reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Każda z nas ma wybór, i całe szczęście. Kto chce niech pracuje, i super. Kto nie, to niech odpoczywa i też dobrze. Ja co rano wymiotuje hehe....NO jakby jeszcze mnie do pracy zmusili to bym chyba wyśmiała. Ciąża nie choroba a ja się czuję gorzej jak podczas choroby i co teraz? Cieszę się że mogę bez stresu poczekać na dziecko, to ważniejsze.

7v8rikgnfeynrbw6.png

reklama
Swoją drogą zwolnienie ciążowe jest chyba płatne 100% a nie 80?

A mnie szczerze mówiąc mało obchodzi kto się na co decyduje ;) niech każdy żyje tak jak Mu się podoba, nic nikomu do tego.

Swoją drogą w poprzedniej ciąży pracowałam do 2 tyg przed porodem- nie uważam tego za heroizm, po prostu była to dla mnie norma bo zajebicie się czułam.

Teraz z dnia na dzień czuję się gorzej, chciałam pracować do końca kwietnia, czuję, że "uciekne" na koniec lutego albo wcześniej :/

Ps: mam umowę na czas nieokreślony. Zresztą mając jaką kolwiek inna chyba nie zdecudowalabym się na ciążę...

Tak zwolnienie lekarskie 100%
Urlop macierzyński na rok 80% ale nie mniej niż 1000 zł

Napisane na iPhone w aplikacji
Forum BabyBoom
f2w33e3k3rxv2l9n.png

Cześć Dziewczyny, meldujemy się po wizycie :) Wszystko w najlepszym porządku. Maluch dzien większy niz wypada z OM. Ma podnad 2 cm i wyglądał dzisiaj na USG jak miś ♡ i jak pięknie się ruszał ♡ serduszko też ślicznie bije i gin bardzo zadowolona, a ja to już w ogóle, gdybym mogła to bym az po sam dach skakała :)

Załączniki

• received_1232019326869688.jpeg
    received_1232019326869688.jpeg
    59,7 KB · Wyświetleń: 105
Anulko, Ja mam wizytę dopiero 14.11 - decydujące usg (chyba),
Coraz gorzej się czuję, tzn co dzień to bardziej mnie mdli. Nie wiem jak wytrzymam w pracy jutro i pojutrze;/

Wlasnie- jak tam pozostałe wizytujace? Meldować się Dziewczynki :)

Jeśli chodzi o temat L4, to uważam, że to kwestia każdej z nas. Ja natomiast niemalże natychmiast poszłam na zwolnienie ze względu na szkodliwe promieniowanie w pracy (jestem rehabilitantką) oraz dzwiganie. Uważam, ze jeśli miałabym przy biurku zajmować się dokumentacja medyczna, a reszta moim koleżanek z pracy miałaby jeszcze przejąć moich pacjentów, to byłoby to zwyczajnie nie fair. Dlatego też ja z czystym sumieniem poszłam na L4 a w zamian za mnie koleżanki z pracy już zostały dodatkową osobę za mnie, na zastępstwo, która będzie w 100% efektywnym pracownikiem. To dla mnie i dla firmy w tym momencie najlepsze rozwiązanie, tak uważam.
Jak część Dziewczyn już wyżej wspomnialo, to ja również nie wyobrażam sobie pracować, gdy się bardzo źle czuję, zwłaszcza na początku ciąży.

reklama
Do góry