reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Jeśli chodzi o karmienie piersią to niestety nie jest to prosta sprawa... U mnie początki były ciężkie, zwłaszcza jak moje sutki były tak poranione, że dotknąć ich się nie dało. Ale dużo pracy kosztowało mnie utrzymanie laktacji- częste przestawianie do piersi, odciąganie pokarmu po każdym karmieniu, ciągle picie herbatek laktacyjnych... Karmiłam 10 miesięcy, ale tak rozbujałam laktację, że pokarm miałam przez 4 lata [emoji23][emoji23][emoji23]

hchy3e3kmkdysf2e.png
Moja siostra karmi swoja 2 i pół letnia córkę do tej pory [emoji23]

3jgxugpjvb0m6657.png

reklama
Dasz radę. Wszystko jest w głowie , jeśli bardzo będziesz chciała to schudniesz szybciutko. Wystarczy odstawić słodycze, cukier i fastfoody . Nie objadać się o 22 i tyle :)

3jgxugpjvb0m6657.png
Fastfoodów nie jem, ale słodycze i wieczorne podjadanie faktycznie muszę ograniczyć ;-)
Miałam już 4kg na plusie, ale 2 mi spadły (chyba woda)

hchy3e3kmkdysf2e.png

Ja się zastanawiam czy to dobrze że nie mam mdłości ? Jem normalnie . Tzn przed zajściem byłam na diecie bezglutenowej i bez laktozy bo mam problem z tarczyca i hashimoto. Teraz endo kazał mi zacząć jeść normalnie więc jem wszystko. Co do karmienia piersią to i ja nie mialam pokarmu i tak teraz myślę sobie czy będąc w ciazy można się jakoś przygotować do karmienia piersią ? W pierwszej ciąży nie bolały mnie wogole piersi , mialam cc to też miało wpływ . Nie wiem jak tym razem to zmienić bo bardzo bym chciała karmić .
Ja po cc miałam dużo pokarmu, ale zawdzięczam to swojej ciężkiej pracy [emoji4]

hchy3e3kmkdysf2e.png

Fastfoodów nie jem, ale słodycze i wieczorne podjadanie faktycznie muszę ograniczyć ;-)
Miałam już 4kg na plusie, ale 2 mi spadły (chyba woda)

hchy3e3kmkdysf2e.png
Ja właśnie fastfoody:/ jak wracam z pracy to taka jestem głodna , że się rzucam to na pizzę to na kebab , w poprzedniej ciąży zapach fastfoodu mnie podbijał teraz mogę jeść oporowo. Wiem , że nie zdrowe . Muszę się ogarnąć .

3jgxugpjvb0m6657.png

Moja siostra karmi swoja 2 i pół letnia córkę do tej pory [emoji23]

3jgxugpjvb0m6657.png
Mój jak skończył pół roku, zaczął się bić ze mną przy jedzeniu, mogłam karmić go tylko na śpiocha [emoji23][emoji23] Tak dotrwałam do 10 mcy i stwierdziłam, że nie ma sensu żebyśmy się oboje męczyli [emoji12]

hchy3e3kmkdysf2e.png

A będziesz chodziła na konsultacje do chirurga w czasie ciąży?

hchy3e3kmkdysf2e.png
Pytalam we wtorek przy odciskaniu, kazal mi przyjsc po ciazy, wtedy jeszze kilka godzin zypam w nieswiadomosci ze mam bliznieta.
Ja się zastanawiam czy to dobrze że nie mam mdłości ? Jem normalnie . Tzn przed zajściem byłam na diecie bezglutenowej i bez laktozy bo mam problem z tarczyca i hashimoto. Teraz endo kazał mi zacząć jeść normalnie więc jem wszystko. Co do karmienia piersią to i ja nie mialam pokarmu i tak teraz myślę sobie czy będąc w ciazy można się jakoś przygotować do karmienia piersią ? W pierwszej ciąży nie bolały mnie wogole piersi , mialam cc to też miało wpływ . Nie wiem jak tym razem to zmienić bo bardzo bym chciała karmić .

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej, ja też nie mam mdłości, na początku tylko chwilę zgaga. Ale to w porządku, nie każda ma takie objawy :)

Dziewczyny, czy zwracałyście się o pomoc do doradcy laktacyjnego? Są też na nfz.
Ja planuję karmić piersią i mam nadzieję, że się uda...
Moja siostra chodziła na takie warsztaty z karmienia za darmo i na początku też przyszedł ktoś do domu. Karmi już rok i nie przestaje :)

0d1yhqvkorvfo1vd.png

reklama
Ja właśnie fastfoody:/ jak wracam z pracy to taka jestem głodna , że się rzucam to na pizzę to na kebab , w poprzedniej ciąży zapach fastfoodu mnie podbijał teraz mogę jeść oporowo. Wiem , że nie zdrowe . Muszę się ogarnąć .

3jgxugpjvb0m6657.png
Żeby to było takie proste [emoji12][emoji23]

hchy3e3kmkdysf2e.png

Do góry