reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Hmm..ja zabijam dziecko w brzuchu bo wyszlam ze szpitala z obietnica, ze bede lezec! A wstaje dupke dzieciakom wytrzec czy podac obiad..wiec jestem nie powazna bo dzrcko w brzuchu ma byc najwazniejsze a moja niespelna 3 latka sama sobie przez 9h da rade ze wszyskim [emoji32] nwm zrobi kupe i co mam jej kazac isc z dupa do mnie i potem tkumaczyc gdzie wywalic i jak umyc raczki by nie nalac do rekawow? Albo zywic suchym prowiantem caly dzien..?

A co z moim zalatwianiem? Basen beda dzieci nosic czy mam trzymac kolo lozka pelny bo nie rozumiem

W kazdym.badz razie sie da a ja jestem ZUA [emoji23]

Pow im ze chetnie przyjme kogos chetnego do pomocy i nawet tylek moga mi podcierac to sie nikto nie zglosil..

Tak wiec sie wypisalam z grupy bo odstaje od standardu

To tak nie ładnie dziewczyny z tobą pojechały. Wiadomo że masz leżeć, ale moim zdaniem wystarczy te 90% czasu w łóżku. Jak wstaniesz 3 razy po 15 min to nic się nie stanie ani tobie ani dzidzi w brzuszku. Nawet w szpitalu do toalety trzeba chodzić. A to przecież oczywiste że dzieciaka głodnego nie zostawisz. I jak mąż da radę wam zrobić obiadek to super a jak nie to jest mnóstwo dań do przygotowania w 20 min. A przy gorszym dniu i pizza starczy. Dasz radę. Odpoczywaj kieruj się swoim instynktem a nie tym co ktoś ci mów, szczególnie ktoś kto nie jest ani nie był w takiej sytuacji.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
na fb pisały kobitki, że podobno przy kupowaniu fotelika facet uprzedzał, że nie wolno, inna coś, że dziecko niedostosowane, czekam jak dadzą jakiś ciekawy, sensowny artykuł to tutaj umieszczę bo póki co to takie gadanie ja wiem to a ty wiesz to :D czyli nie wiem nic :D

Mlodamama olewaj, każdy niech pilnuje swego nosa.
Chyba tylko my planujemy lecieć na wakacje, trochę mnie to przeraża, ale my planujemy Teneryfe i na 80% polecimy. Na początku września planujemy wylot.
Co do rad, ja jednym wpuszczać drugim wypuszczam... Zdrowiej żyje, lepiej śpię.

na fb pisały kobitki, że podobno przy kupowaniu fotelika facet uprzedzał, że nie wolno, inna coś, że dziecko niedostosowane, czekam jak dadzą jakiś ciekawy, sensowny artykuł to tutaj umieszczę bo póki co to takie gadanie ja wiem to a ty wiesz to :D czyli nie wiem nic :D

No bez przesady... wiadomo, że na płasko najlepiej, ale nie będziesz robic z maluchem dziennie po 300km przecież [emoji6]
Teraz te foteliki są bezpieczne i nie ma co przesadzać. Jedź i nie słuchaj tych rad

7u223e3kwboc3bjp.png

My niestety nigdzie nie wyjedziemy,ale to ze względów finansowych, ewentualnie jakaś działeczka u znajomych :)

Sprzedawca fotelika mowil ze nie wolno jezdzic na wakacje [emoji23][emoji23]? Dziecko niedostosowane?? Wtf???? Masakra nie wierze w to co czytam [emoji23][emoji23] ludzie jezdza z dziećmi tysiace kilometrow i dzieci zyja... Nie popadajmy w paranoje!

oar8s65gmlqg37sx.png

Ja uwielbiam Świnoujście, najszersza i najczystsza plaża :) w tym roku tez mamy w planie jechac na 2 tygodnie, mamy jakies 560km i w planach wyjazd ok 2 rano. Dzieciaki przespia wtedy, nie jest duszno.

ja też właśnie tak wolę :D fakt, że potem mąż odsypia a ja oczy jak 5 zł no ale coś za coś

To tak nie ładnie dziewczyny z tobą pojechały. Wiadomo że masz leżeć, ale moim zdaniem wystarczy te 90% czasu w łóżku. Jak wstaniesz 3 razy po 15 min to nic się nie stanie ani tobie ani dzidzi w brzuszku. Nawet w szpitalu do toalety trzeba chodzić. A to przecież oczywiste że dzieciaka głodnego nie zostawisz. I jak mąż da radę wam zrobić obiadek to super a jak nie to jest mnóstwo dań do przygotowania w 20 min. A przy gorszym dniu i pizza starczy. Dasz radę. Odpoczywaj kieruj się swoim instynktem a nie tym co ktoś ci mów, szczególnie ktoś kto nie jest ani nie był w takiej sytuacji.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Popieram, ja też kierowałabym się tym co czuję, mam dwójkę dzieci, ciągle słyszę nie noś małego itd...ale czasami się nie da :/ takie życie

Sprzedawca fotelika mowil ze nie wolno jezdzic na wakacje [emoji23][emoji23]? Dziecko niedostosowane?? Wtf???? Masakra nie wierze w to co czytam [emoji23][emoji23] ludzie jezdza z dziećmi tysiace kilometrow i dzieci zyja... Nie popadajmy w paranoje!

oar8s65gmlqg37sx.png
sprzedawca fotelików :D no właśnie, a jakaś kobitka pisze, że ma 200 km do szpitala rodzić, no to helooooł jakoś z maluszkiem musi wrócić, więc nie bierzmy na serio tego co ktoś tam usłyszał, oby mój chłop dostał wolne...no i dziidzia była zdrowa

Mlodamama olewaj, każdy niech pilnuje swego nosa.
Chyba tylko my planujemy lecieć na wakacje, trochę mnie to przeraża, ale my planujemy Teneryfe i na 80% polecimy. Na początku września planujemy wylot.
Co do rad, ja jednym wpuszczać drugim wypuszczam... Zdrowiej żyje, lepiej śpię.
Ostatnio tesciowa powiedziala mi z 30 razy Ty nie powinnas go dzwigac!! To w koncu z nerwami zapytalam a to niby dlaczego??? To temat sie ucial [emoji14]

oar8s65gmlqg37sx.png

reklama
Ja najbardziej "lubie" zlote rady od ludzi, ktorzy nie maja dzieci (nie sa w ciazy).

Nie ktore to przeszly lub przejda dopiero [emoji6] cudowny bunt dwulatka, kiedy mlody polozyl mi sie na chodniku i on nie idzie bo chce na rece. Ja grzecznie poczekala, az mu przejdzie, skonczyl i pytan czy juz mozemy isc. Jakas baba na mnie wsiadla, co ze mnie za matka, ze nawet psa nie powinnam miec [emoji50]

Do góry