reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja zaczynałam z waga 52 miesiąc temu miałam na wizycie 60,5 a teraz na ostatniej wizycie będąc już na diecie spadło do 59,5 więc do końca pewnie niewiele przybiore grunt że Jasiek zdrowo rośnie [emoji4]

f2w3rjjgvkjhkndh.png
A na czym polega ta dieta ?

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Ooo to ja mam takie pytanie do Ciebie ,bo mnie dzieli 300km z tesciami i jak synek podróż znosi? Głównie śpi czy zabawiać go trzeba? Często przerwy robicie?
Zawsze jak mamy gdzies dalej jechac to jedziemy w porze, w ktorej normalnie czasem ma jeszcze drzemke. Wiec czesc drogi spi, a pozniej trzeba go troche pozabawiac [emoji6]. A Wasz jak znosi podroz?

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Ooo to ja mam takie pytanie do Ciebie ,bo mnie dzieli 300km z tesciami i jak synek podróż znosi? Głównie śpi czy zabawiać go trzeba? Często przerwy robicie?

Sasanka...to chyba, zależy jak
Synek często z Wami jeździ. Nasz dość często i uwielbia. Zawsze staramy jakos tak żeby drzemka była, czyli nie zaraz po pobudce. Wtedy zawsze jakies 1-2h śpi. 3-4 h jesteśmy w stanie bez przerwy jechać właśnie z ta drzemką. Wiec 300-400km daje radę. Problemy robią sie pózniej. Postoje pomagają,ale na chwilę, więc trzeba zagadywać,zabawiać,śpiewać piosenki, puszczać ulubioną muzykę.
U nas o tyle łatwiej, że jest duża ekipa dzieci w samochodzie, więc raźniej.

Zawsze jak mamy gdzies dalej jechac to jedziemy w porze, w ktorej normalnie czasem ma jeszcze drzemke. Wiec czesc drogi spi, a pozniej trzeba go troche pozabawiac [emoji6]. A Wasz jak znosi podroz?

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Też tak starislimy się jeździć, ale ostatnio cała drogę nawet oka nie zmrużył więc trochę marudził, dobrze że dużo zabawek wzięłam. Rozważam kupno czegoś na czym mógłby Peppe pooglądać :)

Też tak starislimy się jeździć, ale ostatnio cała drogę nawet oka nie zmrużył więc trochę marudził, dobrze że dużo zabawek wzięłam. Rozważam kupno czegoś na czym mógłby Peppe pooglądać :)

No ja właśnie wystrzegam się tego. Bo jak się zacznie to potem ryk juz bedzie cały czas.

Sasanka...to chyba, zależy jak
Synek często z Wami jeździ. Nasz dość często i uwielbia. Zawsze staramy jakos tak żeby drzemka była, czyli nie zaraz po pobudce. Wtedy zawsze jakies 1-2h śpi. 3-4 h jesteśmy w stanie bez przerwy jechać właśnie z ta drzemką. Wiec 300-400km daje radę. Problemy robią sie pózniej. Postoje pomagają,ale na chwilę, więc trzeba zagadywać,zabawiać,śpiewać piosenki, puszczać ulubioną muzykę.
U nas o tyle łatwiej, że jest duża ekipa dzieci w samochodzie, więc raźniej.
Ogólnie jeździmy często ,wszędzie go zabieramy ,ale wiadomo że się nudzi na takiej trasie. Może jak siostra będzie większa to razem się zabawa zajmą

Kazał mi się lekarz trzymać diety dla cukrzycy ciążowej, a że odchylenie miałam niewielkie po badaniu glukoza to musiałam odstawić słodycze i słodzone napoje zmniejszyć posiłki i jeść w miarę regularnie 5-6 razy dziennie dużo warzyw i owoców. Ogólnie bardzo świeżo i zdrowo i jak najmniej przetworzone [emoji4] no i ruch oczywiście i dzięki temu nie mam zaparć plecy przestały boleć mam więcej energii i przedewszystkim Mały jest też zdrowiej odzywiany więc jak narazie na plus [emoji5]

f2w3rjjgvkjhkndh.png

reklama
Kazał mi się lekarz trzymać diety dla cukrzycy ciążowej, a że odchylenie miałam niewielkie po badaniu glukoza to musiałam odstawić słodycze i słodzone napoje zmniejszyć posiłki i jeść w miarę regularnie 5-6 razy dziennie dużo warzyw i owoców. Ogólnie bardzo świeżo i zdrowo i jak najmniej przetworzone [emoji4] no i ruch oczywiście i dzięki temu nie mam zaparć plecy przestały boleć mam więcej energii i przedewszystkim Mały jest też zdrowiej odzywiany więc jak narazie na plus [emoji5]

f2w3rjjgvkjhkndh.png

Ja taką dietę miałam 6 mcy po porodzie jak cholesterol skoczył i miałam kołatania. Jeszcze karmiłam +dieta i leciał kilogram tygodniowo w dół.
Uważam, że to jedyna rozsądna i zdrowa dieta dla każdego.

Do góry