U
reklama
Marciotek88
Fanka BB :)
Tak dostanie.
To jest praktycznie w każdym pakiecie PZU, kwota zależy od wysokości składki miesięcznej. :-)
Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom
U
użytkownik 167877
Gość
Tak . Dostanie . Ja w 1 ciąży nie byłam ubezpieczona . Wiec nie dostałam. Mąż był w pracy ubezpieczenie grupowe pzu. Dostał 1500.
Potem się ubezpieczylam w sumie on mnie ubezpieczył do swojej grupy bo tak może. I teraz oboje jesteśmy. Wiec i on i ja dostaniemy po 1500.
Daktyl2016
Nie tylko PZU ma w zakresie urodzenie dziecka
jo83
Witam z rana Mam przypływ energii, więc biorę się za prządki, zakupy i porządki Pewnie później pójdę spać, bo dzisiejszej nocy spałam może z 2h Miłego dnia dziewczynki
Oho to u mnie podobnie,ja poczyccilam mieszkanie wczoraj za to w nocy 3 godziny przespane ,to mala kopala to wyobrazalam sobie jak to bedzie jak mala bedzie juz z nami,to jakies koszmary i na koniec budzik 5:30 do pracy i tyle bylo spania.
U
użytkownik 167877
Gość
Wiesz. On ci tych pieniędzy nie musi dać. One nie są za ,, twój,, poród tylko on ze swojego ubezpieczenia ma opcje urodzenie Dziecka. Tak samo jak np śmierć mamy. Prawnie ty do tych pieniędzy nic nie masz. Ale powinien się ładnie zachować i ci to dać. Z tego co pamiętam to się wypisuje druk i w załączniku akt urodzenia dziecka daje. Ty dostaniesz napewno becikowe. [emoji4]
U
użytkownik 16
Gość
Wiem wiem [emoji26] znając życie pewnie i tak tych pieniędzy nie zobacze. Becikowe to pryszcz w porównaniu z wydatkami wyprawkowymi[emoji26]Wiesz. On ci tych pieniędzy nie musi dać. One nie są za ,, twój,, poród tylko on ze swojego ubezpieczenia ma opcje urodzenie Dziecka. Tak samo jak np śmierć mamy. Prawnie ty do tych pieniędzy nic nie masz. Ale powinien się ładnie zachować i ci to dać. Z tego co pamiętam to się wypisuje druk i w załączniku akt urodzenia dziecka daje. Ty dostaniesz napewno becikowe. [emoji4]
Bellax123!
reklama
U
użytkownik 16
Gość
Zgodnie z tym co się interesowalam to na podstawie art.141 i 142 kodeksu rodzinnego i opiekuńczego, który mówi o tym, iż ojciec dzecka nie będący mężem matki obowiązany jest do pokrycia wydatków związanych z ciążą i porodem oraz kosztów 3-miesięcznego utrzymania matki przed i po porodzie.Ale akurat jeśli chodzi o wyprawkę i koszty związane z ciążą to jest on prawnie zobligowany do pokrycia kosztów
My jesteśmy małżeństwem wiec to nie wchodzi w grę. jakieś pieniądze od niego dostałam. Na cześć wyprawki było. Wózek mamy kupić razem kolo kwietnia.