reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Przesada nie . Zgadzam się z Tobą, ale to jest tylko strach. Na co dzień jestem optymistką ale po trzech straconych ciazach w tej kwestii przestałam być. .. przepraszam ale uważam że takie forum jest też po to aby przeczytać zwykle " nie martw się, będzie dobrze, ja też tak mam".

Dokładnie. To nie chodzi o straszenie. Mam znajoma która ma 38l ciąża z drugim dzieckiem pochwaliła się zaraz po teście ciążowym. Nie latala na betę jak ja, do lekarza poszła chyba w 10 tyg ja już byłam 3 razy a ledwo 11tc skończyłam, genetycznych nie robi. Jak ja o coś pytam albo sugeruje to macha ręką i mówi że ja strasze. Ona nie zwraca uwagi na wiele rzeczy które ja śledzę i podsumowanie jest takie: mniej wiesz lepiej spisz. W jej przypadku mniej się przyjmuje. Dziecko rośnie zdrowo jest już dobrze po 20 tyg brzuszek duży. I też pierwsza ciążę miała pozamaciczna.
A ja miałam pierwsza ciążę obumarla. Starałam się o drugą bardzo długo. Teraz jak juz jestem ciągle się czegoś boję. Jestem spokojna tylko podczas usg jak widzę dziecko i lekarka mi mówi że jest ok. Także rozumiem Wasze stresy i ja też nie umiem inaczej.
Ale powiem wam że zaczęłam 12 tydzień i też już dawno nic nie boli no chyba że za dużo sprzątam czy szykuje obiad w kuchni i rzeczywiście się przeciąże. Mdlosci prawie minęły, piersi juz tak nie bola i tych objawów jest coraz mniej. Brzuch nie urosl i też mniej wzięty ale rzeczywiście minęły zaparcia może dlatego. Wizyta za 9 dni i odliczam żeby jak najszybciej minął czas do tego usg.

p19ucsqv6rf79f3c.png

No właśnie ja też nie mogę doczekać się ruchów bo wtedy będę miała jakiś wyznacznik. .. a tak tylko czekanie mi pozostało

Ja np. w pierwszej ciazy ruchy poczulam w 21 tygodniu. Strasznie mi sie to dluzylo.

Zapisalam sie na usg genetyczne. W Łodzi jest dr Dudarewicz nazywany "Bogiem usg" jak on powie, ze jest dobrze to tak jest. Cena ciazy blizniaczje dobila mnie [emoji53]

Ile to bedzie kosztować jeśli można wiedzieć?

m3sxrjjgqx0e3ml8.png

reklama
Do góry