reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Wróciliśmy.
Tam cały dzień na nogach, codziennie basen, Aqua aerobik i inne ćwiczenia, bieganie za synkiem i zabawy i czułam się rewelacyjnie. Chwilami zapominałam o ciąży. Wróciliśmy i cały dzień musiałam przeleżeć. Stawianie brzucha i migrena. Synek tez się rozchorował. Gorączkuje cały czas. Chyba tak na nas działają domowe pielesze [emoji12]

oar8pg4n1kii9v0d.png

reklama
U mnie było odwrotnie właśnie odrzuciło mnie totalnie od alkoholu, pamiętam,że tydzień przed planowym okresem na weekend miałam ochotę wypić piwo i mi nie smakowało ani wino też. A test ciążowy zrobiłam prawie 1,5 tygodnia po terminie, bo jakoś nie wierzyłam,że się nam udało. A zrobiłam test , by napisać do lekarza o receptę o duphaston, by wywołać okres. No ale robię test 20 października a tu bach po 3 sekundach dwie grube kreski. Byłam w głębokim szoku, pierwszy cykl na CLO i udało się :D

A ja sie musze pochwalic, bo w weekend ogarnialismy maly remoncik w mieszkaniu. Udalo sie wykonac te pasy na scianie o ktorych Wam kiedys wspominalam:) zlozylismy tez szafe, regal i lozeczko :D teraz firanki i dodatki zostaly:)
1abcd26527b91e1b8b8edcf1a1cfcf03.jpg
217a1e68b98ebc5ede0af3a226cd185f.jpg
c01ee0e79f26825827636400d42a17d2.jpg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

//www.suwaczki.com/tickers/w57vskjocj35t3nn.png
A lozko to na razie bedzie tam stalo jako "goscinne" dopoki lozeczko bedzie u nas w sypialni;)
Sliczne te pasy! Farba malowane ?

Ja bylam dzien przed okresem. Ale moj nastroj i ta zachcianka na wodke byla znakiem [emoji38]

p19u9jcg81ehxczt.png
Z druga ciaza tak mialam...
Tzn nie na wodke a na miesko(co wcsesniej za bardzo nie przepadalam)[emoji6]
Na weselu bylismy i maz pil a ja mialam prowadzic i zajmowac sie starsza coreczka..wszystki ok ale na obiad tak czekalam (nie na rosol a na miesa) ze jak podali to nalozylam chyba ze 4 a maz tak patrzy na mnie i mowi.."ty od wczoraj nic nie jadlas?"[emoji23]
Nastepnego dnia na poprawinach mialam sie napic wina troche bo corka byla pod opieka tesciowej wiec mialam wolna reke..no ale tak sobie mysle hmm to mieso, grzybki jadlam marynowane dziwne..pojechalam do domu zrobic teat a tu jak byk pozytywny..no i sie winka juz nie napilam a moj maz nawalil sie ze szczescia drugi dzien[emoji23]

Najlepsze ze ja caly ten talerz na obiad wciagnelam na jednym wdechu[emoji23]

U mnie było odwrotnie właśnie odrzuciło mnie totalnie od alkoholu, pamiętam,że tydzień przed planowym okresem na weekend miałam ochotę wypić piwo i mi nie smakowało ani wino też. A test ciążowy zrobiłam prawie 1,5 tygodnia po terminie, bo jakoś nie wierzyłam,że się nam udało. A zrobiłam test , by napisać do lekarza o receptę o duphaston, by wywołać okres. No ale robię test 20 października a tu bach po 3 sekundach dwie grube kreski. Byłam w głębokim szoku, pierwszy cykl na CLO i udało się :D
Ja 2 z clo i 1 z lekiem obnizajacym prolaktyne [emoji4] pomyslec, ze tak niewiele a pomoglo...tosz staralismy sie od grudnia do wrzesnia i juz mialam troche dosc tego czekania, sprawdzania i owuluacji

Są tacy ludzie i naprawdę podziwiam :) Myślę, że z tym trzeba się urodzić.
Ja zawsze zawodowo (po studiach) chowałam się w zaciszu biurka i chociaż jestem osobą towarzyską nie umiałabym się przełamać, aby czuć satysfakcję np. z doradzania ludziom.
Jako małolata roznosiłem ulotki, pracowałam przy puzzlach, sprzątałam, pracowałam w Tesco na tekstyliach :D I z ręka na sercu dalej wybieram swój komputerek...

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png
Ja tez lubie swoje biureczko i swoj komputer. Co prawda przychodzi do mnie duzo osob ale sa to - mniej lub bardziej lubiane- osoby z firmy a nie klienci :)

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
haha dobre a jeszcze kiedyś czytałam różnice miedzy kolejnymi dziećmi, większości nie pamiętam, ale jedno: Jak pierwsze dziecko polknie 2 zl od razu na sygnale jedziesz do szpitala, jak drugie polknie obserwujesz czy sie wydostanie w kupce, jak trzecie polknie... Po prostu odpisujesz 2 zl od kieszonkowego :-D

Do góry