reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

@Kacprysiowo jak tam wyniki? W ogóle to jakie masz objawy?
Ja tylko sprawdziłam jaka jest dieta wątrobowa, generalnie lekkostrawna i tak staram się jeść. U mnie jest cały czas tak samo, nic się nie zmienia i to mnie w sumie cieszy [emoji6]

@wionatq trzymam za Was kciuki! [emoji110] [emoji110] [emoji110]

0d1yhqvkorvfo1vd.png

reklama
Gemmina Aspat alat i Bilirubina w dolnych granicach normy, na kwasy czekam do 5 dni, mnie trochę swedzi ale raczej na każdej części ciała, oczywiście czym więcej czytam tym bardziej mnie swedzi. Czekam na kwasy zolciowe, bo podobno tamte mogą być w normie a kwasy szalec. Pije Ostropest zaczęłam brać i essentiale forte. Zobaczymy jak kwasy mi wyjdą. Raczej też mi się nie nasila ale żebym czasem tego za wczasy nie powiedziała. Raz około 20 tc tak już miałam i też leciałam robić wyniki ale wtedy bez kwasów.

Wionatq chyba każda z Nas śle Wam najcenniejsze moce jakie posiada.

Jestem po wizycie. Marcelek nie rośnie jak powinien, jest młodszy niż wiek ciąży, dodatkowo brzuszek jeszcze mniejszy ma [emoji24]
Ilośc wód w normie, przepływy w pępowinie też dobre. Dostałam skierowanie do szpitala, mam jechac albo do Torunia albo do Bydgoszczy - tam gdzie mają III stopień referencyjności.

7u223e3kwboc3bjp.png

Jestem po wizycie. Marcelek nie rośnie jak powinien, jest młodszy niż wiek ciąży, dodatkowo brzuszek jeszcze mniejszy ma [emoji24]
Ilośc wód w normie, przepływy w pępowinie też dobre. Dostałam skierowanie do szpitala, mam jechac albo do Torunia albo do Bydgoszczy - tam gdzie mają III stopień referencyjności.

7u223e3kwboc3bjp.png

Jedż i się nie martw , będzie dobrze.Trzymamy mocno kciuki za Was :)

7u223e3kwboc3bjp.png
Duzo mlodszy wyszedl? Czasem takie kwiatki po prostu wychodza... moja siostrzenica tez miala mniejszy brzuszek od reszty ciala, pozniej sie wyrownalo, dzieci raczej nie rosna rownomiernie. Takze glowa do gory. Oby to byl falszywy alarm.

Co do cholestazy to dieta lekkostrawna ma ponoc spory wplyw. Bo jednak wiadomo, ze obciazana watroba musi sie bardziej napracowac.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

7u223e3kwboc3bjp.png

No nie co sie dzieje dziewczyny,same zmartwienia a jest duza roznica w tygodniach? Ja bym sprawdzila jeszcze na innym sprzecie ,moze ktos sie zle zmierzyl czy cos ,A moze to sa niewielkie roznice i nie ma co sie martwic? Dobrze ,ze cie wysylaja tylko sie nie stresuj ,bo dzieciaczek to czuje [emoji20]wiem latwo powiedziec .[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

7u223e3kwboc3bjp.png
Ojj może nic takiego. Ja mialam robione u lekarza ,ktory ma ten 3 stopień i u na głowa jest o kilka dni większa niż reszta ciała - Amelia miała tak samo i wszytko z nią ok. I lekarz też powiedziedział , że trochę za mały jak na swój tydzień a ma 1510 i wiekszość dzieci z tego co czytałam na FB ma tyle w tym tygodniu lub nawet mniej. Tak czy siak lekarz powiedział, że nie widzi nic niepokojące go (oprócz łożyska ) .

f2w3rjjgwqepia0h.png

Ej dziewczyny nie martwcie Nas :( sprawdzajcie to na innym sprzecie i innych lekarzy :* i nie martwcie sie :* jestesmy z Wami !

p19u9jcg81ehxczt.png

Ostatnia edycja:
reklama

7u223e3kwboc3bjp.png
Dużo młodszy jest z usg? Plaga jakas nas dopadła.. W którym Ty tygodniu jestes?

Do góry