reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
no dokładnie tak ! pierwszy gin mowił ze tylko kwas foliowy i nic więcej ! ale ja już mu nie ufam bo w ogóle jakiś zacofany był. ten co dziś u niego byłam, świetny , młody lekarz, jego ojciec też był ginem i to podobno najlepszym w mieście, więc to taka już pokoleniowa mądrość chyba. :) no i on mi powiedział że jak najbardziej zestawy witamin typu febidin, zwłąszcza teraz w zimie, i że wit A w tych suplementach nie przedawkuję bo jest w małej ilości i nie wiem ile musiałabym jej jeszcze dostarczyc w pożywieniu żeby mój organizm przedawkował. no widzicie, co lekarz to opinia. chociaż muszę przyznać ze przy mojej diecie i mdłościach raczej nie przyjmuję dziennej zalecanej dawki witaminy D, żelaza czy choćby jodu więc suplementacja jest raczej dobrym rozwiązaniem

no dokładnie tak ! pierwszy gin mowił ze tylko kwas foliowy i nic więcej ! ale ja już mu nie ufam bo w ogóle jakiś zacofany był. ten co dziś u niego byłam, świetny , młody lekarz, jego ojciec też był ginem i to podobno najlepszym w mieście, więc to taka już pokoleniowa mądrość chyba. :) no i on mi powiedział że jak najbardziej zestawy witamin typu febidin, zwłąszcza teraz w zimie, i że wit A w tych suplementach nie przedawkuję bo jest w małej ilości i nie wiem ile musiałabym jej jeszcze dostarczyc w pożywieniu żeby mój organizm przedawkował. no widzicie, co lekarz to opinia. chociaż muszę przyznać ze przy mojej diecie i mdłościach raczej nie przyjmuję dziennej zalecanej dawki witaminy D, żelaza czy choćby jodu więc suplementacja jest raczej dobrym rozwiązaniem
też tak uważam. Ogólnie ciężko jest przedawkować witaminy :) poza tym te preparaty są tak dobrane by było oki ;)

w57vyx8d0y5gtqc5.png

Chciałam Wam dziewczęta podziękować za poradę z wczoraj , by pojechać na pogotowie , bo u lekarza miałam prawdopodobnie pusty pęcherzyk i bym do czwartku musiała czekać . Byłam . Przy badaniu juz plamiłam , okazało się , że pęcherzyk mój jest pusty . Zarodek nie rozwijał się prawidłowo . Był bardzo bardzo maleńki . Lekarz powiedział mi o 2 tygodniach oczekiwania na miesiączkę ewentualnie po tym czasie skontaktować się z nim na badania . :-( :(
Niestety dziś dostałam miesiączki , okropny ból , żal i przede wszystkim złamane serce . Maleństwa nie było ze mną a już tak go kochałam . :(:(:( Niestety muszę Was opuścić , życzę Wam wszystkim zdrowia oraz Waszym maleństwom by wszystko było tak jak powinno być . Do zobaczenia może na forum w przyszłości
Bardzo mi przykro :( obyś jak najszybciej dostała zielone światło na kolejne starania i życzę Ci żeby jak najszybciej się udało

dziewczyny gratuluję cudownych widoków dzieciaczków i serduszek. Niezapomniane momenty.

Kurcze a ja nadal biorę tylko kwas foliowy....hmm może kupię jakieś witaminki bo gin dopiero 25 listopada:eek:
Co Wy bierzecie? w sensie firmy? Nie chcę niepotrzebnie przepłacać jak w pierwszej ciąży gdzie za witaminy dawałam ponad 40 zł, a potem inny ginekolog pukał się w głowę kto mi zlecił niepotrzebnie tak drogie suplementy.:dry:

reklama
dziewczyny gratuluję cudownych widoków dzieciaczków i serduszek. Niezapomniane momenty.

Kurcze a ja nadal biorę tylko kwas foliowy....hmm może kupię jakieś witaminki bo gin dopiero 25 listopada:eek:
Co Wy bierzecie? w sensie firmy? Nie chcę niepotrzebnie przepłacać jak w pierwszej ciąży gdzie za witaminy dawałam ponad 40 zł, a potem inny ginekolog pukał się w głowę kto mi zlecił niepotrzebnie tak drogie suplementy.:dry:
Pytałam o to moja panią gin. i kazała brać tylko kwas foliowy, nic wiecej. Oczywoscie jesc owoce i warzywa w miare mdlosciowych mozliwosci ;)

Do góry