A nie liczy się u Ciebie meldunek tymczasowy? W mojej szkole się liczy taki meldunek załatwiasz w urzędzie na podstawie umowy najmu (tylko że umowa musi być na Ciebie - tzn. u mnie jest na mnie i na męża).Dzwonili. Godzina bez zmian nic nie mówiła ale z racji tego że jestem nie zameldowania i nie rozliczam się w W-wie to płacę 300 zl za kurs.
reklama
Mi lekarz określił płeć na prenatalnych już w 11tyg+3dni i to w dodatku na 90% (dziewczynka).Później sie potwierdzilo chyba w 16tyg.że dziewczynka i teraz na połowkowych że na 100%.Duzo zalezy przede wszystkim od umiejetnosci i doswiadczenia lekarza ale tez od sprzetu.Ja bylam u b dobrego specjalisty ktory wykonuje tylko i wylacznie usg prenatalne i ktory uczy innych lekarzy.U mnie sprawdzal przepływy i jakies kąty i na tej podstawie określił płeć.Z tego co wiem to płeć dopiero w 14 można okreslić. Wcześniej chłopczyk i dziewczynka wyglądaja tam tak samo. U mnie w obu ciążach po 18 tyg Jak sprzet jest dobry i lekarz sie zna to raczej nie ma mowy o pomyłce, a jak na 3D sprawdzi to na 100%
Ja nie mam wątpliwości
Edit: zdjecie dziweczynki nie chce mi się oddać więc link : http://www.katarzynamlodzianowska.pl/images/galeries/2/zdjecie2-dziewczynka.jpg
Sasankaa
Fanka BB :)
Mi lekarz określił płeć na prenatalnych już w 11tyg+3dni i to w dodatku na 90% (dziewczynka).Później sie potwierdzilo chyba w 16tyg.że dziewczynka i teraz na połowkowych że na 100%.Duzo zalezy przede wszystkim od umiejetnosci i doswiadczenia lekarza ale tez od sprzetu.Ja bylam u b dobrego specjalisty ktory wykonuje tylko i wylacznie usg prenatalne i ktory uczy innych lekarzy.U mnie sprawdzal przepływy i jakies kąty i na tej podstawie określił płeć.
Cytuję ze strony : "Narządy płciowe chłopca, czyli członek i moszna, powstają około 9 tygodnia życia płodowego, a jajowody, pochwa i macica – kilka lub kilkanaście dni później (w 10.–11. tygodniu). W 12 tygodniu od zapłodnienia (czyli w 14. tygodniu ciąży według obliczeń lekarza) zewnętrzne narządy płciowe są ukształtowane. I często już wtedy można je zobaczyć podczas badania USG. "
Wg mnie wcześniejsze sprawdzanie tylko moze wprowadzić w bład.
Zając Czerwcowy
Wiesz co... nie chce mi się biegać i załatwiać...A nie liczy się u Ciebie meldunek tymczasowy? W mojej szkole się liczy taki meldunek załatwiasz w urzędzie na podstawie umowy najmu (tylko że umowa musi być na Ciebie - tzn. u mnie jest na mnie i na męża).
Cytuję ze strony : "Narządy płciowe chłopca, czyli członek i moszna, powstają około 9 tygodnia życia płodowego, a jajowody, pochwa i macica – kilka lub kilkanaście dni później (w 10.–11. tygodniu). W 12 tygodniu od zapłodnienia (czyli w 14. tygodniu ciąży według obliczeń lekarza) zewnętrzne narządy płciowe są ukształtowane. I często już wtedy można je zobaczyć podczas badania USG. "
Wg mnie wcześniejsze sprawdzanie tylko moze wprowadzić w bład.
Też tak myślę
Aleksandrax
Uff dowiedziałam się że dostanę macierzyński
Muszę tylko mieć odwieszona działalność w dniu porodu, więc odwiesze jakoś miesiąc przed terminem, o ile wszystko będzie ok.
U mnie mam nadzieję że się już nie zmieni że chłopak, zdjęcie siusiaka mam, ale wydaje mi się jakiś mały, pamiętam ze przy pierwszym synu nie miałam wątpliwości, wręcz się martwilam ze on taki wielki. Ale zupełnie inne ujęcie z innego kąta więc może dlatego.
Muszę tylko mieć odwieszona działalność w dniu porodu, więc odwiesze jakoś miesiąc przed terminem, o ile wszystko będzie ok.
U mnie mam nadzieję że się już nie zmieni że chłopak, zdjęcie siusiaka mam, ale wydaje mi się jakiś mały, pamiętam ze przy pierwszym synu nie miałam wątpliwości, wręcz się martwilam ze on taki wielki. Ale zupełnie inne ujęcie z innego kąta więc może dlatego.
mlodamama21
mlodamama21
Arya88
Ja niestety leżałam wielokrotnie w szpitalu z przepowiadaczami. Pod koniec ciąży nie byłam w stanie normalnie funkcjonować, miałam 12h regularne, dosyc bolesne skurcze, które były przepowiadaczami. Na ktg pisały sie na 80% ale akcji nie rozkręcały.
Mnie bolało i nie spałam prawie
reklama