reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Hej dziewczyny , czy któraś z was miała szczepienie przeciw krztuścowi ? Ja mieszkam w Irlandii i tu się szczepi rutynowo prawie wszystkie mamy , zastanawiam się jak jest w Polsce i czy to konieczne ?

Ha! Tak bardzo czekałam na jakaś emigrantkę z zielonej wyspy :) skąd jesteś dokładnie?

Dziewczyny, ja zacznę smarować się Bio-Oil. Koleżanka smarowała się cała ciąże, dwa razy dziennie i ani jednego rozstepu.
Dodam, ze jest drobniusienka wiec preparat bardzo się sprawdził.

Czy któraś z Was ma wizytę na poniedziałek? Ja już się nie mogę doczekać, aczkolwiek obawiam się odrobine. Mam nadzieje, ze usłyszę serduszko mojego maleństwa :)

reklama
Ja rozumiem, ze hormony itd ale kurczę już dając mega durne porównanie jak jedna uprawia z mężem seks oralny a inna nie to chyba nie namawiają siebie nawazajem na to co jest lepsze i co ktora powinna lub nie powinna robić... a matki jakoś dziwnym trafem z momentem posiadania dziecka, tudzież jeszcze nie posiadania a tylko przeczytania całych mądrych "internetow" zaczynają roscic sobie prawa do mówienia innym co jest dobre a co nie. Dotyczy to kp, rodzaju porodu, nosić w chuscie czy nie i miliona innych spraw. Po co? Racja jest jak dupa, każdy ma swoją i niech tak zostanie.

Spokojnego wieczoru dZiewczynki, chillujcie się! Długi weekend w końcu!
:*
Każdy niech żyje jak mu się podoba i nikomu nic do tego. Mnie nie obchodzi kto jak rodzi , karmi lub nosi dziecko. Jednak każdy może mieć swoje zdanie na dany temat, nie żeby kogoś przekonywać, żeby żyć po swojemu. Myślę, że ludzie nie lubią słyszeć opinni czy też subiektywnej "prawdy". Z drugiej strony to forum, ktoś napisze coś wkurzony, zmęczony, chory takimi słowami jakich nie użył by normalnie, ktogoś zdenerwuje ( u mnie teraz to sekunda) i wychodzi gównoburza.

f2w3skjoapwrgv7j.png

nie żrejcie sie, dziewczyny. Chyba nie musze mówić, że stres źle wpływa na maluszka? ;> Z całym szacunkiem dla obu stron sporu, ale po co tak zgryźliwie komentować.. Wzajemnie przecież nie wyrządzacie sobie krzywdy, nie? ;) Chyba od tych ciąż przewraca sie w dupach -jak to czasem ujmuje mój M :p

Ha! Tak bardzo czekałam na jakaś emigrantkę z zielonej wyspy :) skąd jesteś dokładnie?

Dziewczyny, ja zacznę smarować się Bio-Oil. Koleżanka smarowała się cała ciąże, dwa razy dziennie i ani jednego rozstepu.
Dodam, ze jest drobniusienka wiec preparat bardzo się sprawdził.

Czy któraś z Was ma wizytę na poniedziałek? Ja już się nie mogę doczekać, aczkolwiek obawiam się odrobine. Mam nadzieje, ze usłyszę serduszko mojego maleństwa :)
ja mam ale dopiero o 19 ;(

w57vyx8d0y5gtqc5.png

jakieś rady na ból głowy? miewam takie najczęściej trzydniowe, ale taki tępy ból, że nie funkcjonuję, Nie jestem w stanie nawet jeść. Apap nie pomaga, z lodem już się zaprzyjaźnilam :(

Dziewczyny macie jakiś sposób na te mdłości ? Nic nie pomaga.
Wymioty, mdłości, zaparcia 24 na dobe. Juz powoli nie mam siły wstać,bo skąd brać siłę jak wszystko co zjem zwracam. [emoji22][emoji22]
Jeśli nie przejdzie to w sobotę rano dzwonie na prywatny telefon lekarza. Kazał dzwonić o każdej porze w razie gdyby a chyba nie będzie wyjścia, bo zaraz będę odwodniona na całego [emoji22][emoji22]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Mi pomagaja migdaly na mdłości i tylko to.

34bw0dw4gguwtb7d.png

reklama
Moje obie dziewczynki byly na mm i jakos sie ani w zyrafy ani w cieleta nie zamienily..po 1 porodzie bylam w zlym stanie psychicznym.i fizycznym bo dziecko umieralo w brzuchu i darli sie ze po co becze jak dziecko juz nie zyje..i cc mialam za szybko bo czulam ogtomny bol [emoji22] a z mlodsza zaczela mi macica ropiec i bylam 5 tyg na antybiotykach i lekach przez ktore nie moglam karmic..nie czuje sie absolutnie zla matka ani nie widze by moje dzieci byly inne

Do góry