reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ojjj ale pociesz sie, ze przy cholestazie jest szybki porod podobno ;)

p19u9jcg81ehxczt.png
Dzięki Zająć [emoji13]

f2w3qqmz0qjoloi2.png

reklama
Zając i spore zagrozenie.

Ciacho pobrali Ci krew?? Jutro masz.isc na wyniki?
Pewnie dadzą Ci leki z ursofalkow. Ja brałam coś na U. I pięknie zabiło mi kwasy i proby wątrobowe, z tym że mi troszkę skakalo.

Witajcie :) ogromne gratacje, Heda :* zycze duzo zdrowia i szybkiego powrotu do domku w komplecie.

Odnosnie "gadzich" rak;

1493027367-aaaaaa.jpeg

Co pare dni tak maam. Tylko nawilzam kremem i schodzi

Odpoczywajcie i nacieszcie się sobą. Jak już będziesz miała czas i więcej sił napisz i pokaż nam swoje małe cudeńka. Został utworzony nowy wątek "witamy na świecie" . Całuję Was.

Dziewczynki utworzyłam wątek powitalny dla naszych maleństw:biggrin2: Pierwsza będzie Heda ze swoją relacją. Już doczekać się nie mogę:-D[/QUOTE]
A czy ten wątek nie lepiej utworzyć na zamknietym forum?

Pewnie dadzą Ci leki z ursofalkow. Ja brałam coś na U. I pięknie zabiło mi kwasy i proby wątrobowe, z tym że mi troszkę skakalo.
Wiem niestety ale nie pisze o tym zlym ;) widzialam sie w sobote z kolezanka, ktora miala cholestaze w ciazy... urodzila zdrowego chlopaczyka a porod trwal 2 godziby od poczatku do konca...

p19u9jcg81ehxczt.png

Heda trzymam kciuki za Ciebie i dziewczynki. Swoją drogą, mam wrażenie, że są dość duże jak na bliźniaczki, co oczywiście działa tylko na plus. Wspaniale, że samodzielnie oddychają :)

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace.

Dziś jak przeczytałam, że Heda już urodziła, poczułam jak niewiele czasu zostało do naszych porodów.

Życzę miłego dnia :) Zabieram się za gotowanie obiadu :-*

Zajączku tu nie chodzi o chore zdrowe bo.to nie ma wplywu na chorobę. Trzeba pilnować łożyska i zdecydowanie rozwiązać ciążę przed 38 tc. Ale.cholestaza kontrolowana nie stanowi większego zagrozenia. Tym bardziej że leki z ursofalkow dobrze sobie radzą z watroba.

Wiem niestety ale nie pisze o tym zlym ;) widzialam sie w sobote z kolezanka, ktora miala cholestaze w ciazy... urodzila zdrowego chlopaczyka a porod trwal 2 godziby od poczatku do konca...

p19u9jcg81ehxczt.png
Moja koleżanka też miała cholestaze. Stąd wiem, że coś takiego istnieje ;-) miała też cukrzycę ciążową. Ciążę donosiła, nie leżała w szpitalu. Po prostu miała dietę i częściej robiła jakieś badania. Jej poród trwał 5 h, to chyba też nie tak długo ;)

Krew pobrali ale nie byłam na czczo jeśli wyniki będą źle mam jutro powtórkę a tabletki piriton to na swędzenie

f2w3qqmz0qjoloi2.png

reklama
Zajączku tu nie chodzi o chore zdrowe bo.to nie ma wplywu na chorobę. Trzeba pilnować łożyska i zdecydowanie rozwiązać ciążę przed 38 tc. Ale.cholestaza kontrolowana nie stanowi większego zagrozenia. Tym bardziej że leki z ursofalkow dobrze sobie radzą z watroba.
Wiem wiem. Ona chyba w 35 tc rodzila. Ciacho dobrze bedzie:*

p19u9jcg81ehxczt.png

Do góry