Ja też nie wiem co mam zrobić. Z luxmedu dostałam skierowanie i lekarz kazał mi się zapisać na usg w 12tc tak też zrobiłam. Na nfz też pewnie wykona to usg na miejscu bo przecież musi. Chcę koniecznie zapisać się na 3D żeby mieć pamiątkę tylko nie wiem kidy bo połówkowe na nfz na pewno będę miała bo jest obowiązkowe to było by bez sensu mieć 2 usg w 20 tc...
reklama
Bellax123!
Fanka BB :)
a może 3D trochę później? koło 30 tygodnia ? Np ja nie rozumiem czemu polowkowe już mam za darmo, a tego w 1 trymestrze nie ;(Ja też nie wiem co mam zrobić. Z luxmedu dostałam skierowanie i lekarz kazał mi się zapisać na usg w 12tc tak też zrobiłam. Na nfz też pewnie wykona to usg na miejscu bo przecież musi. Chcę koniecznie zapisać się na 3D żeby mieć pamiątkę tylko nie wiem kidy bo połówkowe na nfz na pewno będę miała bo jest obowiązkowe to było by bez sensu mieć 2 usg w 20 tc...
anika84
Jesteś w 7 tygodniu ciążyDziewczyny a takie pytanie. Może głupie, ale ile ludzi tyle gadek. Tak na chłopski rozum.
Teoretycznie. Jeśli jestem wdl usg w 6 tyg i 3 dniu czyli 6+3 to jestem w siódmym tygodniu ciąży czy w szóstym? Logicznie 6 tydzień jest skończony tak więc leci siódmy. I już nie wiem kto co i jak.
Jak wy to widzicie?
Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
emkamat10
Nadrobilam haha ja to zawsze tak w doskoku
Któraś z Was pisała, ze też dzieci idą na disney- co prawda Król Lew i kraina kodu taka sama jak w zeszłym roku ale oprócz tego masa innych bajek- więcej niż niż 2015. Jednym słowem cudownie!
Ja na usg genetyczne idę 28.11 już odliczam dni dziś byłam na pobraniu krwi- przrciwciala przy Arh+ - odebrac wynik musze osobiscie bo to tez poufne jak hiv czy kila :O
Pozatym ok, Syn mi się rozchorowal po tych wojazach ale supertata i mąż wziął zwolnienie i siedzą w domu a ja poturlalam się do pracy
Któraś z Was pisała, ze też dzieci idą na disney- co prawda Król Lew i kraina kodu taka sama jak w zeszłym roku ale oprócz tego masa innych bajek- więcej niż niż 2015. Jednym słowem cudownie!
Ja na usg genetyczne idę 28.11 już odliczam dni dziś byłam na pobraniu krwi- przrciwciala przy Arh+ - odebrac wynik musze osobiscie bo to tez poufne jak hiv czy kila :O
Pozatym ok, Syn mi się rozchorowal po tych wojazach ale supertata i mąż wziął zwolnienie i siedzą w domu a ja poturlalam się do pracy
U
użytkownik 16
Gość
Ja też tak mieszałam się między moja gin na nfzn i na fundusz i mąż kategorycznie kazał mi chodzić do niej prywatnie i w sumie sie ciesze. Nie siedze w kolejkach w starym brzydkim korytarzu tylko w nowej przychodni. Jak cos sie dzieje to biore za telefon i dzwonię.
anika84
Ja również 1 grudnia mam prenatalne
anika84
Robię identycznieJa mam takie bóle jak się zerwę a przy kichaniu podkurczam nogi albo siadam i się lekko pochylam do przodu żeby tego nie było.
U
użytkownik 16
Gość
Mi specjalnie na 3d nie zależy. Jak zrobi zdjęcie to się uciesze jak nie to trudno. Bardziej mi zależy na tych badaniach żeby je zrobić
anika84
Ja specjalnie idę w 13t4d bo mam nadwagę i orzy ostatniej ciąży prosił żeby przychodzić na prenatalne najpóźniej jak się da a można do 13t6dKurcze a ja nie wiem co zrobić. U mnie na prenatalne czeka się 2 -3 tyg. Na ostatniej wizycie lekarz nic nie mówił na ten temat. Następna będzie w przyszły czwartek czyli już w 12 tygodniu. Nie wiem co robić. Czy się zapisywać czy pogadać z lekarzem.
Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
zielinka
Zaraz będę dzwonić się umawiać. Też wolę jak najpóźniej.Ja specjalnie idę w 13t4d bo mam nadwagę i orzy ostatniej ciąży prosił żeby przychodzić na prenatalne najpóźniej jak się da a można do 13t6d