reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

U nas pierwsze prenatalne 21 listopada czyli będzie 12t1d chciałam iść tydzień później żeby wszystko było ładnie widać ale nie było juz terminów.

svchs65gg8talrm7.png

svchs65gg8talrm7.png

reklama
Laski jak Wy dajecie rade z mdlosciami..ja nie mogr normalnie funkcjonowac, chodzic, jezdzic autem a nie mowiac juz o karmieniu dzieci [emoji22] meza wygnalam do apteki po prevomit jak nie pomoze to chyba zwariuje..nie mam juz sil serio bo 24/dobe mnie morduje [emoji22]

Witam ;) mnie od rana też dzis mdli :( ogolnie kiepsko sie czuje :/ jestem normalnie nie do życia , dobrze ze dzis wolne od pracy .
Ja swojej córce powiem ze bedzie miala rodzeństwo po nastepnej wizycie. Jak 16 listopada bedzie wszystko dobrze to jej powiem. Chociaż juz taka luzna rozmowe z nią przeprowadzilam i raczej problemow nie bede z nia miała bo ona bardzo by chciala rodzenstwo, u nas w śród znajomych i rodziny jest jedyna jadynaczka i nawet ostatnio sana powiedziala " mama ja niechce byc jedynczka " hahaha.
Ogolnie duzo jest fajnych ksiazeczek dla dzieci z przygotowaniem ich do bycia siostra, bratem ;D

wniduay3s76h08au.png

Ja mam wizytę 30.11 i to będzie początek 12 tyg. zobaczymy czy już usg genetyczne zrobi czy będę musiała się umawiać - dzidziuś młodszy był trochę także niewiadomo.

Co do rodzeństwa to dla dziecka nowy członek rodziny to tak jakby mąż przyprowadził do domu kochankę i powiedział, że już z nami będzie zawsze mieszkał. Do tego mamy dać jej swoje stare sukienki, w które już nie wchodzimy i w ogóle ona jest taka ładna i kochana. Polecam literaturę, bajki terapeutyczne by oswoić starszaków z tematem i by samemu ustrzec się przed potęgowaniem zazdrości czy niepewności

74703e3ksg0ul1uj.png

A ja dalej szpital :( narazie do piatku, krwiak sie nawet milimetr nie zmniejszyl. Juz mi sie plakac chce. Przyszlam na badania na 2 dni, a dzis mija tydzien :(

Dziewczyny stało się to, czego najbardziej się obawiałam... Muszę sie z Wami pożegnać... Na usg poszłam dzisiaj, pęcherzyk się zmniejszył minimalnie, zrobił się płaski i najprawdopodobniej lada dzień zacznę plamić bo widać było jakieś krwiste plamki... We wtorek mam się zgłosić po skierowanie na łyżeczkowanie... Niestety nie będzie mi dane zostać mamusią w czerwcu [emoji22]
Trzymam kciuki za Was i za Wasze maleństwa, miło było choć przez chwilę mieć nadzieję...

hchy3e3kytsrn59e.png

Dziewczyny stało się to, czego najbardziej się obawiałam... Muszę sie z Wami pożegnać... Na usg poszłam dzisiaj, pęcherzyk się zmniejszył minimalnie, zrobił się płaski i najprawdopodobniej lada dzień zacznę plamić bo widać było jakieś krwiste plamki... We wtorek mam się zgłosić po skierowanie na łyżeczkowanie... Niestety nie będzie mi dane zostać mamusią w czerwcu [emoji22]
Trzymam kciuki za Was i za Wasze maleństwa, miło było choć przez chwilę mieć nadzieję...

hchy3e3kytsrn59e.png

Bardzo mi przykro! Współczuję i przytulam

74703e3ksg0ul1uj.png

reklama
Ja badania prenatalne robię w 11 tygodniu tj 23,11. w ten dzień był jedyny wolny termin do bardzo dobrego specjalisty. Tydzień wcześniej tj w 10 tygodniu muszę zrobić badania z krwii: test PAPP-A i wolne beta HCG
Z tymi wynikami mam przyjść na usg.

Do góry