reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Wionatq i coś juz wiadomo co z maluszkiem? Strasznie mnie zmartwilas i mocno trzymam kciuki.
Dzisiaj się podłamałam. Wstałam rano z opuchnięta czerwona pochwa, wszystko mbie piecze. Jeb*** grzybica znowu wróciła a wizyte mam dopiero za tydzień. Ja się kur*** tego dziadostwa nie pozbede. Tak się zalamalam ze teraz siedzę i wyje!

Justyna może szpital byłby jakaś opcją a nie tylko leczenie w domu bo z tego co kojarzę to masz te infekcje od początku

34bwqqmzdk6t9kh8.png

reklama
Justyna może szpital byłby jakaś opcją a nie tylko leczenie w domu bo z tego co kojarzę to masz te infekcje od początku

34bwqqmzdk6t9kh8.png
A co mi szpital na grzybicę pomoże? Jakbym nie była w ciąży wystarczyły by leki przeciwgrzybicze doustnie plus jakieś globulki i byłoby po sprawie a tak weź się mecz człowieku. Same globulki to najwidoczniej za mało dla mnie.

A co mi szpital na grzybicę pomoże? Jakbym nie była w ciąży wystarczyły by leki przeciwgrzybicze doustnie plus jakieś globulki i byłoby po sprawie a tak weź się mecz człowieku. Same globulki to najwidoczniej za mało dla mnie.

Pójdziesz do szpitala z grzybkiem a wrocisz z taka bakteria ze zaden antybiotyk nie pomoze. Znam przypadki takie wlasnie . Moj lekarz mi zawsze mowil ze ktos podatny na infekcje szpitale powinien unikac w szczegolnosci . I isc jak naprawde potrzeba .

Pójdziesz do szpitala z grzybkiem a wrocisz z taka bakteria ze zaden antybiotyk nie pomoze. Znam przypadki takie wlasnie . Moj lekarz mi zawsze mowil ze ktos podatny na infekcje szpitale powinien unikac w szczegolnosci . I isc jak naprawde potrzeba .
No właśnie! Moja gin by mnie chyba wysmiala jakbym chciała żeby mnie położyła do szpitala bo mam grzybka[emoji16]
Musze to cierpliwie przeczekać do końca ciąży, brać leki i tyle.

Tak juz coś wiem. Byli u mnie lekarze i narazie do piątku jestem na obserwacji i leczeniu przeciwko przyspieszonemu porodowi bo ta szyjka i krew mogą wskazywać na to że coś się chce zacząć więc hamują to. W piątek będę miała robione przepływy i porównywane parametry i wtedy zobaczą czy rozwoj sie zatrzymał czy po porostu bardzo zwolniony jest i będzie podejmowana decyzja co dalej.

Mocno przytulam,oby lekarze znalezli przyczyne i zeby pomogli CI kochana.[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

No właśnie! Moja gin by mnie chyba wysmiala jakbym chciała żeby mnie położyła do szpitala bo mam grzybka[emoji16]
Musze to cierpliwie przeczekać do końca ciąży, brać leki i tyle.

Poród z grzybicą nie jest dobry dla dziecka. Wieć lepiej się wyleczyć, gin powinna Ci przepisać co trzeba

Wionatq trzymam kciuki za maleństwo i Ciebie :) będzie dobrze,po prostu dzidzia jest mniejsza niż standardowe dzieciątko i przez to termin porodu się przesunął. U mnie niby 2 tygodnie do przodu,ale lekarz tylko stwierdził,że dziecko po prostu troszkę duże. U Ciebie pewnie będzie ciut mniejsze niż te np.3500g. Moja kuzynka urodziła dziewczynkę 2700 i taka śliczna ,malutka,wygląda jak laleczka.
A ty jesteś pod opieką ,więc na pewno wszystko będzie ok :)

Justynka - ja też ciągle męczę się z nawracającymi infekcjami i jeszcze mi wyszły bakterie w moczu - spora ilość. Dobrze, ze jutro lekarz.

Dużo płynów i żuravit :) miałam ten problem,liczne bakterie i coś tam jeszcze w moczu.Te bakterie dość liczne od początku a teraz w najnowszych wynikach były nieliczne a wszystko inne w jak najlepszym porządku.Pij ciągle,cały dzień i w nocy kiedy wstajesz.

O i ja się zgadzam z tym szpitalem na początku ciąży mnie skierowali z bakteria w moczu tak mnie wyleczyli że tydzień po wyjściu znów musiałam wrócić na oddział bo zlikwidowali mi jedna bakterie a w zamian zafundowali druga

f2w3rjjgvkjhkndh.png

reklama
Poród z grzybicą nie jest dobry dla dziecka. Wieć lepiej się wyleczyć, gin powinna Ci przepisać co trzeba
Kochana ja juz bralam nystatyne, gynalgin, clotrimazolum, macmiror w różnych kombinacjach. Jak znasz jeszcze jakieś leki dla ciężarnych na grzybicę to chętnie się poradzę. Wiem ze taki poród jest niebezpieczny dla malucha. Zdaje sobie z tego sprawe ale musze zawierzyć swojemu lekarzowi ze wie co robi.

Do góry