reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja bardzo nie lubię określenia że ktoś ma parkę brrr.
Tez się bałam mieć synka bo ja mam same siostry, nie wiedziałam w co będziemy się bawić, ale on zamiast zabawy autami wybiera "asystowanie" mi w kuchni ;) haha

W zasadzie dopóki maluch jest z mamą w domu to zwykle lubi bawić się w to, co mama robi - mój też i sprzątał i gotował i nawet się malował ;) pranie robił itd. :)
Teraz już jest starszy to poza wymienionymi to lubi też ponaprawiać co nieco, zagląda do taty do warsztatu. Auta też lubi

7u223e3kwboc3bjp.png

reklama
A i jeszcze mój Nikoś długo mówił o sobie w formie żeńskiej np. "zrobiłam, umyłam" - ale to też przez to, że głownie ze mną czy babcią spędzał całe dnie i taką formę najcześciej słyszał :)

7u223e3kwboc3bjp.png

Wierz mi że łatwiej przewinac niż dziewczynke ;) z sikaniem to różnie ,mój ma takie ciśnienie że jak dobrze nie usiądzie na nocnik to wszytko mokre

Przypominało mi się jak pracowałam w żłobku i chłopiec miał zrobić siku a wraca cały mokry i pytam się go dlaczego nie zrobił siku a on, że zapomniał wsadzić siusiaka[emoji23][emoji23]

Z dziewczynką właśnie wszystko łatwo, żadnych siusiaków, żadnych napletków. Na spacerze idzie się z nią w krzaczki ona kuca i sika a z chłopcem.. jak mu wytłumaczyć, że musi trzmać siusiak..[emoji16][emoji23]

f2w3rjjgwqepia0h.png

Przypominało mi się jak pracowałam w żłobku i chłopiec miał zrobić siku a wraca cały mokry i pytam się go dlaczego nie zrobił siku a on, że zapomniał wsadzić siusiaka[emoji23][emoji23]

Z dziewczynką właśnie wszystko łatwo, żadnych siusiaków, żadnych napletków. Na spacerze idzie się z nią w krzaczki ona kuca i sika a z chłopcem.. jak mu wytłumaczyć, że musi trzmać siusiak..[emoji16][emoji23]

f2w3rjjgwqepia0h.png
ja pamiętam jak mój wtedy 4-5letni kuzyn łapał się za siusiaka i go pociągał co skutkowało tym że mu stawał. Ja się go pytam : Kacper co ty robisz ? A on do mnie : lubie jak stoi [emoji23][emoji23][emoji23].
Już sobie wyobrażam mojego Artka xd

w57vyx8dubspq12k.png

f2w3rjjgwqepia0h.png
Hahaha :D
No mój nie umie jeszcze sikać na stojaco. Może tata kiedys go nauczy :)

ja pamiętam jak mój wtedy 4-5letni kuzyn łapał się za siusiaka i go pociągał co skutkowało tym że mu stawał. Ja się go pytam : Kacper co ty robisz ? A on do mnie : lubie jak stoi [emoji23][emoji23][emoji23].
Już sobie wyobrażam mojego Artka xd

w57vyx8dubspq12k.png
Haha[emoji16] i weź wytłumacz takiemu maluchowi , że to co robi jest "nie na miejscu "[emoji16]

f2w3rjjgwqepia0h.png

Ja mam chłopa w domu i jest gitara. Pewnie nad dziewczynka bym się trzesa a tak mam opanowane do perfekcji ;-)
Wczoraj właśnie byłam u chirurga z jajeczkami i napletkiem, zobaczymy co to będzie jak mamusia będzie pomagać!

reklama
Na początku się trzyma za niego, a potem on sam chce byc samodzielny.

Emka...ja tez miałam takie obawy z synkiem, ale w praniu wyszło, ze chłopaki łatwiejsze w obsłudze, a w życiu mniej problemowe.
Jak te moje nastolatki teraz pod wpływem hormonów, to mam wrażenie , że 3 ciężarne są w domu i tak w żartach czasem mowię do męża po jakiejś ciężkiej sytuacji "a mógłbyć chłopak " [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry