reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja się nie znam na tych białkach w moczu , ale jak mi kiedyś wyszło ( pomyłka w lab) to podejrzewali - zatrucie ciążowe .. ?Nie pamiętam dokładnie to było prawie 5 lat temu. Ale zaliczyłam przez to pobyt w szpitalu.

f2w3rjjgwqepia0h.png

reklama
Czy któraś z was w ciąży miała obecne białko w moczu? Czy jest to niebezpieczne dla dziecka?
Ja mialam w poprzedniej ciazy. Gin kazal mi stosowac diete wysokobialkowa. Po jakims czasie bialko przestalo byc obecne w moczu. Przyczyna moze byc wieksza przepuszczalnosc nerek. Czasem jest to jeden z objawow zatrucia ciazowego. Ale jesli nie puchniesz i cisnienie masz w normie to raczej nie to.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Ale się dzisiaj dopakowałam jedzonkiem ze az mi niedobrze. [emoji16]

Mialam dzisiaj ambitny plan pójść na długi spacer z psem i.... zalatwilam sobie duży palec u nogi. Tak nim przypieprzylam w futryne ze paznokieć złamał mi się w polowie[emoji26] boli i ciągnie niesamowicie. Napewno mi pazurek zejdzie [emoji25]

Dołącze się i ja do osób narzekających na uroki ciąży. Wykasztanic się nie mogę za to siusiam co 5 minut, bola mnie plecy jak leżę i dupa jak siedzę. Jak stoję brzuch ciągnie wiec od razu się kładę i tak błędne koło. Mała dzisiaj tańczy mi na jajniku chyba bo boli jak się przekreca. Ot cudowna i niezapomniana chwila w życiu kobiety. Jeszcze kur*** hemoroidow mi brakuje i będzie komplet!

Mialam dzisiaj ambitny plan pójść na długi spacer z psem i.... zalatwilam sobie duży palec u nogi. Tak nim przypieprzylam w futryne ze paznokieć złamał mi się w polowie[emoji26] boli i ciągnie niesamowicie. Napewno mi pazurek zejdzie [emoji25]

Dołącze się i ja do osób narzekających na uroki ciąży. Wykasztanic się nie mogę za to siusiam co 5 minut, bola mnie plecy jak leżę i dupa jak siedzę. Jak stoję brzuch ciągnie wiec od razu się kładę i tak błędne koło. Mała dzisiaj tańczy mi na jajniku chyba bo boli jak się przekreca. Ot cudowna i niezapomniana chwila w życiu kobiety. Jeszcze kur*** hemoroidow mi brakuje i będzie komplet!

Justynka nie kracz bo jeszcze się przypałęta jakiś [emoji6]

34bwdqk3xt29egh4.png

Jak chcesz komplet to Ci oddam swojego...wczoraj sie pojawil [emoji20]

c55f3e3kq403a9og.png

Uśmiałam się :) Także tego... wiosna? :D

Dziewczyny pisaliście już że magnez lubicie jeść, a jakiś konkretny polecacie? Przydałaby mi się suplementacja (wyniki plus skurcze łydek) i zastanawiam się czy zdać się na opinie farmaceuty czy poprosić o jakiś konkretny środek?
Lekarz nie doradzał mi nic konkretnego.

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

Uśmiałam się :) Także tego... wiosna? :D

Dziewczyny pisaliście już że magnez lubicie jeść, a jakiś konkretny polecacie? Przydałaby mi się suplementacja (wyniki plus skurcze łydek) i zastanawiam się czy zdać się na opinie farmaceuty czy poprosić o jakiś konkretny środek?
Lekarz nie doradzał mi nic konkretnego.

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png
Ja biore Asparginian extra (magnez +potas)

c55f3e3kq403a9og.png

reklama
My dzisiaj na obiad jedliśmy burgery z frytkami to było piękne :-) Przez tą wyżerke wracaliśmy do domu 4 km spacerem i pod koniec drogi zaczęło mnie serce boleć z wysiłku :-)

0d1y3e3kgrmge34s.png

Do góry