reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Też mam dosyć a to dopiero 9 tydzień się zaczyna... mdłości końca nie widać ;( a dzisiaj rano napilam się soku pomarańczowego i za sekundę wisialam nad kiblem ;/

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja się cieszyłam, że czuję się rewelacyjnie, a niestety już od 3 dni żyć nie mogę takie mam mdłości, ciągle jakby mi cos na żołądku stało, boli, kręci czy cos jem czy nic, a jak nic to nawet gorzej. W pracy siedzę jak struta, a nikt nie wie że jestem w ciąży...

reklama
Witamy Bellax123 [emoji4]ciekawe ze wiele z nas ma takie nietypowe historie. Będzie co opowiadać pod koniec ciąży [emoji38] zaczną się od słów " a pamiętacie dziewczyny jak mi lekarz powiedział że. .."
Gratulacje [emoji11]

Młodamama trzymamy [emoji109][emoji109][emoji109]
SisiP witaj [emoji4]
Dostałam schizy [emoji34] nie mam mdłości, nie wymiotuje, dobrze się czuję. .. o rany co jest ???? Kurcze jak Was czytam to się zastanawiam czy wszystko ze mną ok? Piję kawę i jem serniczek [emoji4] mam nadzieję że ta różnica polega na wieku ciąży i ja juz mam to za sobą [emoji54] Halo ? Pytam czy któraś z ciężarówek czuje się dobrze? ?

Anulka ja tez nie mam "typowych" objawow oprocz trudnosci w oddychaniu.U mnie odwrotnie nie moge spac i mi sie nie chce.Dzis juz sie obudzilam o 5.30 i nie moglam spac :/ No coz kazdy organizm reaguje inaczej

Mój Mąż na codzień jest kochany więc teraz po prostu cały czas zachowuje się super :) i dobrze, ze nie przysparza dodatkowych stresów.

Co do jedzenia- Mama zrobiła specjalnie dla mnie pierogi z kapustą i grzybami i kopytka <3 aaaaa! Nie ma nic lepszego :D

Z owoców od kilku dni wcinam kiwi o_O kilogramami :D
Marzę o owocach... ale mój refluks mi na nie nie pozwala [emoji22]

hchy3e3k141c0230.png

Miałam umówiona wizytę u lekarza ale zachorował i dopiero w czwartek idę . Strasznie się denerwuje ten tydzień jest dla mnie taki ważny ostatnio właśnie w 8 poroniłam. Mam od dzisiaj l4 na miesiąc ale oczywiście z przedłużeniem rozmawiałam z szefem dość łagodnie to przyjął ha go zreszta przygotowywałam powiedział tylko ze liczy na mnie żeby wyszkolić nowa dziewczynę . Mnie strasznie męczą mdłości i wymioty jestem wrakiem . Mam tylko nadzieje ze to jest właśnie dowód ze z nasza fasolka wszystko OK

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
f2w33e3k3rxv2l9n.png

Witam szczęśliwe mamusie mogę sie już z wami przywitać;) Czytam wasz wątek już od jakiegoś czasu ale dopiero teraz mogę śmiało powiedzieć, że do was dołączam;)) Opowiem wam od razu moją historie. Zacznę od tego, że ciąży nie planowałam ale wcale nie mi nie przeszkadza- w momencie gdy sie dowiedziałam bardzo sie ucieszyłam. Wiedziałam że istnieje możliwość że w ciążę zaszłam ale nie wierzyłam w to. No ale okres sie spóźnial. 2 dni po terminie pierwszy test - szok 2 kreski. po 3 i 6 dniach kolejne i kreski coraz ładniejsze;) tydzień po terminie lekarz i werdykt : no fajnie ale to nie jest 6 tydzień. Proszę przyjść za 2 tygodnie. Dostałam shizy. objawów nie mam w ogóle zaczęłam sobie wmawiać ze to puste jajo. ogólnie dwa tygodnie płaczu. No ale zrobiłam bete przyrost o 71%, zachorowałam w między czasie i znów mysli a co jak on tego nie przeżyje. W czwartek poszłam sama do lekarza - mój musiał być w pracy. Weszłam do gabinetu z duszą na ramieniu, lekarz też nie był wcale taki pewny co zobaczy , a tam piękny bobasek z bijacym serduszkiem 6t6d w czwartek czyli dokładnie tydzień mniej niz sie spodziewałam. Ten mały plemnik przetrwał 6 dni ;)))

Cześć Bellax, fajnie że dołączyłaś, zastanawia mnie jak to możliwe z tym momentem zapłodnienia czy rzczywiście każdy płód tak samo się rozwija i lekarze są w stanie ustalić na podstawie usg wiek płodu, czyli datę zapłodnienia, która tak jak w Twoim przypadku jest az o tydzień późniejsza od daty zbliżenia.
Wg metod planowania płci powinna Ci wyjść dziewczynka, bo tylko żeńskie plemniki tak długo potrafią przetrwać, męskie to tylko 24h :) zobaczymy czy się sprawdzi :)

Miałam umówiona wizytę u lekarza ale zachorował i dopiero w czwartek idę . Strasznie się denerwuje ten tydzień jest dla mnie taki ważny ostatnio właśnie w 8 poroniłam. Mam od dzisiaj l4 na miesiąc ale oczywiście z przedłużeniem rozmawiałam z szefem dość łagodnie to przyjął ha go zreszta przygotowywałam powiedział tylko ze liczy na mnie żeby wyszkolić nowa dziewczynę . Mnie strasznie męczą mdłości i wymioty jestem wrakiem . Mam tylko nadzieje ze to jest właśnie dowód ze z nasza fasolka wszystko OK

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
f2w33e3k3rxv2l9n.png

Tynka dla spokoju sprawdz sobie betę czy prawidłowo przyrasta, to powinno Cię uspokoić :) do czwartku jest jeszcze dużo dni, ja mam w sobotę wizytę i już mi się strasznie dłuży każdy dzień oczekiwania, a chciałabym juuż teraz wszystko wiedzieć :D

reklama
Do góry