reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Suelen... nadszedl czas :) bedzie dobrze :)
A my po ostaynich zajeciacj w sr :) bylo o karmieniu, laktacji i przechowywaniu pokarmu. Juz mi sie duzo w glowie rozjasnilo, laktator kupuje, bede po trochu sciagala i moge mrozic i smigac na panienski 29.07 ;)
Ehhh glupia kobito tylko rozrywka Ci w glowie ;)

w57v9jcgnqknki9s.png

reklama
Nie. Zgładzona to znaczy, ze juz za chwilę moze byc rozwarcie, ale nie musi. A miękka może mieć jakąś długość. Ale miękka szyjka szybciej się skraca.

Suelen...oby zatem do 16.05.

Ja od 19.05 kończę 37tc i położna tez powiedziała , że mogę zacząć rodzic. Wszystkim jakos się spieszy. Ja muszę zobaczyć najpierw, że córa miała 3kg na usg. A potem wszystkie schody w Wawie moje.
No to moja jest miękka i juz się skraca. Ciekawe ile się będzie skracać i zgladzac. Boże tyle niewiadomych[emoji37]

Nie. Zgładzona to znaczy, ze juz za chwilę moze byc rozwarcie, ale nie musi. A miękka może mieć jakąś długość. Ale miękka szyjka szybciej się skraca.

Suelen...oby zatem do 16.05.

Ja od 19.05 kończę 37tc i położna tez powiedziała , że mogę zacząć rodzic. Wszystkim jakos się spieszy. Ja muszę zobaczyć najpierw, że córa miała 3kg na usg. A potem wszystkie schody w Wawie moje.
moje baby to już powinno mieć koło 3kg [emoji23] bo 2 tygodnie i 4 dni temu miało 2200. więc tak na oko to min. 2.6 już ma [emoji1]

w57vyx8dubspq12k.png

A kurcze do mnie nie dociera, ze to juz, juz powoli. Wszystko za szybko sie dzieje. A jednoczesnie chvialabym sie juz brzucha pozbyc [emoji6] ja mam wizyte 8.05 i mam nadzieje, ze juz powoli cos tam sie zaczyna rozwierac, zeby nie bylo tak jak przy pierwszym porodzie. Za 11 dni moge rodzic. Synek jest z 17 maja wiec kto wie...[emoji6]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

a ja mam bardzo wodnistą wydzielinę z pochwy, majtki juz przebralam i wkładkę, do tego szyjka boli, tzn. nie jakos tam bardzo, ale czuję ją - te 300km i cały dzien na nogach robią swoje :/

74703e3kkwoaumma.png

Ja jestem ciekawa co tam pod pessarem sie dzieje.. Szyjka po założeniu jeszcze się skracala ale czy rozwarcie jeszcze może powiększać przy nim?

Ja jestem ciekawa co tam pod pessarem sie dzieje.. Szyjka po założeniu jeszcze się skracala ale czy rozwarcie jeszcze może powiększać przy nim?

Minimalnie (milimetry). Mam znajomą, której pessar wypadł bo zaczęła się akcja porodowa i zrobiło się rozwarcie. Pessar dużego rozwarcia nie utrzyma.

reklama
Do góry