reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ale dużo wpisów tu! :D Wczoraj wieczorem się wypowiadałam a już nie mogę znaleźć swojego "komentarza" :D
Co do młodych mam- też do nich należę, więc dziewczyny trzymam kciuki żeby rodzice zaakceptowali Waszą sytuację i jak najbardziej się ucieszyli :)
Ja mam 22 lata i jestem w drugiej ciązy :O
W pierwszej byłam jak skończyłam 20 lat i najbardziej bałam się reakcji ojca, bo nie lubił mojego chłopaka i nie akceptował naszego związku.
Ale na szczescie łagodnie przyjął takiego newsa i teraz mój syn to jego najukochańszy wnuczek, oczko w głowie :)
1

reklama
Ja też należę do przyszlych młodych mam. I tak jak xxsweetheart94xx najbardziej balam sie reakcji taty. Troche slusznie bo nie byl najszczęśliwszy , martwi sie ze bedzie nam ciężko ale juz sie pogodził że będzie dziadkiem :) lepiej z mamą. Powiedziała mi że i tak będzie chodzić w trampkach;)

7v8r9jcg9vxigot5.png

Aleksandrax mamy dzieci w podobnym wieku :)
Moja chodzi do żłobka. I tak sobie.myślę ze.to będzie mocno obciążające na początku. Mąż do pracy córka do żłobka i my z.dzidzia czas na.drzemkę :p

U mnie mąż był przy CC czułam się bezpiecznie i wiedziałam że odrazu dziecko obserwuje w rękach lekarzy. Nic się nie płaci za to!!! Jedynie musiał mieć.taki specjalny strój zielony.

Ostatnia edycja:
Tak czytam, i ja bardzo chciałam dziecko w wieku 19 lat. Pamiętam jak męczylam wtedy jeszcze chłopaka o dziecko, całe szczęście on miał więcej rozumu bi nie dał się namówić i dobrze bo teraz myślę że wtedy nie byłam jeszcze gotowa psychicznie na bycie mamą. Ci innego wyobrażenia a potem rzeczywistość sprowadziła mnie na ziemię i nawet ciężko było mi się ogarnąć mając 23 lata. Teraz przynajmniej wiem co może mnie czekać [emoji4] każdy ma swój czas

Kobietki upieklam ciasto, która wpada na kawkę [emoji3]
1478358546-1d1mld.jpeg

Tak czytam, i ja bardzo chciałam dziecko w wieku 19 lat. Pamiętam jak męczylam wtedy jeszcze chłopaka o dziecko, całe szczęście on miał więcej rozumu bi nie dał się namówić i dobrze bo teraz myślę że wtedy nie byłam jeszcze gotowa psychicznie na bycie mamą. Ci innego wyobrażenia a potem rzeczywistość sprowadziła mnie na ziemię i nawet ciężko było mi się ogarnąć mając 23 lata. Teraz przynajmniej wiem co może mnie czekać [emoji4] każdy ma swój czas

1478358546-1d1mld.jpeg

o matko ale smaka narobiłaś! Ale nam, ciężarnym kawa to chyba zabroniona jest? Wlasnie mnie to zastanawia bo do tej pory każdy dzień zaczynałam kubkiem kawy a teraz rano nie moge się odnaleźć.
PS. Wygląda mega pysznie!

@Karabesque każdy rodzic martwi się o swoje dziecko. Zobaczysz, jak zobaczy wnuka/ wnuczkę zakocha się od pierwszego wejrzenia :) który tydzień?

@Arya88 kurde nie wiem jak u mnie... przy pierwszej cesarce męża w ogóle nie było w szpitalu, wiec nawet nie wpadłam by o to pytać, ale teraz się dowiem :)
fajna sprawa, wsparcie jest ważne :)

1478358546-1d1mld.jpeg
To nie ciasto . To dzieło sztuki [emoji44][emoji4]

Ja pierwszą ciąże przeżywałam bardziej niż moja mama . Ona sama się zorientowała co jest grane. Gorzej to przyjęli rodzice męża, ale ona za to bardzo sie czieszył i niezbyt obchodziła go ich reakcja. Nigdy nie byłam ich wymarzoną synową. Teraz teściowa też przeżywa[emoji2][emoji2]

f2w3skjoapwrgv7j.png

Nasi rodzice jeszcze nie wiedzą ;-) powiemy im blizej 12ego tygodnia. Damy im album z naszymi slubnymi zdjeciami a na samym koncu nakleimy zdjecie usg [emoji6]
Ciasto przepyszne [emoji7]

reklama
Sweet ja czasami jakąś małą filiżankę kawy wypije, ale raczej przerzuciłam się na inke i herbatkę [emoji4]

Emka haha a jakie proste to dzieło sztuki, ale faktycznie efekt jest[emoji3]

7v8rikgnfeynrbw6.png

Do góry