reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

A ja ide na wojne z poczta polska. Czekam od wtorku tamtego na przesylke. Dzis stwierdzam poprosze o link do monitorowania. Okazuje sie ze wczoraj o 17 30 byla podjeta proba doreczenia ale lokatora nie bylo. Jak sie wkurwi#$m. Siedze, czekam a ten ch€j zlamany za przeproszeniem nawet nie raczyl zadzwonic domofonem ! Ide na poczte z awizo, prosze o nazwisko pana i pisze reklamacje. Nie po to place za kuriera pocztexu zeby w 8 msc ciazy zapierd@*$c na poczte...!

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Standard!!!!!!!
Idź!!!! Walcz!!!!!!
Ja ostatnio nakrzyczałam na kuriera pocztexu bo ten zawsze razem z paczką daje mi listy, ok. Tyle że dwa pierwsze są do nas, a np 4 kolejne do sąsiadów!!!!!! [emoji35][emoji35][emoji35][emoji35][emoji35] I potem łażę po ludziach i roznoszę pocztę. A mieszkam w domu, nie mieszkaniu wiec to czasem wręcz wyprawa, żeby odwiedzić np 3 sąsiadów [emoji35][emoji35][emoji35][emoji35]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mam imie i nazwisko Pana. Okazalo sie, ze paczka byla za duza (!!!) I kurier jej nie wzial. Wiec mowie do Pani ze to jakas kpina bo ja po to place za kuriera zeby miec to dostarczone pod drzwi bo jak Pani widzi jestem w ciazy dosc zaawansowanej i nie mam zamiaru tego dzwigac! Ona moze przyjac reklamacje. Mowie, ze z calym szacunkiem ale poprosze kierownika. Przyszla taka pipa i jej mowie jaka jest sytuacja a ona bezczelna ,,dobrze reklamacja przyjeta" a ja do niej ze chyna sobie zartuje. Prosze dac mi kartke, dlugopis i ja napisze reklamacje a Pani jako kierownik placowki sie pod tym podpisze i wyslemy to faksem czy kur*a kurierem z informacja o dostarczeniu zebym miala pewnosc ze to doszlo !
Wielkiego wow sie nie spodziewam ale kurna nie moze tak byc !

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Mnie za to wkurza DPD. Też zrobiłam tam aferę, bo najczęściej zamawiam z HM a oni zawsze wysyłają DPD.

Miałam taką sytuacje : jestem w pracy dzwoni kurier mówię , że będę w domu na pewno o 18. To on do mnie , że on też będzie o tek godzinie w domu. I pyta czy nie odbiorę tej przesyłki w punkcie DPD. Myślę sobie - raz mogę odebrać- DPD jest ok 10km od mojego domu. Oczywiście kurier dodał, że mogę odebrać do 20. Jestem w DPD o 18 a babka do mnie , że przesyłki wydawane są do 18. Następnego dnia pojechałam wcześniej , ale oczywiście wspomniałam pani , że zostałam wyrolowana przez kuriera.
Minął jakiś czas. Zamamówiłam dla Amelii prezent na urodziny. I znów tak samo dzwoni kurier i mówi , że ma paczkę- mowię- jestem w pracy. On - dobrze. Myślałam sobie , że zadzwoni później i mi ją dostarczy. I tak czekam jeden, drugi, trzeci dzień. W końcu sobota - jadę do DPD wkurzona i mówię czy tu nie ma paczki dla mnie, bo dzwonił kurier kiedyś i mi jej nie dostarczył. A babka patrzy a w systemie jest notatka- uzgodniony odbiór w punkcie [emoji32] tak się wkurzyłam, wygarnełam tym bankom i od tamtej pory jakiś inny kurier Dostarcza przesyłki. Zawsze się dostosowywuje się do mnie.

3jgxskjox8hy3b2y.png

Dziewczyny czy was tez bola piersi tak jak na poczatku ciazy ? Bo moich dotknac nie moge od paru dni tak bola [emoji27]

f2w3rjjg28c3of9g.png

Zając miałam z pocztexem podobne sytuacje. Paczki w pocztexie są naprawdę szybko i dobrze ,że mój wujek jest listonoszem i to On mi je dostarcza i tylko przez to biorę pocztex a tak to wcześniej spotkały mnie poniższe sytuacje:
1.Jestem w domu ,śpię bo to było ok 7 i słyszę nagle trąbienie. Patrze,kurier jakiś stoi na ulicy,ale myślę nic nie zamawiałam. Przypomniałam sb ,że mąż zamawiał i zerwałam się na równe nogi ,żeby wyjść a ten odjeżdża! Do męża nikt nie dzwonił a przecież numer miał,do tego co sobie myślał,że o tak wczesnej godzinie i w ciągu 5 sekund ktoś zdąży wyjść z domu o ile w nim jest?!
2.Siedzę sobie w domu ,a mam tak posadzone tuje przed domem ,że ledwie widzę drogę a w niektórych miejscach wcale. Robię sobie coś tam i dzwoni ciotka czy czasami czegoś nie zamawiałam bo kurier stoi u nas na drodze. No to ja wychodzę a tego już nie ma. Zadnego trąbienia ,żadnego telefonu ,nic. Co to ja rentgena mam w oczach ,że mam zauważyć przez ściany domu ,że ktoś stoi samochodem ,którego dokładnie zasłoniły tuje ?! mówię do babki na poczcie,że przesyłka miała być do mnie a nie na pocztę ,nie po to płacę za kuriera. A ta zmieszana ,że w awizo wpisał ,ze był u mnie a ja mówię,że no ale na ulicy gdzie ja go nie widziałam się nie liczy. Nawet telefonu nie wykonał.

Gdyby nie mój wujek listonosz t bym już tam nie zamówiła żadnej paczki mimo iż są szybko. Chociaż chyba zmienili kuriera bo ostatnio przyszła do męża przesyłka i facet nawet nie bAŁ się wejść na ogród :D

Reasumujac- nigdy juz nie skorzystam z pocztexu. Widze, ze nie tylko ja mam przeboje...
Emkaa dpd tez mnie ostatnio z czyms wykiwalo.
A najlepsi kurierzy sa z fedexu. Mega uprzejmi, zawsze dzwonia, uzhadniaja godzine, mili. Az sie chce zamawiac ;)

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

To będzie mój trzeci poród a dla mojego lekarza u wieloródki ułożenie nie ma znaczenia dlatego się zastanawiam czy powiedziałby czy nie. Ech pozostaje mi czekać do usg mała tak szaleje to tu to tam wypycha dziwne żeczy a to w pachwinach pogrzebie, w szyję ukłuje w życiu się nie domyślę jak jest ułożona [emoji23]

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Może przez to ,że już rodziłaś nic nie mówił.Ale moim zdaniem to nie ma znaczenia ile razy,powinien powiedzieć.
U mnie rączkami też gmera w pachwinach i kłuje w szyjkę a jest ułożony główkowo . No ,ale jednak ruchy . 95% czuję wysoko

Reasumujac- nigdy juz nie skorzystam z pocztexu. Widze, ze nie tylko ja mam przeboje...
Emkaa dpd tez mnie ostatnio z czyms wykiwalo.
A najlepsi kurierzy sa z fedexu. Mega uprzejmi, zawsze dzwonia, uzhadniaja godzine, mili. Az sie chce zamawiac ;)
A u mnie w DPD jeździ praktycznie tylko jeden kurier w okolicy,przynajmniej u mnie zwykle jest ten sam i zawsze dostaję od nich sms z jego numerem,imieniem i godziną dostarczenia,która zawsze się zgadza. W razie w numer do kuriera jest i on problemów nie robi ,żeby przyjechać o innej godzinie bo po prostu w tym czasie zawozi paczki komuś innemu

reklama
Do góry