reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ostatnio tesciowa powiedziala mi z 30 razy Ty nie powinnas go dzwigac!! To w koncu z nerwami zapytalam a to niby dlaczego??? To temat sie ucial [emoji14]

oar8s65gmlqg37sx.png
Mi moja mama powiedziała to samo, argumetujac ze na starośc mi macica będzie wypadać :szok::szok:

reklama
Ja kiedyś z Matim wracałam od koleżanki autobusem i On był już zmęczony i placzliwy i jakieś ( miał ok roku) i jakieś stare prochno do Niego "ze zaraz go pan kierowca z autobusu wyrzuci bo jest taki niegrzeczny" odpowiedziałam żeby uważała żeby jej pan kierowca nie wyrzucił za straszenie obcych dzieci. oczywiście odpowiedziała najchętniej używana przez Stare baby riposta czyli, ze jestem "niewychowana gowniara" :D wszak 23latka z dzieckiem do dla prochen jak ciężarna 14latka :D :D

Złote rady cioci Kloci- bezcenne [emoji16]
Co do wakacji to ja się twardo wybieram o ile dzieciaki będą zdrowe i skłonne do współpracy. A marzy mi się wycieczka w góry, więc nie licząc że z Norwegii do polski trzeba się jakoś dostać. To jeszcze z Gdyni mamy dobre 9 godzin jazdy. Zawsze można podrodze zwiedzić Toruń i Łódź i parę innych miast... Oby dzieciaki były zdrowe, resztę się ogarnie. Jakoś nie wyobrażam sobie by tkwić w domu całe lato tylko dlatego że mam 2 bobasy w domku

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Mlodamama olewaj, każdy niech pilnuje swego nosa.
Chyba tylko my planujemy lecieć na wakacje, trochę mnie to przeraża, ale my planujemy Teneryfe i na 80% polecimy. Na początku września planujemy wylot.
Co do rad, ja jednym wpuszczać drugim wypuszczam... Zdrowiej żyje, lepiej śpię.
Ja mam rodzine w Hiszpanii wiec pewnie pojedziemy z poczatkiem sierpnia.Samolotem tj 2.30min wiec nie tak znowu długo.Na kanaryjskie to juz nieco dalej:) Trzeba bedzie tez dziecku paszport wyrobic.

Ja kiedyś z Matim wracałam od koleżanki autobusem i On był już zmęczony i placzliwy i jakieś ( miał ok roku) i jakieś stare prochno do Niego "ze zaraz go pan kierowca z autobusu wyrzuci bo jest taki niegrzeczny" odpowiedziałam żeby uważała żeby jej pan kierowca nie wyrzucił za straszenie obcych dzieci. oczywiście odpowiedziała najchętniej używana przez Stare baby riposta czyli, ze jestem "niewychowana gowniara" :D wszak 23latka z dzieckiem do dla prochen jak ciężarna 14latka :D :D

Jak ja nie lubię jak ktoś tak straszy dzieci! Mój mały kiedyś urządził scenę w sklepie, klasyczny bunt 2latka, ja swoje a on swoje ;) i pani powiedziała mu, że go zabierze ze sobą - jej nic nie dogadalam, ale przestraszonemu synkowi od razu powiedziałam, że nic takiego nie będzie miało miejsca, że nie ma się bać i ja nie pozwolę by ktoś go zabrał. Mina babki bezcenna [emoji23]

7u223e3kwboc3bjp.png

Chyba chodzi o to, że maluch nie powinien jechać w foteliku dłużej niż 2h to jest niezdrowe dla pleców dziecka, ale można sonie zrobić przerwę przecież po 2h np. Na cycka[emoji5]

A ja np. Nie lubię Władysława, bo tam jest za dużo ludzi. Fakt jest tanio, ale ja wolę takie ustronne miejsca. My najczęściej jeździmy do Gdańska - Wyspa Sobieszewska. Chociaż najpiękniejsza dla mnie i niesamowita jest Mierzeja Helska, cudne plaże i magiczny klimat.

f2w3rjjgdojcnp4w.png

to zarzucę kata właśnie mnie olśniło, że jednak chcę jechać na wakację, ale to 4 godziny jazdy do bukowiny tatrzańskiej koniec sierpnia z moją trójką dzieci, 7 lat, 2 lata i 2 miesiące, już słyszałam opinie, że to niezdrowe itd...ale z drugiej strony z synami też jeździłam...nie chcę być taką smutną, umęczoną życiem matką, chcę czerpać trochę radości, i ten pomysł mi wpadł do głowy, do tego pojadą moi rodzice pewnie i moja siostra z dziećmi, a wy jedziecie?

Brawo i cieszę się Twoim szczęściem, mnie mąż tez namawia byśmy jeszcze z niemowlakiem pojechali w góry, bo tam to przecież jest cudnie :) To poproszę o lincz bo myśmy z 1,5roczną pojechali i co? Było cudnie :) fakt że trasę postanowiliśmy robić na 2 razy, bo jednak z Gdyni to wyszły 2dni po 4,5h o 5h w aucie [emoji16] Jedyne o co zapytam to czy nie wolisz września? Jednak ciut mniejsze oblężenie na tych bardzo popularnych, dostępnych dla rodziców z dziećmi szlakach i w termach.

PS może my czerwcówki mamy jednak więcej dystansu do świata? ;)

f2w3rjjgjqfcvytp.png

f2w3rjjgo1vtvlpn.png

jak ja kocham te rady :D kiedyś z synkiem jak był mały idę drogą ten w histerii, bo chciał na plac...do wózka nie na ręce nie i wyje jakby go ze skóry obdzierali, no to ja zero reakcji i idę sobie z tym wózkiem a jakas baba z balkonu-luuuudzie dziecko biją, na co baby powyskakiwały na balony i na mnie jak na wyrodną matkę....jeszcze żebym ja go uderzyła....(zapomniał wół jak cielęciem był-kiedyś dzieci za takie coś w dupe dostały i maszerowały) ale mniejsza o to ja młoda matka do domu i w taki płacz....że jestem bezradna...już nigdy nie dałam sobie wmówić, że robię z moimi dziećmi coś nie tak...ale takich przykładów miałam wiele :/

reklama
Ja tez uwazam, ze dlugie trzymanie noworodka czy malego niemowlaka w foteliku jest niezdrowe. Oczywiscie po jednym razie, czy jezdzie od czasu do czasu nic sie nie stanie, ale jednak dla takiego malensta bez dwoch zdan najzdrowsza jest pozycja lezaca.
Co do wakacji, to na razie nie planujemy, ze starszym bylismy nad morzem jak mial dwa miesiace, teraz raczej odpuscimy ze wzgledu na finanse.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry