reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

A ja dziś kupiłam śledzie na które już mi ślinka cieknie ale po hawajsku czyli z ananasem :D ahhhh te smaki :)

svchs65gg8talrm7.png

reklama
U nas moja zajebista sąsiadka oczywiście puściła famę w ruch po wsi a jej mąż powiedział mojemu że ona mówi (a pewnie oboje) że 500+ działa. Normalnie ciśnienie mi tak skoczyło! Wiedziałam że będzie takie gadanie. Ja odprowadzam podatki, mam 10lat przepracowane, ona nic. Poświęciłam swoje życie towarzyskie, pracę (a lubie pracować) i ciało. W zeszłym mc zarobiłam 2,400zł i rezygnuję z tego wszystkiego dla 500+ które nie wiadomo ile potrwa wrrrrr :angry:
Daj spokój, olej to [emoji12] Ja bym jeszcze z uśmiechem przytaknęła [emoji16]
Też zarabiam dobrze, bo są miesiące, gdzie wyciągam 5-6 tys. I m.in dlatego chcę pracować jak najdłużej, a wiadomo że z maluszkiem to się szybko do pracy nie wróci... Także kochana na pewno zrobiłyśmy sobie dzidziusie, żeby dostać 500+ [emoji23][emoji23][emoji23]

hchy3e3k39v7obqp.png

U nas moja zajebista sąsiadka oczywiście puściła famę w ruch po wsi a jej mąż powiedział mojemu że ona mówi (a pewnie oboje) że 500+ działa. Normalnie ciśnienie mi tak skoczyło! Wiedziałam że będzie takie gadanie. Ja odprowadzam podatki, mam 10lat przepracowane, ona nic. Poświęciłam swoje życie towarzyskie, pracę (a lubie pracować) i ciało. W zeszłym mc zarobiłam 2,400zł i rezygnuję z tego wszystkiego dla 500+ które nie wiadomo ile potrwa wrrrrr :angry:
Ja tam bym przytakneła i powiedziała : działa , działa [emoji23] planujemy więcej dzieci[emoji23]

Daj spokój, olej to [emoji12] Ja bym jeszcze z uśmiechem przytaknęła [emoji16]
Też zarabiam dobrze, bo są miesiące, gdzie wyciągam 5-6 tys. I m.in dlatego chcę pracować jak najdłużej, a wiadomo że z maluszkiem to się szybko do pracy nie wróci... Także kochana na pewno zrobiłyśmy sobie dzidziusie, żeby dostać 500+ [emoji23][emoji23][emoji23]

hchy3e3k39v7obqp.png
Bogaczka [emoji23] a ja ok 1800[emoji43][emoji43]jak żyć... [emoji4]

na głupotę nic nei poradzisz :) mnie paru złośliwców tez tak podsumowało, ze to syndrom 500 +, pominę milczeniem fakt że to moje pierwsze dziecko i prawdopodobnie ostatnie. tez mi żal pracy, jestem na stanowisku kierowniczym, całkiem fajnie zarabiam jak na nasze warunki. boje sie ze po macierzynskim nie bede miała za bardzo do czego wracac, zwłaszcza ze swoje lata mam to o nową pracę tez moze byc trudno. ale na razie o tym nie myślę, co ma byc to będzie. ale faktycznie wkurzające są takie gadki.. na ale cóż, każdy mierzy własną miarą :)

reklama
Ja pracując w sklepie zarabiałam 1300 [emoji23] Ale zaryzykowałam i własny biznes mi wypalił, zarabiam w miarę i robie to co kocham [emoji16]

hchy3e3k39v7obqp.png
Podziwiam, ja nie mam odwagi na takie ryzyko. Poza tym ogarnięcie firmy wymaga zdolności organizacyjnych, których ja nie mam.
Skromnie , ale na wszystko starcza, mamy małe mieszkanie, ale wlasne,nie mamy kredytów, nic na raty. Dajemy rade ! [emoji4]

Do góry