reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Czy wasze dzieci mają na tym etapie dni małej aktywności?
Jakoś dziś mały niemrawo, jakieś ruchy były i delikatne kopniaczki ale to duża różnica do tego co jest normalnie.
Jeszcze wczoraj miałam atak duszności i sie zdenerwowalam a on szalał podczas niego, wieczorem słuchałam serduszka i wydawało się ok. Niewiem czy powinnam się martwić, czy to normalne że ma leniwy dzień.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

reklama
My po wizycie.
Zosia nadrobiła. Waży 1300g. Szyjka długa i zamknięta- 33mm, skróciła się tylko 2 mm przez miesiąc czyli cacy.
A z ciekawostek....córcia ma sporo włosów na głowie [emoji7]

oar8pg4n1kii9v0d.png
Super nie wiedziałam że włoski też są widoczne na usg.Juz nie mogę sie doczekać mojej wizyty dopiero 5 kwietnia.

Spokojnie, mój też czasami jest mniej ruchliwy, nasze szkraby też odpoczywają. U mnie najbardziej szaleje jak się położe wieczorem- czasami brzuch aż podskakuje :)

Przedtem załatwiłam się przed porodem ,więc lewatywa była niepotrzebna.Parcie dziecka jest takie że nie da się tego "wstrzymać" , ale myśle że w razie czego położne są przyzwyczajone do takich widoków;)
Osobiście bardzo źle bym się czuła gdybym to zrobiła na porodówce albo z dżunglą w kroku ;)
A mi tak w trakcie bylo juz wszystko jedno, naprawde w ogole o tym nie myslalam, nie bylo wazne kto mi zaglada w krocze, nic nie bylo wazne tylko to by miec to juz za soba [emoji12] . A do widoku polozne i pielegniarki na pewno sa ptzyzwyczajone

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

A mnie dzis w pracy nastraszyli ze mi sie jakos brzuch opuscil. Rano mialam twardy. Jak stoje to fakt mnie pobolewa... dobrze ze jutro wizyta.

p19u9jcg81ehxczt.png
Ja od samego początku mam brzuch nisko. Ale ostatnio mąż nawet zauważył że jeszcze się obniżył. Może to przez szyjke. Na pewno będzie wszystko dobrze u ciebie :*

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Jakoś dziś mały niemrawo, jakieś ruchy były i delikatne kopniaczki ale to duża różnica do tego co jest normalnie.
Jeszcze wczoraj miałam atak duszności i sie zdenerwowalam a on szalał podczas niego, wieczorem słuchałam serduszka i wydawało się ok. Niewiem czy powinnam się martwić, czy to normalne że ma leniwy dzień.

m3sxyx8dzur8ghzn.png
Moja mala zazwyczaj jest leniwa. W ciagu dnia ja czuc czasem ale wieczorem potrafi nadrobic. Lub nie :)

p19u9jcg81ehxczt.png

moja dzidzia od paru dni też leniwa , ale to nie jest dziwne na tym etapie bo dzidzia ma coraz mniej miejsca .Jeszcze tydzień temu były fale dunaju na brzuchu i istna dyskoteka ,teraz stuknie od czasu do czasu i bardziej się rozpycha .

m3sxyx8dzur8ghzn.png
Moja mała przez 3 dni delikatnie tylko kopała i tez zaczęło mnie to zastanawiac,ale dziś juz wróciła do formy i bardzo się rusza.

5djylbetecfse5n6.png

reklama
Do góry