reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny ktore widzialy juz akcje serca,powiedzcie mi,ktory to byl tydzien i dzien ciazy i jak szybko bilo serduszko? I jak mozna ile mm mialy wtedy wasze fasolki??

uwo9dqk323h73wzt.png
Ja nie wiem jak szybko, nie mierzył mi lekarz powiedział , że nie zaleca się na tak wczesnym etapie słuchanie rytmu . Z OM 6i 5 z USG - 6.0 , pokazywał mi migoczacy punkt . Tak jak w pierwszej ciąży . Następną wizytę mam za tydzień w środę. Niestety nie pamiętam dokładnie ile ale cos ok 3 chyba 3,3

3jgxugpjvb0m6657.png

reklama
Aaaa ja z euthyroxu musiałam zrezygnować bo mi nie służył teraz lethrox tez powiekszona dawka 2x 75 i 5 x 50 , ale samopoczucie o niebo lepsze mam nadzieje , że będzie jeszcze lepiej bo zaczynały mi okropnie wypadac włosy . A jak Twoje samopoczucie w ciazy ? Bo u mnie dziwnie obżarstwo przez rzucenie papierosów i ciągły strach szybkiego przytycia na szczęście już zaczynam troszkę odpuszczać , bo za dużo by kg wpadło :)

Apetyt niespecjalny..na szczęście nie mam ochoty na słodycze :) Jem troche mniej nawet bo żołądek jakby sie zmniejszył.Boje się że będzie ciężko zrzucić kg bo przy niedoczynności to jest o wiele trudniej ale jestem dobrej myśli;)

Milka strasznie mi przykro. Aż mi zabrakło słów. Podpisuje się pod słowami dziewczyn. Mam nadzieję, ze niedługo wrócisz z dobrą wiadomością. Trzymaj się!

Polusiowa ja w pierwszej ciąży zobaczyłam serduszko w 6t5d. Teraz mam pierwsza wizytę dokładnie za tydzień i wtedy też będzie 6t5d.

Poczytałam, fajny post ale w sumie to już to wszy

Jejejeje ;) To tak jak u mnie z usg 5 dni młodszy a z moich obliczeń owu była 17dc.
Nie napisala nic noqego ale jak masz pytanianto mozna do niej pisac lub pod postem bo odpisuje
Oj biedna, no to byle do jutra!
A ja się dowiedziałam że mam tyłozgięcie macicy. Ma któraś? I mam skierowanie na usg na 12tc ale pójdę w 13tc bo moja dzidzia jest młodsza a tydzień w tym wieku to sporo :D
Ja mam tylozgiecie macicy.moze ale niebmusi utrudniac zaplodnienie. Mi sienidawalo jak po dawalam nogi do gory

Moja siostra ma tyłozgięcie macicy. Jeszcze nie ma dzieci, ale ginekolog już za wczasu zapowiedział jej, że naturalnie rodzić na pewno nie będzie [emoji5]

hchy3e3kafire3rs.png

Ciekawa teoria ;D mi mowilo wielu lekarzy o tylozgieciu ale zaden ze nie moge rodzic. Macica odgina sie do przodu pod koniec pierwszego trymestru i potem rosnie normalnie.

Ja mam macice lukowata. Tez bano sie ze nie donosze. Dostalam tez sterydy ale dlatego ze miaam regularne skurcze w 30tc.

Milka bardzo mi przykro. Trzymaj sie.

Camel dobrze ze idziesz. Dostaniesz kroplowki i lepiej sie poczujesz :)

Michalina twoj zarodek poki co najwiekszy po wizycie.

Palusiowa ja mialam usg w6,4 i zarodek mial3mm. Ale wtedy bardzo sYbko rosna.

Dobranoc

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

Muszę się z Wami pożegnać. Niestety poroniłam. Nie wiem nawet kiedy. Zostały resztki. Za tydzień do kontroli.

Trzymajcie się dziewczyny i spokojnych 7 miesięcy.

cb7wyx8d867elviu.png
Milka tak bardzo mi przykro. Nie umiem znaleźć słów pocieszenia. Wierzę że wszystko dzieje się po coś Ale w takich chwilach ciężko jest to wytłumaczyć. Ale jeszcze będzie dobrze, nadejdą te dobre dni a razem z nimi twój czas na dzidzusia :) Baez silna. Myslami jestem z Toba.

Milka bardzo mi przykro... :(. Trzymaj sie Kochana!

Camel dobrze, ze Cie przyjma. Dostaniesz kroplowke i na pewno troszke odzyjesz. Mam nadzieje, ze od razu dowiesz sie czegos wiecej na temat dzidzi.

Witam nowe mamusie!
I gratuluje tym, ktore dzis widzialy swoje dzidzie.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Milka, tak mi przykro... nie wiem co powiedzieć [emoji22] Trzymaj sie Kochana!

Camel powodzenia w szpitalu, oby wszystko było dobrze!

0d1yhqvkorvfo1vd.png

reklama
Do góry