reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Prawda ? Zostaniemy same sobie. ..niechciane niekochane, spuchniete ;)

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom
Hehehe tak właśnie dwie zielone pierworodki [emoji16]

f2w3rjjgvkjhkndh.png

reklama
Hej no ja też właśnie was doczytalam i kurcze faktycznie mam tak samo jak ty Zając według usg termin na 22-23 czerwca i to jest tak odległe że hohoho a u was już taka naprawdę końcówka [emoji33] to kto tu z nami tymi ostatnimi zostanie jak już będziecie miały swoje szczęścia przy sobie? [emoji15][emoji6]

f2w3rjjgvkjhkndh.png

Ja mam termin z pierwszego usg na 20.06 :)

74703e3kkwoaumma.png

Chyba wszystkie wiemy, ze nospa działa rozkurczowo na nas, więc na napięcie mięśniowe dziecka tez. Ale nie chodzi o codzienne łykanie. Poza tym łatwiej ćwiczyc napięcie u dziecka ( nie u każdego są powikłania i póki co nie ma badań ze to głownie nospa się przyczynia) niż walczyć o życie wcześniaka z 20 tc. Gdzie powikłań z powodu wczesnego porodu na pewno jest 100 razy więcej. A napięcie mięśniowe to przy nich pikus.

Sunnyday też to słyszałam o no spie i też unikam :)

Mam dosyć tej pogody bleeee
Ja w ciąży w ogóle nic nie brałam i nie biorę. Raz wzielam apap na ból głowy i mi nie pomógł. I może ze 4 razy espumisan. A tak to nic a nic :)skutecznie odzwyczaja ;) wcześniej byle ból głowy i juz brałam ibuprom.

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Chyba wszystkie wiemy, ze nospa działa rozkurczowo na nas, więc na napięcie mięśniowe dziecka tez. Ale nie chodzi o codzienne łykanie. Poza tym łatwiej ćwiczyc napięcie u dziecka ( nie u każdego są powikłania i póki co nie ma badań ze to głownie nospa się przyczynia) niż walczyć o życie wcześniaka z 20 tc. Gdzie powikłań z powodu wczesnego porodu na pewno jest 100 razy więcej. A napięcie mięśniowe to przy nich pikus.

No przecież nikt nie mówi by nie brać jesli są wyraźne wskazania. Jednak zauważyłam, że sporo kobiet (nie mam na myśli tylko naszego forum) w ciąży przy pierwszym lepszym skurczu zaraz łyka no-spe. Serio znam takie, co profilaktycznie łykają kilka dziennie...

Ostatnio jak mnie brzuch bolał i się stawiał to też w koncu wzięłam tą "przeklętą" no-spe także wiadomo, że jak już nic nie działa to lepiej coś wziąć :)

74703e3kkwoaumma.png

Z tą no spa to nie chce siać zamentu. I się wypowiadać zbytnio. To każdego indywidualna decyzja. Ja osobiście nie biorę. Na studiach dużo prac mgr czytałam na temat działania no spy to był wtedy temat na topie. Nasza pani doktor od rozwoju motorycznego też ostrzegala. Oczywiście nie ma co przesadzać i wybiera się mniejsze zło w końcu to jest lęk. Ale jakbym mojego lekarza słuchała to od 2 miesiący bralabym już no spe 3 razy dziennie... Też myślę że 3 cm to nie tragedia no i 34 tydz już prawie skończony. Więc dam radę do 36. :):)
Ja też dużo słyszałam o negatywnym wpływie no spy . Wiadomo jak trzeba to trzeba. Ale mi lekarz kazał brać w ostateczności.

5djylbetecfse5n6.png

reklama
No przecież nikt nie mówi by nie brać jesli są wyraźne wskazania. Jednak zauważyłam, że sporo kobiet (nie mam na myśli tylko naszego forum) w ciąży przy pierwszym lepszym skurczu zaraz łyka no-spe. Serio znam takie, co profilaktycznie łykają kilka dziennie...

Ostatnio jak mnie brzuch bolał i się stawiał to też w koncu wzięłam tą "przeklętą" no-spe także wiadomo, że jak już nic nie działa to lepiej coś wziąć :)

74703e3kkwoaumma.png
ja łykam 3 razy dzinnie ( co 8h) odkąd wyszłam ze szpitala. Takie dostałam zalecenie tak robie. A skurcze mam cały czas, więc wole nie kombinować i nie odstawiać na własną rękę

w57vyx8dubspq12k.png

Do góry