reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

ktoś jakimś cudem zdobył numery do karty mojego męża i sobie wczoraj zaszalał na nasz koszt :wściekła/y: ponad 400 zł z konta poszło :( Kartę zablokowaliśmy wczoraj i czekamy na dochodzenie .Nie mamy pewności że bank nam kasę odda :(
Ja mialam podobnie z tym że była to karta firmowa i kwota ponad 2000zł. W moim przypadku był to wirus na koputerze który skradł dane. Sprawę trzeba zgłosić na policję a następnie do banku. Mi nie zwrócili całej kwoty ale za granicą z tego co wiem nie ma z tym problemu. Lepiej ustalić sobie limit na karcie aby w razie czego nie mogli ukraść za dużo!

reklama
Karta kredytowa , wystarczy podać nr karty i 3 cyfrowy kod który jest z tyłu karty i można robić zakupy online . Mam nadzieję że nam kasę zwrócą i złapią złodzieja , niestety nie spałam pól nocy z nerwów .
Wiesz co az brak slow !!!

p19u9jcg81ehxczt.png

To Twoja pierwsza ciaza? hm.. Mi w pierwszej ciazy nie proponowali takiej szczepionki, dostalam po porodzie odrazu... z tego co kojarze, pierwsze dziecko jest bezpieczne przy konflikcie, zawsze trzeba uwazac przy kolejnych ciazach. Ale moze przedzwon jeszcze jak masz mozliwosc do gin i sie podpytaj..

jest jeszcze taka str www na ktorej mozesz sprawdzic czy gdzies w Twojej okolicy nie ma dostepnej w aptece. lub podzwon po innych aptekach i sie spytaj czy nie maja na stanie.
Wlasnie czytalam i jesli nie mam przeciwcial to jest male prawdopodobienstwo konfliktu przy pierwszej ciazy. Ale chcialam zapobiegawczo w razie w... dzwonilam juz. Na zamowienie. Nie trzymaja tego leku w lodowkach... ja to mam zawsze po gorke

p19u9jcg81ehxczt.png

nic się nie stanie. Ja świadomie nie biorę. Robiłam odczyn 3 razy już i nie mam przeciwciał mimo konfliktu z M. wezmę po porodzie. Jakby mi wyszły przeciwciała to bym wzięła. Przy pierwszej ciąży dla mnie to chwyt marketingowy.
Ale jeśli bardzo ci zależy to zadzwoń do apteki i ich porządnie zjeb... zazwyczaj pomaga [emoji23] może w jakiejś innej mają na stanie.

w57vyx8dubspq12k.png
No wlasnie tez czytalam... alez oczywiscie ze ich zkebie jak do wieczora nie dostane sms ! Jeszcze jak zamawialam w srode to pani prosila mnie o lojalnosc zebym odebrala bo oni nie beda mogli tego zwrocic ! A gdzie jej lojalnosc ze zapewniala o 24/48 h ???

p19u9jcg81ehxczt.png

Wlasnie czytalam i jesli nie mam przeciwcial to jest male prawdopodobienstwo konfliktu przy pierwszej ciazy. Ale chcialam zapobiegawczo w razie w... dzwonilam juz. Na zamowienie. Nie trzymaja tego leku w lodowkach... ja to mam zawsze po gorke

p19u9jcg81ehxczt.png
Ja dwa tygodnie przed planowana szczepionka zamowilam w aptece DOZ i pozniej przechowywali mi u siebie - jak to powiedzieli- w odpowiednich warunkach - dopoki nie odebralam :)

Spokojnie jest dopiero 12.00 może jeszcze dojdzie.
Ja jestem w trzeciej ciąży z niezgodnością i też nie wykupuje szczepionki ale to już kwestia indywidualna. Mój lekarz w ogóle uważa że jak przy pierwszym badaniu przeciwciał nie ma to już nie będzie bo dopiero w trakcie porodu dojdzie do kontaktu a wtedy już się nic nie poradzi tylko podają szczepionkę żeby zatrzymać.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry