reklama
motylek05
Fanka BB :)
Ja w ciąży z córką przytylam 25 kg i przez pół roku wszystko karmienia udalo mi sie zgubić te kg.
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
kaSia86 ja zdecydowalam sie na opaske. Przez meczace mnie non stop wymioty odcisnieta mam i to mnie przeraza.
Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
*Vanilia*
Moderatorka
Hej dziewczyny [emoji3]
Emka mam takie same odczucia co do karmienia piersią. Ja prawie nie mialam pokarmu, więc mała była głodna. Darła się okropnie. Strasznie psychicznie mnie to męczyło bo z jednej strony wiedziałam że pokarm mamy jest najzdrowszy a z drugiej byłam sfrustrowana. Wytrzymalam miesiąc, przeszłam na mm. Zobaczymy jak będzie teraz ale mam lekką traume bo pierwszych przeżyciach.
Mnie od jedzenia ogólnie odrzuca, ale jeśli już mam na coś ochotę to na kwaśne....
Emka mam takie same odczucia co do karmienia piersią. Ja prawie nie mialam pokarmu, więc mała była głodna. Darła się okropnie. Strasznie psychicznie mnie to męczyło bo z jednej strony wiedziałam że pokarm mamy jest najzdrowszy a z drugiej byłam sfrustrowana. Wytrzymalam miesiąc, przeszłam na mm. Zobaczymy jak będzie teraz ale mam lekką traume bo pierwszych przeżyciach.
Mnie od jedzenia ogólnie odrzuca, ale jeśli już mam na coś ochotę to na kwaśne....
KaSia86
Mnie przeraża mój niekończący się apetyt [emoji12] Ty przynajmniej po ciąży znów będziesz mogła się docisnąć i schudniesz, a ja jak pofolguję to zaprzepaszczę wszystko... [emoji53]kaSia86 ja zdecydowalam sie na opaske. Przez meczace mnie non stop wymioty odcisnieta mam i to mnie przeraza.
Emkaa
Dasz radę. Wszystko jest w głowie , jeśli bardzo będziesz chciała to schudniesz szybciutko. Wystarczy odstawić słodycze, cukier i fastfoody . Nie objadać się o 22 i tyleMnie przeraża mój niekończący się apetyt [emoji12] Ty przynajmniej po ciąży znów będziesz mogła się docisnąć i schudniesz, a ja jak pofolguję to zaprzepaszczę wszystko... [emoji53]
KaSia86
Jeśli chodzi o karmienie piersią to niestety nie jest to prosta sprawa... U mnie początki były ciężkie, zwłaszcza jak moje sutki były tak poranione, że dotknąć ich się nie dało. Ale dużo pracy kosztowało mnie utrzymanie laktacji- częste przestawianie do piersi, odciąganie pokarmu po każdym karmieniu, ciągle picie herbatek laktacyjnych... Karmiłam 10 miesięcy, ale tak rozbujałam laktację, że pokarm miałam przez 4 lata [emoji23][emoji23][emoji23]
KaSia86
A będziesz chodziła na konsultacje do chirurga w czasie ciąży?
reklama
Ja się zastanawiam czy to dobrze że nie mam mdłości ? Jem normalnie . Tzn przed zajściem byłam na diecie bezglutenowej i bez laktozy bo mam problem z tarczyca i hashimoto. Teraz endo kazał mi zacząć jeść normalnie więc jem wszystko. Co do karmienia piersią to i ja nie mialam pokarmu i tak teraz myślę sobie czy będąc w ciazy można się jakoś przygotować do karmienia piersią ? W pierwszej ciąży nie bolały mnie wogole piersi , mialam cc to też miało wpływ . Nie wiem jak tym razem to zmienić bo bardzo bym chciała karmić .