Anusiek1508
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
też tak uważam. Ogólnie ciężko jest przedawkować witaminy poza tym te preparaty są tak dobrane by było okino dokładnie tak ! pierwszy gin mowił ze tylko kwas foliowy i nic więcej ! ale ja już mu nie ufam bo w ogóle jakiś zacofany był. ten co dziś u niego byłam, świetny , młody lekarz, jego ojciec też był ginem i to podobno najlepszym w mieście, więc to taka już pokoleniowa mądrość chyba. no i on mi powiedział że jak najbardziej zestawy witamin typu febidin, zwłąszcza teraz w zimie, i że wit A w tych suplementach nie przedawkuję bo jest w małej ilości i nie wiem ile musiałabym jej jeszcze dostarczyc w pożywieniu żeby mój organizm przedawkował. no widzicie, co lekarz to opinia. chociaż muszę przyznać ze przy mojej diecie i mdłościach raczej nie przyjmuję dziennej zalecanej dawki witaminy D, żelaza czy choćby jodu więc suplementacja jest raczej dobrym rozwiązaniem
Bardzo mi przykro obyś jak najszybciej dostała zielone światło na kolejne starania i życzę Ci żeby jak najszybciej się udałoChciałam Wam dziewczęta podziękować za poradę z wczoraj , by pojechać na pogotowie , bo u lekarza miałam prawdopodobnie pusty pęcherzyk i bym do czwartku musiała czekać . Byłam . Przy badaniu juz plamiłam , okazało się , że pęcherzyk mój jest pusty . Zarodek nie rozwijał się prawidłowo . Był bardzo bardzo maleńki . Lekarz powiedział mi o 2 tygodniach oczekiwania na miesiączkę ewentualnie po tym czasie skontaktować się z nim na badania .
Niestety dziś dostałam miesiączki , okropny ból , żal i przede wszystkim złamane serce . Maleństwa nie było ze mną a już tak go kochałam . Niestety muszę Was opuścić , życzę Wam wszystkim zdrowia oraz Waszym maleństwom by wszystko było tak jak powinno być . Do zobaczenia może na forum w przyszłości
Dziewczyny, jest maleństwo, jest serduszko!!! Ciąża rozwija się prawidłowo...aż się popłakałam na fotelu ze wzruszenia. Mam dbać o siebie, brać kwas foliowy, a nastepna wizyta 7 grudnia. Zwolnienia jeszcze nie chciałam. Jejku, jak się cieszę!!!
Moje gratulacje teraz tylko spokojnie czekać na czerwiec
Pytałam o to moja panią gin. i kazała brać tylko kwas foliowy, nic wiecej. Oczywoscie jesc owoce i warzywa w miare mdlosciowych mozliwoscidziewczyny gratuluję cudownych widoków dzieciaczków i serduszek. Niezapomniane momenty.
Kurcze a ja nadal biorę tylko kwas foliowy....hmm może kupię jakieś witaminki bo gin dopiero 25 listopada
Co Wy bierzecie? w sensie firmy? Nie chcę niepotrzebnie przepłacać jak w pierwszej ciąży gdzie za witaminy dawałam ponad 40 zł, a potem inny ginekolog pukał się w głowę kto mi zlecił niepotrzebnie tak drogie suplementy.