reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Przesada nie . Zgadzam się z Tobą, ale to jest tylko strach. Na co dzień jestem optymistką ale po trzech straconych ciazach w tej kwestii przestałam być. .. przepraszam ale uważam że takie forum jest też po to aby przeczytać zwykle " nie martw się, będzie dobrze, ja też tak mam".

Dokładnie. To nie chodzi o straszenie. Mam znajoma która ma 38l ciąża z drugim dzieckiem pochwaliła się zaraz po teście ciążowym. Nie latala na betę jak ja, do lekarza poszła chyba w 10 tyg ja już byłam 3 razy a ledwo 11tc skończyłam, genetycznych nie robi. Jak ja o coś pytam albo sugeruje to macha ręką i mówi że ja strasze. Ona nie zwraca uwagi na wiele rzeczy które ja śledzę i podsumowanie jest takie: mniej wiesz lepiej spisz. W jej przypadku mniej się przyjmuje. Dziecko rośnie zdrowo jest już dobrze po 20 tyg brzuszek duży. I też pierwsza ciążę miała pozamaciczna.
A ja miałam pierwsza ciążę obumarla. Starałam się o drugą bardzo długo. Teraz jak juz jestem ciągle się czegoś boję. Jestem spokojna tylko podczas usg jak widzę dziecko i lekarka mi mówi że jest ok. Także rozumiem Wasze stresy i ja też nie umiem inaczej.
Ale powiem wam że zaczęłam 12 tydzień i też już dawno nic nie boli no chyba że za dużo sprzątam czy szykuje obiad w kuchni i rzeczywiście się przeciąże. Mdlosci prawie minęły, piersi juz tak nie bola i tych objawów jest coraz mniej. Brzuch nie urosl i też mniej wzięty ale rzeczywiście minęły zaparcia może dlatego. Wizyta za 9 dni i odliczam żeby jak najszybciej minął czas do tego usg.

p19ucsqv6rf79f3c.png

No właśnie ja też nie mogę doczekać się ruchów bo wtedy będę miała jakiś wyznacznik. .. a tak tylko czekanie mi pozostało

Ja np. w pierwszej ciazy ruchy poczulam w 21 tygodniu. Strasznie mi sie to dluzylo.

Zapisalam sie na usg genetyczne. W Łodzi jest dr Dudarewicz nazywany "Bogiem usg" jak on powie, ze jest dobrze to tak jest. Cena ciazy blizniaczje dobila mnie [emoji53]

Ile to bedzie kosztować jeśli można wiedzieć?

m3sxrjjgqx0e3ml8.png

reklama
Do góry