reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Jestem w 28 tygodniu właściwie to w piątek już 29 się zaczyna a mały jest wg usg 25.. Nie wiem dokładnie ile waży i mierzy bo cała kartę i opis dostanę przy wypisie nie mówili mi o takich szczegółach niestety dowiedziałam się tylko tyle i że muszą badania robić. Teraz czekam na lekarzy przed chwilą odlaczyli mi ktg i tyle pocieszenia że mały cały czas ruchliwy.. Cała noc też położne do mnie co godzinę zagładaly i ogólnie to przychodzą sprawdzać tętno co pół godziny. Martwi mnie to ale on nic nie mówią i muszę czekać na lekarzy..

Lekarze wiedzą co robią. Jesteście pod ich opieką, to dobrze. Synek jak nie u Ciebie w brzuchu to bedzie rósł na zewnątrz.
Trzymam kciuki.

Ostatnia edycja:
Wionatqu znam dziewczyne która urodziła w 34 tc 1.5kg chłopca dopiero chwilę przed rozwiązaniem dowiedziała się że miała zle przepływy, czy oni Ci je sprawdzali??
Różnica może wynikać z ręki lekarza, wszystkie tu wiemy że wystarczy inaczej zaznaczyć obwód główki lub brzuszka i wychodzi co innego. To się tyczy każdej części ciałka.
Dobrze ze o Was tam dbają, trzymaj się kochana!!

Gemina dziękuję za linka, czytałam go kiedyś. Ta cholestaza to do końca nie wiadomo co i jak, tak sobie myślę że ja chyba spróbuję te swoją wątrobę jakoś wspomóc. A wyniki zrobię na kolejną wizytę a mam ją 5, zrobię transminazy i bilirubine. A z kwasami się wstrzymam. A Ty coś czynisz w tym kierunku.

Bellax jeszcze Ci nie gratulowalam, więc gratuluję zuch dziewczyna!!

Wionatq dobrze ze jesteś pod opieką lekarzy. Na pewno będzie wszystko dobrze [emoji8] Kochana to nic nie znaczy że jest trochę mniejszy. Może poprostu będzie drobniutki. Moja Karola w 31 tygodniu według Usg była na 28-29 tydzień. Urodziła się zupełnie zdrowa tylko malutka bo 2700 g. Spokojnie

Przeczytałam przed chwilą, u mnie w mieście dziewczyna udusiła poduszką swojego 5 miesięcznego synka.....Boże. Jaką trzeba mieć, depresję, problemy, zaburzenia żeby zrobić coś takiego [emoji22]

thgfikgneziy9g6d.png

wiem słyszałam :) problem jest tylko taki ze mój maż nie chce wybrać całego urlopu + tacierzyński , bo musimy mieć zakładkę w razie W kilka dni, no i na święta + chrzciny w Polsce . A jak ty wrócisz z polski ? sama ? gadałam z moim on mnie chętnie puści ale się boi ze sobie nieporadze sama
Nie wiem pewnie Bartek wróci po mnie ale nie raz widziałam laski na lotnisku z niemowlakiem i 2-3latkiem będziesz musiała zobaczyć jakie będzie czy spokojne czy rozdarte czego nikomu nie życzę [emoji13] My wybieramy social na pierwszy rzut a potem w sierpniu normalny urlop mamą przylatuje na tydzień lub dwa więc nie będę sama przez ten pierwszy miesiąc

34bwqqmzdk6t9kh8.png

Wionatq dobrze ze jesteś pod opieką lekarzy. Na pewno będzie wszystko dobrze [emoji8] Kochana to nic nie znaczy że jest trochę mniejszy. Może poprostu będzie drobniutki. Moja Karola w 31 tygodniu według Usg była na 28-29 tydzień. Urodziła się zupełnie zdrowa tylko malutka bo 2700 g. Spokojnie

Przeczytałam przed chwilą, u mnie w mieście dziewczyna udusiła poduszką swojego 5 miesięcznego synka.....Boże. Jaką trzeba mieć, depresję, problemy, zaburzenia żeby zrobić coś takiego [emoji22]

thgfikgneziy9g6d.png

Straszna tragedia :(

7u223e3kwboc3bjp.png

reklama
No i stało się trafiłam do szpitala.. Pojawił sie u mnie śluz z krwią, w pierwszym momencie myślałam że to czop śluzowy już wypadł bo nigdy nie widziałam czegoś tak gęstego i jeszcze ta krew.. Przez 4 godziny co chwilę miałam jakieś badania i niestety mały nie rośnie prawie wcale..Termin porodu przesunął się o prawie 3 tygodnie jest taka malutki. Szyjka od ostatniego usg 3 tyg temu poleciała centymetr. Dostaje coś na podtrzymanie i czekam na jakieś wiadomości ale narazie jestem załamana. Dlaczego on jest taki malutki..
Trzymaj się Kochana i bądź dobrej myśli jesteśmy myślami z Tobą

34bwqqmzdk6t9kh8.png

Do góry