reklama
Kum
Fanka BB :)
Ja mialam takie zapalenie ucha jak bylam mala. no juz nie taka mala bo to pamietam. Wlasxiwie obubiszu bo lalo sie z obu. Bralam kilka antybiotykow i nie pomogly. Pomoglo dopiero jak plukanie uszu takim zoltym plynem i penicylina do tylka. Po5dniach bylam zdrowa. Bylam te 5dni w szpitalu. Lekarz twierdzil ze stracilam troche sluch. Ok 25-50% zaleznie od ucha. Ale sluch sie regeneruje u dzieci. Jako nastolatka bylam na badaniu i mialam po95%.My wracamy ze szpitala, musieliśmy jechac 150km bo u nas nie ma laryngologii. Synek ma ostre ropne zapalenie ucha , masakra jak ropa się leje z ucha, na ubrania. Pierwszy raz coś takiego widzę :/ dostał silny antybiotyk i kontrola w ciagu tygodnia. Padam na twarz, cała noc czuwania przy małym za mną, dzień pod znakiem lekarzy, wymazow i podróży do szpitala i spowrotem, a w międzyczasie jeszcze gości mieliśmy z daleka...
Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)
motylek05
Anula1988
Dzień dobry my dzisiaj zaczęliśmy dzień o 5. nowego czasu, co prawda lezelismy w łóżku prawie do 7., ale to już nie to samo.
Emka- jaki masz wózek wypatrzony? wiesz co odnośnie tego ZD, to na badaniu USG prenatalnym mierzy się właśnie dl kości nosowej, bo z tego co dobrze pamiętam to dziecko z ZD w tym czasie nie ma jeszcze chyba kości nosowej, a dziecko nie posiadające tej wady będzie już posiadać kość nosowa. Ponadto mierzy się przeziernosc karku i jeśli ma chyba pow. 3,5mm to też znacznie wzrasta ryzyko ZD. Tylko musisz jeszcze doczytać w necie, bo ja o tym czytałam w maju ponad 2 lata temu i nie wiem czy wszystko dobrze pamiętam.
Suelen- myślimy tylko pozytywnie, lekarze robią wszystko dla dobra Twoich maluszków.
Arya- ale się cieszę, ze poprawa u synka.
Kasia- ale smaka narobiłaś tym ciastem Kinder country. Nie ma bata- dzisiaj kupuję składniki i jutro robię na próbę. Jak wyjdzie pycha, to zrobię na urodzinki synka w grudniu
Ja wczoraj przez cały dzień zjadlam A właściwie zulam tylko jeden kawałek suchego chleba, aby cokolwiek mieć na żołądku. Potem popołudniu pojechałam z Mamą do miasta, kupiłam sobie sukienkę z Reserved i na tyle mi się poprawiło, ze wciagnelam Mcwrapa w maku i było mi cudownie dzisiaj też odpukać, póki co jakoś lepiej się czuję.
Emka- jaki masz wózek wypatrzony? wiesz co odnośnie tego ZD, to na badaniu USG prenatalnym mierzy się właśnie dl kości nosowej, bo z tego co dobrze pamiętam to dziecko z ZD w tym czasie nie ma jeszcze chyba kości nosowej, a dziecko nie posiadające tej wady będzie już posiadać kość nosowa. Ponadto mierzy się przeziernosc karku i jeśli ma chyba pow. 3,5mm to też znacznie wzrasta ryzyko ZD. Tylko musisz jeszcze doczytać w necie, bo ja o tym czytałam w maju ponad 2 lata temu i nie wiem czy wszystko dobrze pamiętam.
Suelen- myślimy tylko pozytywnie, lekarze robią wszystko dla dobra Twoich maluszków.
Arya- ale się cieszę, ze poprawa u synka.
Kasia- ale smaka narobiłaś tym ciastem Kinder country. Nie ma bata- dzisiaj kupuję składniki i jutro robię na próbę. Jak wyjdzie pycha, to zrobię na urodzinki synka w grudniu
Ja wczoraj przez cały dzień zjadlam A właściwie zulam tylko jeden kawałek suchego chleba, aby cokolwiek mieć na żołądku. Potem popołudniu pojechałam z Mamą do miasta, kupiłam sobie sukienkę z Reserved i na tyle mi się poprawiło, ze wciagnelam Mcwrapa w maku i było mi cudownie dzisiaj też odpukać, póki co jakoś lepiej się czuję.
O jeny oby to były przejściowe kłopoty a dalej obyło się pomyślnie i bez komplikacji. Ja juz nie czytam o tych krwiakach bo idzie się zeshizowac najważniejsze że jesteś w dobrych rękach. Trzymam mocno kciuki! Informuj na bieżąco, ciekawe co ci jutro powiedzą po usg.
KaSia86
Muszę spróbować [emoji16]
reklama
Emkaa
Samuel- niesety ciąże bliźniacze czasem stwarzają komplikacje - ale potem będziesz miała morze miłości od 2 skrarbów. Też bym chciała bliźniaki [emoji173][emoji173]
Anula1988- ja od lat uwielbiam Quinny - z córką używałam zapp xtra. Teraz myślę o mood albo buzz. Będę miała z tą nakładką dla starszej córki , do przedszkola będzie szybciej ją zaprowadzić .
Arla88 - Super kochana. Dzielny chłopczyk.
Jak czytam o tych smakołykach to mnie ... Mdli [emoji37][emoji37] w ciąży to jak na karuzeli [emoji38]
Anula1988- ja od lat uwielbiam Quinny - z córką używałam zapp xtra. Teraz myślę o mood albo buzz. Będę miała z tą nakładką dla starszej córki , do przedszkola będzie szybciej ją zaprowadzić .
Arla88 - Super kochana. Dzielny chłopczyk.
Jak czytam o tych smakołykach to mnie ... Mdli [emoji37][emoji37] w ciąży to jak na karuzeli [emoji38]