reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Całą noc u mnie pada, a że mieszkam na poddaszu to wszystko słychać ze zdwojoną siłą [emoji19]

Ja mam dzisiaj wizytę u gina, przez to święto dni mi się poprzestawiały i byłam pewna ze jutro jest środa heh....Dobrze ze wczoraj małżonek mi przypomniał. Także zobaczę mi jego bąbelka [emoji3]

Zaraz jadę po wyniki badań, mam nadzieję że już będą.
Miłego dnia Kobitki

7v8rikgnfeynrbw6.png
Powodzenia na wizycie!!! Czekamy na dobre wieści

reklama
Dzień dobry!

Vanilla ściskam kciuki za udane wyniki badań i wizytę :)

Dziewczyny kiedy się wybieracie na USG prenatalne? Tzn. który to będzie dokładnie Wasz tydzień i dzień ciąży? Ja w pierwszej ciąży bylam w 12t4d, a teraz planuje się umówić na 2 grudnia i to będzie 12t1d.

Dzień dobry!

Dziewczyny kiedy się wybieracie na USG prenatalne? Tzn. który to będzie dokładnie Wasz tydzień i dzień ciąży? Ja w pierwszej ciąży bylam w 12t4d, a teraz planuje się umówić na 2 grudnia i to będzie 12t1d.

Ja mam teraz 9.11 to będzie 11t1d, trochę wcześnie Ale tak akurat wizyta wypadła. A bobo z usg 4 dni starszy to może sie da wszystko pomierzyć.

Ja mam młodsza siostrę o 10 lat i po urodzeniu przeżyłam straszny szok. Myślę,że tak czy siak trzeba dzieci przygotować, że posiadanie młodszego rodzeństwa to nie tylko radość.

f2w3skjoapwrgv7j.png
A moja 7,5 latka powiedzialam nam ostatnio,ze pewnie jak sie dziecko urodzi to o niej zapomnimy i ciagle tylko dzidzia i dzidzia bedzie... Nie wiem jak jej udowodnic ze sie myli.. zanim zaszlam w ciaze mowila ze chcialaby rodzenstwo,kiedys nawet list do mikolaja pisala haha ze chcialaby rodzenstwo..ale ten ostatni tekst..az mi przykro :-(

uwo9dqk323h73wzt.png

Cześć Dziewczynki!

Trzymam kciuki za wszystkie, które mają badania niebawem:-) Ja jutro usg serduszkowe - nie mogę się już odczekać!
Miłego dnia:)

Ja musze w tym tygodniu zrobic badania krwi... Wizyte mam 16go listopada wiec mysle jak nawet w piatek pojde to przeciez do 16go to wyniki juz dawno beda :-) aa..na ostatniej wizycie jak bylam to gin robila mi cytologie ale nic nie mowila gdzie ani kiedy odebrac wyniki cytologii...nie wiem teraz gdzie mam pojsc hhehe

uwo9dqk323h73wzt.png

Dzień dobry!

Ja jeszcze nie wiem, ale chciałam ok 13-14 tc, żeby ewentualnie o płci się już dowiedzieć. Z drugiej strony moja szagierka była w 12 i dziecko było tak ułożone , że nie dało się zbadać - ani kości nosowej ani karku. Musiała powtarzać.

Polusiowa- ja miałam okropny żal do mamy , że tylko dziecko a o mnie zapomniała- prawdopodobnie dlatego , że mnie nikt do takiej sytuacji nie przygotował. Także myślę, że szczerość w 100%. Na pewno musisz powiedzieć, że dziecko będzie zajmowało bardzo dużo uwagi. Muszisz też mówić o pozytywach - będzie miała towarzystwo do zabawy itd. Jest wiele literatury na temat przygotowania młodszego rodzeństwa na dziecko a nawet takie książeczki dla dzieci.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Ja jeszcze nie wiem, ale chciałam ok 13-14 tc, żeby ewentualnie o płci się już dowiedzieć. Z drugiej strony moja szagierka była w 12 i dziecko było tak ułożone , że nie dało się zbadać - ani kości nosowej ani karku. Musiała powtarzać.

Polusiowa- ja miałam okropny żal do mamy , że tylko dziecko a o mnie zapomniała- prawdopodobnie dlatego , że mnie nikt do takiej sytuacji nie przygotował. Także myślę, że szczerość w 100%. Na pewno musisz powiedzieć, że dziecko będzie zajmowało bardzo dużo uwagi. Muszisz też mówić o pozytywach - będzie miała towarzystwo do zabawy itd. Jest wiele literatury na temat przygotowania młodszego rodzeństwa na dziecko a nawet takie książeczki dla dzieci.

f2w3skjoapwrgv7j.png
Wiem,ja naprawde duzo z nia o tym rozmawiam, mowimy ze mala dzidzia bedzie potrzebowala duzo uwagi i ze nawet jej pomoc bedzie mi potrzebna,ze caly czas ją kochamy i nadal tak bedzie,ze uczyc sie raz bedziemy dalej,wspolnie czytac ksiazki jak dotychczas tylko momentami bedzie musiala np chwile poczekac,bo male dziecko duzo jeszcze nie rozumie a ona jest juz duza i na pewno dzidzia jak bedzie rosla bedzie brala z niej przyklad,ze razem bawic sie bedziemy i chodzic na spacery. Mam nadzieje ze tym wzmacniam jakos ta pewnosc ze bedzie dobrze bo juz tak nie mowi tylko pyta sie np jak dzidzia rosnie,jaka juz duza.. wiem ze rozmowa duzo daje :-) staram sie jak moge...

uwo9dqk323h73wzt.png

Madereiro sciskam kciuki za wizytę i pięknie bijące serduszko maleństwa :)

Emka hihi ja jak bylam w poprzedniej ciąży w 12t4d, to maluszek tak pięknie był ułożony, ze wszystko idealnie było widać plus do tego tak pięknie miał rozłożone nóżki, ze już wtedy gin powiedział, ze na pewno będzie chlopczykiem, no i mamy Szymonka :) rozwiał wszelkie wątpliwości na dziewczynkę, a takie miałam przeczucie w pierwszej ciąży, hihi ;)

Polusiowa ja uważam podobnie jak Emka, trzeba przygotowywać dziecko, ze pojawi się młodsze rodzeństwo i ono na początku zajmie sporo czasu, itp. Nie mniej jednak masz rację, przykre na pewno było to co Ci powiedziała Twoja córcia. Miejmy nadzieje, ze teraz będzie szukać tylko pozytywów z posiadania rodzeństwa :)

reklama
U nas pierwsze prenatalne 22 listopada czyli będzie 12t1d chciałam iść tydzień później żeby wszystko było ładnie widać ale nie było juz terminów.

svchs65gg8talrm7.png

Do góry