reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ojjj ale pociesz sie, ze przy cholestazie jest szybki porod podobno ;)

p19u9jcg81ehxczt.png
Dzięki Zająć [emoji13]

f2w3qqmz0qjoloi2.png

reklama
Zając i spore zagrozenie.

Ciacho pobrali Ci krew?? Jutro masz.isc na wyniki?
Pewnie dadzą Ci leki z ursofalkow. Ja brałam coś na U. I pięknie zabiło mi kwasy i proby wątrobowe, z tym że mi troszkę skakalo.

Witajcie :) ogromne gratacje, Heda :* zycze duzo zdrowia i szybkiego powrotu do domku w komplecie.

Odnosnie "gadzich" rak;

1493027367-aaaaaa.jpeg

Co pare dni tak maam. Tylko nawilzam kremem i schodzi

Odpoczywajcie i nacieszcie się sobą. Jak już będziesz miała czas i więcej sił napisz i pokaż nam swoje małe cudeńka. Został utworzony nowy wątek "witamy na świecie" . Całuję Was.

Dziewczynki utworzyłam wątek powitalny dla naszych maleństw:biggrin2: Pierwsza będzie Heda ze swoją relacją. Już doczekać się nie mogę:-D[/QUOTE]
A czy ten wątek nie lepiej utworzyć na zamknietym forum?

Pewnie dadzą Ci leki z ursofalkow. Ja brałam coś na U. I pięknie zabiło mi kwasy i proby wątrobowe, z tym że mi troszkę skakalo.
Wiem niestety ale nie pisze o tym zlym ;) widzialam sie w sobote z kolezanka, ktora miala cholestaze w ciazy... urodzila zdrowego chlopaczyka a porod trwal 2 godziby od poczatku do konca...

p19u9jcg81ehxczt.png

Heda trzymam kciuki za Ciebie i dziewczynki. Swoją drogą, mam wrażenie, że są dość duże jak na bliźniaczki, co oczywiście działa tylko na plus. Wspaniale, że samodzielnie oddychają :)

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace.

Dziś jak przeczytałam, że Heda już urodziła, poczułam jak niewiele czasu zostało do naszych porodów.

Życzę miłego dnia :) Zabieram się za gotowanie obiadu :-*

Zajączku tu nie chodzi o chore zdrowe bo.to nie ma wplywu na chorobę. Trzeba pilnować łożyska i zdecydowanie rozwiązać ciążę przed 38 tc. Ale.cholestaza kontrolowana nie stanowi większego zagrozenia. Tym bardziej że leki z ursofalkow dobrze sobie radzą z watroba.

Wiem niestety ale nie pisze o tym zlym ;) widzialam sie w sobote z kolezanka, ktora miala cholestaze w ciazy... urodzila zdrowego chlopaczyka a porod trwal 2 godziby od poczatku do konca...

p19u9jcg81ehxczt.png
Moja koleżanka też miała cholestaze. Stąd wiem, że coś takiego istnieje ;-) miała też cukrzycę ciążową. Ciążę donosiła, nie leżała w szpitalu. Po prostu miała dietę i częściej robiła jakieś badania. Jej poród trwał 5 h, to chyba też nie tak długo ;)

Krew pobrali ale nie byłam na czczo jeśli wyniki będą źle mam jutro powtórkę a tabletki piriton to na swędzenie

f2w3qqmz0qjoloi2.png

reklama
Zajączku tu nie chodzi o chore zdrowe bo.to nie ma wplywu na chorobę. Trzeba pilnować łożyska i zdecydowanie rozwiązać ciążę przed 38 tc. Ale.cholestaza kontrolowana nie stanowi większego zagrozenia. Tym bardziej że leki z ursofalkow dobrze sobie radzą z watroba.
Wiem wiem. Ona chyba w 35 tc rodzila. Ciacho dobrze bedzie:*

p19u9jcg81ehxczt.png

Do góry