Ja mialam tak na poczatku ciazy kochana :-) to hormony,z czasem posmak zniknie za jakis czas
reklama
Emkaa
Fanka BB :)
Bardzo dobrze. Dużo osiagniesz z takim myśleniem. Musisz tylko wybrać dobry kierunek studiów. W tamtych czas studia były ogromnym wyróżnieniem dziś niestety są normą. Znam wiele , wiele osób , które nie maja pracy mimo bardzo ciężkich studiów - np. Prawniczych. Wszystko w twoich rękach[emoji4]u mnie jest trochę inna sytuacja. Mama bardzo młodo mnie urodziła ale mimo to naprawdę osiągnęła więcej niż niektóre kobiety rodzące po 30, świadomie i wgl. Gdyby nie to że skończyła świetne studia nie było by tak kolorowo. teraz ma 35 lat jest świetną bizneswomen, świetnie zarabia i od zawsze chodzi za nami i nam powtarza, że gdyby o sobie nie zawalczyla i nie uczyła się na przekór wszystkim to nic by nie osiągnęła ( dziadkowie byli zdania że powinna iść do pracy jeśli ma dziecko). To jest mój autorytet i widzę że też muszę zacisnąć zęby i robić wszystko tak jak planowałam wcześniej.
tynka2506
Ja w pierwszej ciąży byłam właśnie takim herosem lekarz mówił leżeć a szef a może jednak przyjdziesz na pare godzin i co zrobiłam szlam codziennie na 4 godziny skończyło się jak się skończyło. Dzisiaj już jestem mądrzejsza o pewne doświadczenia. Jestem dobrym pracownikiem ale praca to ciagle tylko praca moje życie mój dom moje dziecko jest dla mnie ważniejsze . To jest czas kiedy mogę odpocząć zając się sobą , przygotować . Myśle ze ta dyskusja dłużej nie ma sensu chcesz chodzić w ciąży do pracy chodź nic mi do tego, ale nie traktujcie nas kobiet które wybrały zwolnienia z różnych powodów jak oszustki czy naciągaczki. Myśle ze to wszystko w tym temacie .
Napisane na iPhone w aplikacji
Forum BabyBoom
Forum BabyBoom
Emkaa
Zwolnienie to nie oszustwo. Skoro lekarz je wypisuje. Każdy robi to co dla niego jest słuszne , bo nikt za nikogo nie będzie żył. Ja tam zazdroszczę tych zwolnień . Sama chętnie bym powiedziała w domu ja już odliczam dni do zwolnienia [emoji4]Ja w pierwszej ciąży byłam właśnie takim herosem lekarz mówił leżeć a szef a może jednak przyjdziesz na pare godzin i co zrobiłam szlam codziennie na 4 godziny skończyło się jak się skończyło. Dzisiaj już jestem mądrzejsza o pewne doświadczenia. Jestem dobrym pracownikiem ale praca to ciagle tylko praca moje życie mój dom moje dziecko jest dla mnie ważniejsze . To jest czas kiedy mogę odpocząć zając się sobą , przygotować . Myśle ze ta dyskusja dłużej nie ma sensu chcesz chodzić w ciąży do pracy chodź nic mi do tego, ale nie traktujcie nas kobiet które wybrały zwolnienia z różnych powodów jak oszustki czy naciągaczki. Myśle ze to wszystko w tym temacie .
Forum BabyBoom
Mnie na
Mnie na pierwszej wizycie lekarz nie chciał wypuścić bez zwolnienia bo krwawilam. Byłam wtedy na prawdę załamana. Czułam się jeszcze dobrze a wizja uwiezienia w domu mnie przerazala i chciałam pracować jak najdłużej. Teraz Bogu dziękuję że wzięłam to zwolnienie. Z takim krwiakiem już dawno byłoby po mojej dzidzi.Zwolnienie to nie oszustwo. Skoro lekarz je wypisuje. Każdy robi to co dla niego jest słuszne , bo nikt za nikogo nie będzie żył. Ja tam zazdroszczę tych zwolnień . Sama chętnie bym powiedziała w domu ja już odliczam dni do zwolnienia [emoji4]
Mam ważne pytanie do doświadczonych mam które robiły badania prenatalne łączone z testem PAPP-A i wolnego beta HCG. W laboratorium mnie zapytano czy te dwa badania mają być wg standardowej metody czy z tzw kryptorem...? Dzwoniłam do sekretariatu w którym będę mieć badanie a Pani nie wiedziała o co chodzi i wykręciła się że nie mają w ogóle czasu (a niby ten lekarz jest najlepszy w mieście a obsługa fatalna). Różnica w obu badaniach kolosalna zwykłe badanie 60zł a z kryptorem 200zł. Jeżeli ktoś coś wie to bardzo proszę o informację. Badanie muszę zrobić w przyszłym tygodniu a czas oczekiwania w przypadku tego z kryptorem 5-7 dni roboczych.
motylek05
s.michalina
Emka w jakich "tamtych czasach" jej mama jest w wieku 35lat. Po prostu ciężką pracą osiągnęła sukces!
Bardzo mi się podoba Twoje podejście bellax bo ono właśnie pokazuje, żeby się nad sobą nie użalać.
Tynka nie chodzi o zbędny heroizm. Jak juz powiedziałam.
Bardzo mi się podoba Twoje podejście bellax bo ono właśnie pokazuje, żeby się nad sobą nie użalać.
Tynka nie chodzi o zbędny heroizm. Jak juz powiedziałam.
emkamat10
Swoją drogą zwolnienie ciążowe jest chyba płatne 100% a nie 80?
A mnie szczerze mówiąc mało obchodzi kto się na co decyduje niech każdy żyje tak jak Mu się podoba, nic nikomu do tego.
Swoją drogą w poprzedniej ciąży pracowałam do 2 tyg przed porodem- nie uważam tego za heroizm, po prostu była to dla mnie norma bo zajebicie się czułam.
Teraz z dnia na dzień czuję się gorzej, chciałam pracować do końca kwietnia, czuję, że "uciekne" na koniec lutego albo wcześniej :/
Ps: mam umowę na czas nieokreślony. Zresztą mając jaką kolwiek inna chyba nie zdecudowalabym się na ciążę...
A mnie szczerze mówiąc mało obchodzi kto się na co decyduje niech każdy żyje tak jak Mu się podoba, nic nikomu do tego.
Swoją drogą w poprzedniej ciąży pracowałam do 2 tyg przed porodem- nie uważam tego za heroizm, po prostu była to dla mnie norma bo zajebicie się czułam.
Teraz z dnia na dzień czuję się gorzej, chciałam pracować do końca kwietnia, czuję, że "uciekne" na koniec lutego albo wcześniej :/
Ps: mam umowę na czas nieokreślony. Zresztą mając jaką kolwiek inna chyba nie zdecudowalabym się na ciążę...
reklama
melomanka
S. Michalina nie wiem jak Ty sie czujesz w ciazy, ale ja nie wyobrazam sobie na dzien dzisiejszy pracowac. I dla mnie to jest podstawa do L4 mimo, ze wiele osob uwaza inaczej. Ale dla mnie sa to osoby, ktore albo nigdy nie byly w ciazy, ale nie doswiadczyly naprawde zlego samopoczucia.
Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom