reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

W pracy z glowa na biurku ;) co Ty w ciagu dnia nie potrafie spac ;) mam tyle rzeczy do zrobienia ;) chociaz moze w maju sie naucze spac w dzien ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Właśnie miałam zmienić wersje dla Ciebie, kima w pracy, w ramach przerwy ;) Ale w maju jak w końcu załadujesz na stałe to polecam :) ah ta godzinka dziennie i człowiek inny :p

U mnie niby nie mówią, że szkoda, że drugi chłopak, ale bardziej się dziwią, że nie zależało mi na córce ;) bo taka prawda, że jakbym mogła wybierać to właśnie drugiego synka chciałam [emoji5]

7u223e3kwboc3bjp.png

A ja marzyłam o drugiej dziewczynce :) Mąż wiadomo, chciał chłopaka, grozi że się nie podda, ja już mu oznajmiłam że 3ci raz nie podołam :p Jakby okazało się że chłopak, nie płakałabym, ale skoro druga dziewczynka to cieszę się bardzo :)
Ale jak najbardziej gratuluje dwóch chłopców :)

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dziewczyny... od pewnego czasu mam mega sucha skore. Wszedzie. Codziennie sie smaruje. Balsamem, oliwka. Moj brzuch jest suchy a teraz widze tez, ze mam suche rece... tragedia jakas :( co na to ? Moj ukochany nivea ktory zawsze pomagal teraz nie daje rady.

p19u9jcg81ehxczt.png
Janm używam tego samego co na rozstępy i pomaga na suchą skórę ;)

Za to do mnie mówią : to teraz będą wszystkie dzieci w domu (pierwsze słyszę takie powiedzenie) albo że mieliśmy szczęście a nawet moja znajoma wypaliła: ale wam się udało wycelować [emoji23][emoji16] Mi to bez różnicy było , gdyby była córka to Melia miałaby siostrę a tak mamy wymarzonego synka. Trochę się boje jak to będzie z chłopcem, ale przez to trochę czuje się jak pierworodka :D

f2w3rjjgwqepia0h.png

Ja mam problem, bo nasi przyjaciele, gdzie moj maz jest swiatkiem maja wesele 8 lipca... a ja mam termin na 10 czerwca- mam nadzieje ze Mala nie bedzie siedziala dluzej. Jechac na wesele musimy, zreszta to nasi najlepsi znajomi, panna mloda najprawdopodobniej bedzie chrzestna u naszej Poli, wiec chcialabym isc chociaz na jakis czas, a maz bedzie musial byc na calym. Mamy taki plan ze bedziemy mieli tam wynajety pokoj w hotelu, i tesiowa (bo to pod opolem a ona jest z opola) bedzie siedziala z Pola, a ja bede doskakiwac na karmienie albo w razie czego. Jak myslicie? Uda sie to?:p no i martwi mnie to ze bede wtedy niecale 4 tyg po porodzie-a to moje pierwsze dziecko wiec nie wiem w jakim stanie jest cialo/orgaznizm kobiety po tak krotkim czasie;P

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja myślę, że dacie radę w ten sposób.
Jeśli macie pokój w hotelu, babcię do opieki, to młode będzie spało a Ty się możesz położyć i odpocząć. Mój brat tak zrobił i sprawdziło się świetnie na naszym weselu [emoji4] oczywiście wszystko zależy od dziecka i Twojego samopoczucia.

My idziemy na wesele we wrześniu, też bierzemy pokój i elektroniczną nianię [emoji4] wiem, że będzie też uboczu pokój dla mam z dziećmi

Ja myślę, że dacie radę w ten sposób.
Jeśli macie pokój w hotelu, babcię do opieki, to młode będzie spało a Ty się możesz położyć i odpocząć. Mój brat tak zrobił i sprawdziło się świetnie na naszym weselu [emoji4] oczywiście wszystko zależy od dziecka i Twojego samopoczucia.

My idziemy na wesele we wrześniu, też bierzemy pokój i elektroniczną nianię [emoji4] wiem, że będzie też uboczu pokój dla mam z dziećmi

Tez tak mysle, ze sie uda:) ja tam o siebie sie nie martwie, najwyzej sie przemecze jak mnie cos bedzie pobolewac itp ;) a jak nie to na godzinke uciekne sie polozyc ;D tesciowa tez odwazna wiec tez nie bedzie z byle powodu nas sciagac z wesela;) jeszcze tylko zobaczymy co z Poli bedzie za ziolko :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dokładnie tak, zwłaszcza jak mam świadomość, że on to mocno przeżyje. Serio ostatnio miał nocować u mojej mamy bo mieliśmy jechac o 5 juz do Bdg i aby on sobie spał spokojnie bo i tak miał u mamy w dzien byc - to tak płakał za mną, że mąż musiał po niego wracac na noc. Mocno mnie tulił i martwił się, że nie wrócę :/ on taki emocjonalny bardzo jest, no i mamusiny mocno także na prawdę mam nadzieję, że nie będzie konieczności zostawać w szpitalu (pomijając oczywiście sam fakt, że nie chcę by Marcelkowi działo się cos na tyle, że chcieliby mnie zostawic - bo to też spędza mi sen z powiek :/ )

7u223e3kwboc3bjp.png
No w takiej sytuacji zwlaszcza ciezko jest. Moj synek nie jest taki "mamusiny", mysle ze nie bedzie wiekszego problemu. Aczkolwiek to bedzie pierwsza tak dluga rozlaka, poki co zostawal z innymi tylko w ciagu dnia. Ale znajac go, to mysle, ze nie bedzie wiekszego problemu.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Hmm a w mojej karcie jest miejsce na wpisanie i terminu z om i terminu z usg, ale mi to akurat nic nie zmienia bo wyszły identyczne.

U mnie nikt nie mówi że szkoda że drugi chłopak, ale mam takie wrażenie, że jak się dowiadują to wpadają w taki ton wypowiedzi jakby chcieli mnie przekonać ze będzie fajnie [emoji14]

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Janm używam tego samego co na rozstępy i pomaga na suchą skórę ;)

Za to do mnie mówią : to teraz będą wszystkie dzieci w domu (pierwsze słyszę takie powiedzenie) albo że mieliśmy szczęście a nawet moja znajoma wypaliła: ale wam się udało wycelować [emoji23][emoji16] Mi to bez różnicy było , gdyby była córka to Melia miałaby siostrę a tak mamy wymarzonego synka. Trochę się boje jak to będzie z chłopcem, ale przez to trochę czuje się jak pierworodka :D

f2w3rjjgwqepia0h.png
Ja bardzo nie lubię określenia że ktoś ma parkę brrr.
Tez się bałam mieć synka bo ja mam same siostry, nie wiedziałam w co będziemy się bawić, ale on zamiast zabawy autami wybiera "asystowanie" mi w kuchni ;) haha

Serce, przepływy dopplerem, nerki, ilość płynu, dojrzałość łożyska, pepowine, obraz mózgu, obraz ust i nosa- czy nie ma rozszczepu, czy nie ma obrzęku skóry, wodniaka karku , obraz klatki piersiowej i płuc, układ pokarmowy, pęcherz moczowy
Z grubsza tyle :)
Wow, nieźle [emoji4] patrząc na to widzę, że mam świetnego lekarza. On mi sam to wszystko mówi i pokazuje bez pytania! [emoji7]

0d1yhqvkorvfo1vd.png

Hmm a w mojej karcie jest miejsce na wpisanie i terminu z om i terminu z usg, ale mi to akurat nic nie zmienia bo wyszły identyczne.

U mnie nikt nie mówi że szkoda że drugi chłopak, ale mam takie wrażenie, że jak się dowiadują to wpadają w taki ton wypowiedzi jakby chcieli mnie przekonać ze będzie fajnie [emoji14]

m3sxyx8dzur8ghzn.png

O to to! U nas to samo [emoji23]

7u223e3kwboc3bjp.png

reklama
Ja bardzo nie lubię określenia że ktoś ma parkę brrr.
Tez się bałam mieć synka bo ja mam same siostry, nie wiedziałam w co będziemy się bawić, ale on zamiast zabawy autami wybiera "asystowanie" mi w kuchni ;) haha

Ja nie wiem jak się pielęgnuje takiego małego chłopca, jak nauczyć go sikania itd [emoji23]

f2w3rjjgwqepia0h.png

Do góry