reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Hmm to mój chyba nie ma zamiaru tego mierzyć... :/ tak dopytuję bo ja już jestem po jednym cięciu i wiadomo, że vbac niesie za sobą małe, ale jednak ryzyko, a nie chciałabym by przez to spojenie dodatkowo ono wzrosło... jednak cięcia też nie chcę jeśli nie jest ono konieczne. No nic, pogadam o tym z lekarzem w piątek

74703e3kkwoaumma.png

Musisz pogadać. Zmierzyć rozejscie spojenia to i on Ci może. Są kobiety, które kończą na wyciągu po porodzie sn także według mnie nie powinno się lekceważyć.

reklama
Dokladnie..ja mam rozejscie i nawet nie pozwolono mi czekac z cc do terminu tylko ponad 2 tyg wczesniej bo podczas skurczow moze calkiem sie rozwalic i nie wrocic do normy po ciazy

Na jaka odległość Ci się rozeszlo? Ile razy mialas kontrolowane w ciąży?
Ja miałam już kilka razy i jest cały czas taka sama przerwa, nie idzie dalej więc ufam lekarzom, że skoro mówią, ze nie ma ryzyka, ze się rozpadnie to go nie ma. Zresztą w 33 tc jak byłam na IP z powodu tej bradykardii to lekarz powiedział, ze bardziej prawdopodobne jest u mnie robienie cc z powodu dużego dziecka (pierwsze było małe a i tak nie mogłam urodzic)

Na jaka odległość Ci się rozeszlo? Ile razy mialas kontrolowane w ciąży?
Ja miałam już kilka razy i jest cały czas taka sama przerwa, nie idzie dalej więc ufam lekarzom, że skoro mówią, ze nie ma ryzyka, ze się rozpadnie to go nie ma. Zresztą w 33 tc jak byłam na IP z powodu tej bradykardii to lekarz powiedział, ze bardziej prawdopodobne jest u mnie robienie cc z powodu dużego dziecka (pierwsze było małe a i tak nie mogłam urodzic)
Wiesz co nie wiem na ile bo to sobie moj lekarz sprawdza i zapisuje..jakos szczegolnie mnie to nie interesowalo poki teraz pod koniec ledwo nogami przebieram [emoji52]

A no właśnie, biedna :( u mnie kryzys był ok hmmm 17-20 tyg jak ten ból zaczął mi dokuczac (wylam przy przewracaniu sie na boki) teraz to naprawdę jest lajcik.
Na pewno nie można zlekcewazyc także @Arya88 pamiętaj żeby poprosić lekarza o sprawdzenie

hej dziewczyny , ja wróciłam z usg i moje dziecko w całości sobie lewituje w brzuchu .Głowa przy żebrach pupa na dole i nawet tej pupy nie chce wsadzić do kanału rodnego .Jutro do szpitala idę i mam nadzieję że dadzą mi termin na CC.

Tuli się do mamy serduszka [emoji6] Może od razu zrobią cięcie, wkońcu już ciąża donoszona. Mówili Ile waży?

3jgxskjox8hy3b2y.png

Dziewczyny,
może Was zszokuje, ale...na razie jestem tego zdania, ze wolę już urodzić i mieć te nieprzespane noce i krzyki w domu, niż robić dalej za brzuchatą niewolnicę.

Może któraś z obecnych mam mogłaby to potwierdzić :) ? Byłoby mi łatwiej w oczekiwaniu :)
taak ja mam tak samo! chce juz core miec obok a nie w brzuchu wiec oby zaczelo jej sie spieszyc hehe

A no właśnie, biedna :( u mnie kryzys był ok hmmm 17-20 tyg jak ten ból zaczął mi dokuczac (wylam przy przewracaniu sie na boki) teraz to naprawdę jest lajcik.
Na pewno nie można zlekcewazyc także @Arya88 pamiętaj żeby poprosić lekarza o sprawdzenie

W piątek na pewno porozmawiam z nim, jak sam nie zmierzy to wezmę skierowanie do ortopedy. Kurna lekki stres mam teraz bo u nas w miejscowości to raczej nie ma świetnych fachowców, oby mój dr nie zbagatelizował problemu :(

74703e3kkwoaumma.png

reklama
Tuli się do mamy serduszka
emoji6.png
Może od razu zrobią cięcie, wkońcu już ciąża donoszona. Mówili Ile waży?
nie bo ja tylko byłam sprawdzić gdzie jest główka ,żeby mieć podkładkę na jutro .Jutro mam wizytę w szpitalu ale bez usg i baba znowu będzie mi ręcznie sprawdzała jak mi powie że główka na dole to wtedy im powiem że miałam usg wczoraj i główka jest na górze .Mam nadzieję wymusić na nich zrobienie usg ze wszystkimi pomiarami albo niech mi dadzą termin na cc bo nie ma szans na to że dziecko się jeszcze odwróci .

Do góry