reklama
Dokładnie. To nie chodzi o straszenie. Mam znajoma która ma 38l ciąża z drugim dzieckiem pochwaliła się zaraz po teście ciążowym. Nie latala na betę jak ja, do lekarza poszła chyba w 10 tyg ja już byłam 3 razy a ledwo 11tc skończyłam, genetycznych nie robi. Jak ja o coś pytam albo sugeruje to macha ręką i mówi że ja strasze. Ona nie zwraca uwagi na wiele rzeczy które ja śledzę i podsumowanie jest takie: mniej wiesz lepiej spisz. W jej przypadku mniej się przyjmuje. Dziecko rośnie zdrowo jest już dobrze po 20 tyg brzuszek duży. I też pierwsza ciążę miała pozamaciczna.
A ja miałam pierwsza ciążę obumarla. Starałam się o drugą bardzo długo. Teraz jak juz jestem ciągle się czegoś boję. Jestem spokojna tylko podczas usg jak widzę dziecko i lekarka mi mówi że jest ok. Także rozumiem Wasze stresy i ja też nie umiem inaczej.
Ale powiem wam że zaczęłam 12 tydzień i też już dawno nic nie boli no chyba że za dużo sprzątam czy szykuje obiad w kuchni i rzeczywiście się przeciąże. Mdlosci prawie minęły, piersi juz tak nie bola i tych objawów jest coraz mniej. Brzuch nie urosl i też mniej wzięty ale rzeczywiście minęły zaparcia może dlatego. Wizyta za 9 dni i odliczam żeby jak najszybciej minął czas do tego usg.
Zając Czerwcowy
Fanka BB :)
Oj ja teraz odliczam dni do 7.12... mam glupie sny...jeszcze jakby to bylo pozniej to by sie maly ruszal a tak... :-(
U
użytkownik 16
Gość
W czwartym miesiacu juz czuć ruchy dziecka?Jeszcze miesiąc, szybko zleci
U
użytkownik 16
Gość
reklama
Daktyl2016
Fanka BB :)
Suelen tez jestem ciekawa jak to nie tajemnica