reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Majka trzymam kciuki póki co odpoczywaj i myśl pozytywnie !

Ja od rana jestem mega wkurzona
Wyobraźcie sobie ze poszłam do rodzinnego dzis, bo sądzie mam zawalony gardło.
I mówię mu ze jestem w 6 tv, i przyszłam bo nie wiem co mogę brać a co nie. A on do mnie :ze zapisuje mi antybiotyk ale on nie wie jak wpływa na ciążę, bo takie leki nie są testowane na kobietach w ciąży. I teraz najlepsze : najwyżej za miesiąc znowu pani zajdzie w ciążę . Proszę gardło plukac rumiankiem i brać paracetamol razem z antybiotykiem.
Wstałam i wyszłam !!!! Dosłownie nie wiedziałam o czym on do mnie mówi . Jestem w szoku !!!
Tak mi ciśnienie podniósł. CO prawda kaszlu nie mam...ale nawet mnie nie odlicza, tylko buzię otworzyć i stwierdził że nie jest źle. To po co ten antybiotyk i te teksty.... wrrrr
Jej też bym się wsciekla. Co za lekarz!

Mnie też jakoś tydzień temu gardło bolało. Plukalam roztworem z wody utlenionej i soli. Do tego piłam okropna miksturę która jednak da się wypić. Nawet jak się nie znosi mleka. Mikstura: mleko,masło,ząbek czosnku przetargu,łyżka miodu. Nie liczyłam że pomoże a jednak pomogło :) :)

reklama
Camelot tez ladnie [emoji12]

f2w3yx8dy6p2kxcf.png
Prawda ?:) Dobrze że nie jesteś zła o tą pomylke :)

Mnie też jakoś tydzień temu gardło bolało. Plukalam roztworem z wody utlenionej i soli. Do tego piłam okropna miksturę która jednak da się wypić. Nawet jak się nie znosi mleka. Mikstura: mleko,masło,ząbek czosnku przetargu,łyżka miodu. Nie liczyłam że pomoże a jednak pomogło :) :)
Ciąża jest niezwykłym czasem i tworem bo właśnie wczoraj zrobiłam sobie ową miksturę tylko z 4 ząbkami czosnku i się rozpływałam z zadowolenia bo tak mi smakowało :)

svchs65gg8talrm7.png

Ja tez teraz w ciazy mleko zlopie :D. Ale bez czosnku. Co do plukania gardla, to ja slyszalam, ze woda utleniona wysusza ( probowalam tylko podczas jednego przeziebienia i rzeczywiscie tak mnie gardlo drapalo momentami, ze szok, zastanawiam sie czy nie przez to), a woda z sola podraznia. Jest jesscze opcja z szalwia, tylko nie wiem jak z ta w ciazy (ale z drugiej stony jak sie tylko plucze, a nie pije to chyba nie powinno zaszkodzic?).
Aganea, ale buc i cham. Nie dosc, ze przepisuje cos co nie wie czy zaszkodzi, to jeszcze tekst, ze jak cos to sobie zajdziesz znowu w ciaze.... to naprawde sie pod jakas skarge kwalifikuje. A planujesz isc do innego lekarza? Czy jak chcesz sie kurowac? Ja podczas przdziebien w ciazy i kp, pilam sok z malinoraz wode z sokiem z cytryny z imbirem i miodem

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Teskt debilny... Sory jak mozna tak mowic do ciezarnej...

Leczyc trzeba sie naturalnie chyba ze wystapi goraczka. Ja juz testowalam ostatnio. Teraz tez bede bo mnie lapie juz a i tak cala zime bede pewnie chorowac.... Zarazki zlobkowe mnie dobijaja...

Mi ostatnio pomogla papryczka chili. Wczesniej psikanie octaniseptem -okropne w smaku :) jest tez specjalny srodek do plukania gardla na bazie octaniseptu. No i wiadomo szalwia.tymienk. czosnek.miodek. cytrynka..... Ssalam tez tabletki tymianek i podbial. Lubie je.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

Teskt debilny... Sory jak mozna tak mowic do ciezarnej...

Leczyc trzeba sie naturalnie chyba ze wystapi goraczka. Ja juz testowalam ostatnio. Teraz tez bede bo mnie lapie juz a i tak cala zime bede pewnie chorowac.... Zarazki zlobkowe mnie dobijaja...

Mi ostatnio pomogla papryczka chili. Wczesniej psikanie octaniseptem -okropne w smaku :) jest tez specjalny srodek do plukania gardla na bazie octaniseptu. No i wiadomo szalwia.tymienk. czosnek.miodek. cytrynka..... Ssalam tez tabletki tymianek i podbial. Lubie je.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)
A czytalas ulotke w Tymianku i Podbiale...tam pisza nue stosowac w ciazy i w trakcie karmienia. Z rezzta przy pierwszej ciazy mnie gin ostrzegal przed tymi ziolami.

f2w3yx8dy6p2kxcf.png

Szczególnie w tym pierwszym okresie ciąży należy uważać na wszystkie leki. Oczywiście nie wzięłabym tego antybiotyku który przepisał. Herbata z miodem i cytryną, czosnek tak jak radzą dziewczyny. Z ziołami uważaj bo nie każde są wskazane.

reklama

Dzięki skorzystam zaraz bede przygotowywać miksturę

Mój "mensz" poszedł do przychodni i złożył skargę. Zobaczymy co z tego wyjdzie... Jestem ciekawa...
Ale naprawdę byłam w szoku jak do mnie tak mówił.
I od rana przez tego idiote mam same złe myśli ze przez to przeziębienie coś nie tak będzie. ...

Do góry