8o411yy9.png

Ja schudłam już 3 kg... z 56.5 na 53.5. Też często jem owoce typu mandarynki albo jabłka. Myślę że nie ma się czym przejmować dopóki wszystko jest ok :)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Jasne że wie ;) od początku ciąży wie. Tylko niestety jest bardzo konfliktową osoba i jak coś jej się nie podoba to zaraz się obraża i nie odzywa. Potrafi zwyzywac ludzi jak ktoś jej podpadnie i nie obchodzi jej ze komuś np jest smutno w tym momencie. A dzisiaj się na mnie obraziła, bo szłam na zakupy i nie chciałam z nią pogadać na Skypie przez minute, bo mąż już czekał i nie miałam czasu. Także jeśli nie przyjedzie po mnie na lotnisko to jadę do teściowej. Nic na siłę...

Znam ten typ. Nie stresuj się niepotrzebnie jeśli rzeczywiście ma taki charakter. Ja mieszkam z teściowa... dlatego mam tak wyidealizowana osobę mamy ;) mnie tesciowa wkurza codziennie. Naprawdę codziennie ale przez te kilka lat nigdy się jeszcze nie poklucilysmy chociaż jakieś fochy bywały ale raczej obie traktowalysmy to jako swego rodzaju oczyszczenie atmosfery. Ale i tak mnie wkurza. Pewnie jeszcze w ciągu tych kilku miesięcy zdążę nie raz na nią ponarzekac.

p19ucsqv6rf79f3c.png

Jasne że wie ;) od początku ciąży wie. Tylko niestety jest bardzo konfliktową osoba i jak coś jej się nie podoba to zaraz się obraża i nie odzywa. Potrafi zwyzywac ludzi jak ktoś jej podpadnie i nie obchodzi jej ze komuś np jest smutno w tym momencie. A dzisiaj się na mnie obraziła, bo szłam na zakupy i nie chciałam z nią pogadać na Skypie przez minute, bo mąż już czekał i nie miałam czasu. Także jeśli nie przyjedzie po mnie na lotnisko to jadę do teściowej. Nic na siłę...

Mamy ta sama mame :) moja sie od roku nie odzywa.

Ja tak narzekam na tescia ;) znaczy w ogole nie rozmawiamy, nawet dzien dobry mi nie odpowiada ale jego zachowanie, komentarze mnie tak wkurza... ale co zrobie nic nie zrobie :)

m3sx9jcg8o411yy9.png

No to maluch musi zadowolic sie pomelo i mandarynkami ;-) oooo zupka chinska ! Moj maz mi nie pozwala tego jesc [emoji35] mowisz mozna ? Zjem w tajemnicy ;)
Czaeem tez jem czipsy na kolacje ;-)
A alkohol tez pilam i to pamietam butelke ulubionego wina w 2 dni [emoji33] ale test wyszedl wtedy negatywny a za tydzien - pozytywny ;-)

m3sx9jcg8o411yy9.png
Ja na obiad zjadłam dwa placki ziemniaczane że śmietana ale pyszne były narobilyscie mi smaka ostatnio. Pod wieczór zjadłam pół POMELO. Uwielbiam pomelo :) a teraz wieczorem gotowalam bigos z zeberkami i najpierw skubalam surowa kiszona a potem próbowałam i próbowałam tego bigosu że sie tym najadlam i pyszczek oparzylam! Ja ostatnio miałam smak na gorący kubek borowikowa z grzankami pyszny był.
Teraz na szczęście już minęły napady głodu co 2 godz. I wieczorem jadam mniej. Za to rano chociaż moglabym spać dluzej to budzi mnie taki glod...

p19ucsqv6rf79f3c.png

Ja dzisiaj na kolacje jadlam jablka :) czesto tak mam :) a pieczywo moglabym jesc na śniadanie obiad i kolacje no ale ile mozna [emoji14]

oar8s65gmlqg37sx.png

Ja mam okropna tesciowa... Taka wredna fałszywa baba ktora przy moim mezu slodka jak miod a jak go nie ma to tylko patrzy jak szpile wbic... Wrrr
Z mama tez sie kluce ale my mamy te same charakterki... Kiedys bylo duzo gorzej [emoji14]

oar8s65gmlqg37sx.png

reklama
Wiem ze dla dwojga... ale mimo wszystko dzis jakos malo jadlam i tak nieregularnie ze mam wyrzuty ;) ale obiecywalam sobie ze zmuszac sie nie bede ;) ale jak pomysle o kanapce to mi zle

m3sx9jcg8o411yy9.png
Jak ty masz wyrzuty sumienia ze nie zjadłaś kolacji to co ja mam powiedzieć? Wczoraj cały dzień przeplakalam i nie miałam siły nawet podnieść się do kibelka. Siła wcisnelam w siebie sucha bułkę. Dzisiaj poza zupą na obiad i kanapką wieczorem tez nic nie jadłam. Mama mówi ze przez to rozstanie z mężem zaglodzę maluszka. A tymczasem patrze na jedzenie i chce mi się wymiotować[emoji26]

m3sxrjjg5qsluqq6.png

Do góry