reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Mi w pierwszej ciazy lekarz odradzala chodzenia na basen, ze wzgledu na roznego rodzaju bakterie, wiec sobie odpuscilam. Ale w necie znajdzie sie duzo pozytywnych artykulow na temat basenu w ciazy. : )

reklama
Anulka właśnie nie zgadza, powinno być 8 tyg i 1 dzień. Coś te suwaczki szwankują

Bellax. Aha to każdy widzi na suwaczku co innego? To dopiero ciekawe

7v8rikgnfeynrbw6.png
Ja u Ciebie widzę 8 t i 1 d

svchs65gg8talrm7.png

Wlaśnie, a propo fryzur. Co słyszałyście na temat farbowania? Ja się wstrzymuję, odrosty koszmarne ale nie chciałabym zaszkodzić malenstwom.
Ja jutro idę robić odrost, używamy farb bez amoniaku i cieniujemy na blaszkach żeby farba nie miała kontaktu ze skórą, więc się nie boję :-)

hchy3e3k5r6l958x.png

ja kocham rower i już też dostałam od rodziny opierdziel, że jeżdżę bo mogę się wywalić bo na dołkach skaczę.....ale jakoś nie umiem przestać, bez roweru czuję się chora, a ogólnie miewam problemy z szybkim przybieraniem na wadze, więc jakiś ruch muszę...a siłownia-miałam wykupiony karnet ale chyba powiem passs

Witam nową forumowiczkę. Dziewczyna a tak z innej beczki. Co jezeli chodzi o aktywnosc fizyczna czyli bieganie, silownia itp. Podobno aktywnosc jest wskazana oczywiscie w ramach rozsadku ale chcialam zapytac o wasze doswiadczenia. Przed zajesciem w ciaze regularnie biegalam i cwiczylam i chce kontynuowac jezeli nadal sie bede dobrze czula oczywiscie z mniejszym obciazeniem i bez cwiczen na brzuch. Slyszalam rowniez ze basen jest super ale dopiero od 2 trymestru w zwiazku z mozliwoscia zlapania jakiego choróbska na basenie.

W tym wzgledzie kazdy powinien podchodzic do tego bardzo indywidualnie. Jezeli nie ma przeciwskazan lekarskich a ty masz energie to czemu nie.Ruch jest bardzo wazny.Ja chodze na dlugie spacery i czasem na orbitreku zrobie 30-40min.Po skonczeniu I trymestru zapisuje sie na joge lub pilates dla ciezarnych.Basenu troche sie boje bo zawsze łapałam infekcje dróg moczowych.

W tym wzgledzie kazdy powinien podchodzic do tego bardzo indywidualnie. Jezeli nie ma przeciwskazan lekarskich a ty masz energie to czemu nie.Ruch jest bardzo wazny.Ja chodze na dlugie spacery i czasem na orbitreku zrobie 30-40min.Po skonczeniu I trymestru zapisuje sie na joge lub pilates dla ciezarnych.Basenu troche sie boje bo zawsze łapałam infekcje dróg moczowych.

Z bieganiem jednak ja bym uważała.Mi ginekolog odradzał zdecydowanie.

Ja słyszałam ze jak byliśmy aktywne przed ciąża np codziennie biegaliśmy to teraz nawet złe jest to odstawić . Tak czy inaczej warto zapytać lekarza może nie koniecznie jednego

Napisane na iPhone w aplikacji
Forum BabyBoom
f2w33e3k3rxv2l9n.png

reklama
Ja słyszałam ze jak byliśmy aktywne przed ciąża np codziennie biegaliśmy to teraz nawet złe jest to odstawić . Tak czy inaczej warto zapytać lekarza może nie koniecznie jednego

Napisane na iPhone w aplikacji
Forum BabyBoom
f2w33e3k3rxv2l9n.png
Zgadzam się :)
Ja chodzę na długie spacery i czasem biegam, ale mało. Czuję się dobrze i zawsze to robiłam. Na basen chcę pójść, ale zimna pogoda jakoś nie zachęca i po pracy trudno się wybrać. Może na L4 będzie więcej mobilizacji [emoji110] na szczęście nigdy nie łapałam infekcji

0d1yhqvkorvfo1vd.png

Do góry