reklama
Monya81
Fanka BB :)
Ja czytałam,że widełki to 8-12 kg więcej w ciąży. Czym szczuplejsza osoba tym więcej moze przytyć.
Tak więc zając nie martw się, bo Ty przecież chudzina przed porodem.
Produkcja laktacji spała nam od 300-nawet do 500 kcal dziennie. To tyle co 2 porządne treningi. Dla mnie jednak problem był jeden. Przy laktacji byłam głodna tak, że konia z kopytami bym zjadła. Teraz myślę, żeby jednak ograniczyć to wpiep...słodyczy po porodzie i samo spadnie.
Produkcja laktacji spała nam od 300-nawet do 500 kcal dziennie. To tyle co 2 porządne treningi. Dla mnie jednak problem był jeden. Przy laktacji byłam głodna tak, że konia z kopytami bym zjadła. Teraz myślę, żeby jednak ograniczyć to wpiep...słodyczy po porodzie i samo spadnie.
Zając Czerwcowy
Czytalam, że osoba, ktorej BMI przed ciaza byla w normie czyli 21 moze przytyc 12-16 kg. Nie wyrobie sieJa czytałam,że widełki to 8-12 kg więcej w ciąży. Czym szczuplejsza osoba tym więcej moze przytyć.
Ale juz mam plan na cwiczenia po ciazy, w ciazy z Lewandowska co by mi porod szybciej przebiegl no i zaczne spacerowac jak bede miala wolne. Nie chce sie zasiedzieć.
Monya81
A co do porodu...to ponoć odwieczną zagadką dla lekarzy jest co go wywołuje. Mowię oczywiście o tych donoszonych. Ja mam teorię, że wszystko zależy od owulacji. Że przy zdrowej ciąży natura ma wyliczone jak w zegarku i nic co byśmy robiły nie przyspieszy. Więc jeśli ktoś ma dużo pózniej owu to właśnie przenosi ciążę.
Z synkiem miałam w punkt. I tak też się urodził. Teraz Zosia była robiona z
premedytacją 3-5 dni przed owu. Więc powinna się urodzić 3-5 dni przed terminem, czyli 4-5 czerwiec. Zobaczymy czy moja teoria się sprawdzi[emoji848]
premedytacją 3-5 dni przed owu. Więc powinna się urodzić 3-5 dni przed terminem, czyli 4-5 czerwiec. Zobaczymy czy moja teoria się sprawdzi[emoji848]
Monya81
Ja wagi w domu na szczęść nie mam bo obawiam się że stres spowodowany pomiarem mógłby rozpocząć poród
[emoji38][emoji38] Trzeba dopisać do sposobów na wywoływanie porodu.
A co do porodu...to ponoć odwieczną zagadką dla lekarzy jest co go wywołuje. Mowię oczywiście o tych donoszonych. Ja mam teorię, że wszystko zależy od owulacji. Że przy zdrowej ciąży natura ma wyliczone jak w zegarku i nic co byśmy robiły nie przyspieszy. Więc jeśli ktoś ma dużo pózniej owu to właśnie przenosi ciążę.
Nie wiem jak to jest ale faktycznie moja mama jak już kiedyś pisałam każda ciążę miała równo 14 dni przenoszona wg lekarzy. Według jej wyliczeń zawsze poród trafial w punkt nie wiem jak to wyliczala dokładnie ale jej wyliczenia i lekarzy miały te 2 tygodnie różnicy i jednak jej się sprawdzaly
Emkaa
Ja mam rozregulowany okres od zawsze więc u mnie będzie loteria. Zakładam , że przenoszę jak pierwszą, ale tym razem mam strszaki a w pierwszej nie miałam. Nawet jednego malutkiego twardnienia.
A w czerwcu będziemy szalały po galeriach na wyprzedażach. Więc dzieci sama nam powyskakują.
A w czerwcu będziemy szalały po galeriach na wyprzedażach. Więc dzieci sama nam powyskakują.
Sasankaa
Ja mam 72,5 ale z tego 4,5kg przytyłam. Chyba taka gruba nie byłam bo BMI 22 ileśWazylam sie i mamy... 71 kg [emoji33] plus 13 ... nie wyrobie sie w tych 16
Bellax123!
ja nwm ile teraz ważę ale 2 dni przed przyjęciem do szpitala ważyłam 67.8kg czyli przytyłam według mnie 5.3kg a według lekarza 7.8kg ( pierwsze ważenie jak już schudłam 2.5kg. Na ale nawet tak jak on sobie tam liczy to mówi że te 8kg jest ok
reklama
Aleksandrax
Heh to ja już dzisiaj na krawędzi 69,9.
Oglądałam jakiś program że sygnał do rozpoczęcia porodu pochodzi od dziecka. Niepamietam już dokładnie o co chodziło, ale daje naszemu ciału jakiś znak żeby zaczęło wydzielac oksytocyne.
Oglądałam jakiś program że sygnał do rozpoczęcia porodu pochodzi od dziecka. Niepamietam już dokładnie o co chodziło, ale daje naszemu ciału jakiś znak żeby zaczęło wydzielac oksytocyne.