reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Ejjj dziewczyny, a jak to jest z ta polozna? Piszecie, ze do niej dzwonicie, widzicie sie z nia? A to gdzie ja wybralyscie? Bo ja nie mam poloznej swojej. Jak to zalatwic?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
mnie się lekarz zapytał czy mam swoją położną. Ja nie miałam więc dał mi wizytówkę jednej i się z nią umówiłam. Raz w tyg do mnie przyjeżdża. Realizuje ze mną tematy jak na sr, ( te które mnie interesują), jak coś się dzieje to do niej dzwonie. co piątek ona dzwoni do mnie upewnić się że wszystko ok. Teraz też mnie w szpitalu odwiedza, jak ma dyżury na porodówce;)

w57vyx8dubspq12k.png

Dziewczyny, ale ten czas leci. Zanim sie obejrzymy bedziemy mogly tulic swoje Skarby. Wiem, ze jestem jedna z ostatnich rodzacych[emoji6] bo mam termin na 27 czerwca, ale i tak wlasnie uswiadomilam sobie, ze to juz 31 tydz. i mega z gorki [emoji6] Pracuje do konca kwietnia, a od maja wielki relaks, ostatnie nadprogramowe zakupy, korzystanie z chwil tylko we dwoje [emoji6] i odliczanie do wielkiego dnia [emoji5]

Ejjj dziewczyny, a jak to jest z ta polozna? Piszecie, ze do niej dzwonicie, widzicie sie z nia? A to gdzie ja wybralyscie? Bo ja nie mam poloznej swojej. Jak to zalatwic?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
U nas na sr polozna powiedziala, ze mozna wynajac polozna. A kontakt do tej swojej mam od kolezanki, ktora z nia rodzila :)

p19u9jcg81ehxczt.png

Będzie w o tyle komfortowej sytuacji że będziesz mila wybór i będziesz mogła zmieniac zdanie ciesz sie nie każdy może zdecydować że jednak nie nie chce już naturalnie dawać cc :D
Hahaha taaaa pewnie skonczy sie
A) na normalnej wadze urodzeniowej
B) na porodzie sn malego klopsa

;) ja zawsze panikara jestem maz juz sie smieje ;)
Poza tym dowiedzialam sie, ze oni normalnie w szpitalu mierza ,,cyrklem" miednice ;) i oceniaja czy podolam czy nie. A tego nie wiedzialam.

p19u9jcg81ehxczt.png

Dziewczyny, ale ten czas leci. Zanim sie obejrzymy bedziemy mogly tulic swoje Skarby. Wiem, ze jestem jedna z ostatnich rodzacych[emoji6] bo mam termin na 27 czerwca, ale i tak wlasnie uswiadomilam sobie, ze to juz 31 tydz. i mega z gorki [emoji6] Pracuje do konca kwietnia, a od maja wielki relaks, ostatnie nadprogramowe zakupy, korzystanie z chwil tylko we dwoje [emoji6] i odliczanie do wielkiego dnia [emoji5]

Mamy ten sam termin :)

Ja położnej nie wykupuje. Tam gdzie chce rodzic taki luksus 1000 zł, a w sumie opinie są bardzo dobre. Pierwszy raz trafiłam na super położną, mam nadzieję że teraz też [emoji3]

thgfikgneziy9g6d.png

reklama
Hahaha taaaa pewnie skonczy sie
A) na normalnej wadze urodzeniowej
B) na porodzie sn malego klopsa

;) ja zawsze panikara jestem maz juz sie smieje ;)
Poza tym dowiedzialam sie, ze oni normalnie w szpitalu mierza ,,cyrklem" miednice ;) i oceniaja czy podolam czy nie. A tego nie wiedzialam.

p19u9jcg81ehxczt.png
Mierza ale jak lekarz prowadzący stwierdzi że masz mieć cc to nie moga sobie nic mierzyć j decyzji zmieniać bo to on zna przebieg całej ciąży. A makrosomia tak jak i mikrosomia są wskazaniem więc jeśli będzie widziała że szykuję się dużo kilo to nie zostawi Cie na pastwę losu i pomiaru Cyrykla :D

Do góry