reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

U nas pierwsze prenatalne 21 listopada czyli będzie 12t1d chciałam iść tydzień później żeby wszystko było ładnie widać ale nie było juz terminów.

svchs65gg8talrm7.png

svchs65gg8talrm7.png

reklama
Laski jak Wy dajecie rade z mdlosciami..ja nie mogr normalnie funkcjonowac, chodzic, jezdzic autem a nie mowiac juz o karmieniu dzieci [emoji22] meza wygnalam do apteki po prevomit jak nie pomoze to chyba zwariuje..nie mam juz sil serio bo 24/dobe mnie morduje [emoji22]

Witam ;) mnie od rana też dzis mdli :( ogolnie kiepsko sie czuje :/ jestem normalnie nie do życia , dobrze ze dzis wolne od pracy .
Ja swojej córce powiem ze bedzie miala rodzeństwo po nastepnej wizycie. Jak 16 listopada bedzie wszystko dobrze to jej powiem. Chociaż juz taka luzna rozmowe z nią przeprowadzilam i raczej problemow nie bede z nia miała bo ona bardzo by chciala rodzenstwo, u nas w śród znajomych i rodziny jest jedyna jadynaczka i nawet ostatnio sana powiedziala " mama ja niechce byc jedynczka " hahaha.
Ogolnie duzo jest fajnych ksiazeczek dla dzieci z przygotowaniem ich do bycia siostra, bratem ;D

wniduay3s76h08au.png

Ja mam wizytę 30.11 i to będzie początek 12 tyg. zobaczymy czy już usg genetyczne zrobi czy będę musiała się umawiać - dzidziuś młodszy był trochę także niewiadomo.

Co do rodzeństwa to dla dziecka nowy członek rodziny to tak jakby mąż przyprowadził do domu kochankę i powiedział, że już z nami będzie zawsze mieszkał. Do tego mamy dać jej swoje stare sukienki, w które już nie wchodzimy i w ogóle ona jest taka ładna i kochana. Polecam literaturę, bajki terapeutyczne by oswoić starszaków z tematem i by samemu ustrzec się przed potęgowaniem zazdrości czy niepewności

74703e3ksg0ul1uj.png

A ja dalej szpital :( narazie do piatku, krwiak sie nawet milimetr nie zmniejszyl. Juz mi sie plakac chce. Przyszlam na badania na 2 dni, a dzis mija tydzien :(

Dziewczyny stało się to, czego najbardziej się obawiałam... Muszę sie z Wami pożegnać... Na usg poszłam dzisiaj, pęcherzyk się zmniejszył minimalnie, zrobił się płaski i najprawdopodobniej lada dzień zacznę plamić bo widać było jakieś krwiste plamki... We wtorek mam się zgłosić po skierowanie na łyżeczkowanie... Niestety nie będzie mi dane zostać mamusią w czerwcu [emoji22]
Trzymam kciuki za Was i za Wasze maleństwa, miło było choć przez chwilę mieć nadzieję...

hchy3e3kytsrn59e.png

Dziewczyny stało się to, czego najbardziej się obawiałam... Muszę sie z Wami pożegnać... Na usg poszłam dzisiaj, pęcherzyk się zmniejszył minimalnie, zrobił się płaski i najprawdopodobniej lada dzień zacznę plamić bo widać było jakieś krwiste plamki... We wtorek mam się zgłosić po skierowanie na łyżeczkowanie... Niestety nie będzie mi dane zostać mamusią w czerwcu [emoji22]
Trzymam kciuki za Was i za Wasze maleństwa, miło było choć przez chwilę mieć nadzieję...

hchy3e3kytsrn59e.png

Bardzo mi przykro! Współczuję i przytulam

74703e3ksg0ul1uj.png

reklama
Ja badania prenatalne robię w 11 tygodniu tj 23,11. w ten dzień był jedyny wolny termin do bardzo dobrego specjalisty. Tydzień wcześniej tj w 10 tygodniu muszę zrobić badania z krwii: test PAPP-A i wolne beta HCG
Z tymi wynikami mam przyjść na usg.

Do góry