reklama
Cytuję ze strony : "Narządy płciowe chłopca, czyli członek i moszna, powstają około 9 tygodnia życia płodowego, a jajowody, pochwa i macica – kilka lub kilkanaście dni później (w 10.–11. tygodniu). W 12 tygodniu od zapłodnienia (czyli w 14. tygodniu ciąży według obliczeń lekarza) zewnętrzne narządy płciowe są ukształtowane. I często już wtedy można je zobaczyć podczas badania USG. "
Wg mnie wcześniejsze sprawdzanie tylko moze wprowadzić w bład.
Błąd zawsze jest możliwy zwłasza na tak wczesnym etapie dlatego też do informacji odnosnie płci z prenatalnych podeszłam z rezerwą.Jednak kiedy znakomity lekarz który organizuje warsztaty dla innych lekarzy w Polsce i za granicą daje 90% prawdopodobieństwa to jest bardzo dużo i ja mu ufam.Nam powiedział ze w 13tyg.dałby nam 100% pewności.Bardzo polecam jezeli ktos jest z Krakowa dr Marcin Wiecheć.
Blackandwhite
Aktywna w BB
Cześć dziewczyny [emoji4] zglaszam sie jako czerwcowa mamuska [emoji6]
Biedronka84
Fanka BB :)
Dziewczynka [emoji173] 380g[emoji7]
Sasankaa
Hej! Powiedz cos wiecej o sobieCześć dziewczyny [emoji4] zglaszam sie jako czerwcowa mamuska [emoji6]
@Biedronka84 Gratulacje, rozumiem że serduszka oznaczają mega szczęście?
Blackandwhite
Aktywna w BB
Jestem w 21 t. Termin na 23 czerwca. Ciąża pierwsza wyczekiwana [emoji4] jestem z okolic Wrocławia 26 lat [emoji3]
Sasankaa
A kiedy masz połówkowe? Rok mieszkałam we Wrocławiu, ciekawe miastoJestem w 21 t. Termin na 23 czerwca. Ciąża pierwsza wyczekiwana [emoji4] jestem z okolic Wrocławia 26 lat [emoji3]
Blackandwhite
Aktywna w BB
Polowkowe 24 lutego dopiero [emoji4] na ostatnim usg w 18 tyg lekarz powiedzial ze bedzie dziewczynka zobsczymy czy sie potwierdzi [emoji4]A kiedy masz połówkowe? Rok mieszkałam we Wrocławiu, ciekawe miasto
reklama
Sasankaa
To jeszcze trochePolowkowe 24 lutego dopiero [emoji4] na ostatnim usg w 18 tyg lekarz powiedzial ze bedzie dziewczynka zobsczymy czy sie potwierdzi [emoji4]
Jutro rano idę na glukoze i pobranie krwi , juz sie nie moge doczekać