reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

U mnie z rodziców żyje tylko tata teściów nie mam ale nasze babcie godnie zastępują nasze mamy :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie żyją tatusiowe. Teściowa zmarła zaraz po naszym ślubie, moja mama, jak była w 6 m-cu ciązy, więc wnuczka nie zobaczyła :( Ale daliśmy radę i teraz tez damy. Nowiną oczywiście podzieliłam się już chyba ze wszystkimi :)

reklama
Witajcie dZiewczyny , dużo już was :o piszecie tyle że nie ma jak nadrobić.
Mam nadzieję że mnie przygarniecie jeszcze :)?

Jestem Kasia mam 28.lat om 31/08/16 . Wizytę u ginekologa potwierdziła ciążę.

Jest to moja 2 ciąża, mam już syna Stasia właśnie skończył dzisiaj 2 latka

Problem mam jeden, okazało się że mam duŻa nadzerke, oczywiście cytologia została zrobiona ale od tego dnia ciągle mam plamki krwi. Ginekolog mi powiedziała że mogę mieć bo to z tej nadzerki. Ma któraś z was ten sam problem ?

PoZdrawiam :))

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Maja [emoji178][emoji178][emoji178]

hchy3e3k0qmzw4qk.png
Maja jest super, ale mój syne ma " złe" doświadczenia. Zakochałą się w nim Maja i on już nie lubi tego imienia :):) dzieciaki :)

Zola a czy USC akceptuje imiona z "x" ? My myślimy z mężem dla synka Alex a dla dziewczynki Blanca i nie wiem czy to będzie do zaakceptowania.
Nie wiem, moje dziecko nie urodzi się w Polsce :) Ale skoro akceptują teraz wszystkie imiona to raczej powinni. Na pewno w necie można znaleźć takie informacje.

Witajcie dZiewczyny , dużo już was :o piszecie tyle że nie ma jak nadrobić.
Mam nadzieję że mnie przygarniecie jeszcze :)?

Jestem Kasia mam 28.lat om 31/08/16 . Wizytę u ginekologa potwierdziła ciążę.

Jest to moja 2 ciąża, mam już syna Stasia właśnie skończył dzisiaj 2 latka

Problem mam jeden, okazało się że mam duŻa nadzerke, oczywiście cytologia została zrobiona ale od tego dnia ciągle mam plamki krwi. Ginekolog mi powiedziała że mogę mieć bo to z tej nadzerki. Ma któraś z was ten sam problem ?

PoZdrawiam :))

Witaj Kacha88!
Nie martw się ilością postów, my tu wszystkie ledwo nadążamy ;)
Ja też mam nadżerkę ale nie wiem jak dużą bo nie byłam kilka lat u ginekologa (wstyd się przyznać ale nie było ani czasu ani potrzeby) Jedyne co to martwię się, że nie robiłam profilaktycznie co roku cytologii i teraz nagle ciąża i dopiero na pierwszej wizycie się dowiem czy wszystko jest ok. A ide dopiero za półtorej tygodnia.
Z tego co mi mój gin tłumaczył te 5 lat temu to nie ma co jej usuwać, że kiedyś się wymrażało, wypalało, a w większości przypadków były to jedynie niegroźne znamiona, ale w Twoim przypadku jak jest spora to może dawać takie plamienia :/ najlepiej idź na konsultację jeszcze do innego ginekologa.

A odnośnie imion to mogą was zainteresować statystyki najpopularniejszych imion w Polsce w 2016 roku. Czyli jakich imion najlepiej się wystrzegać, aby po osiedlu nie biegały tak jak w moich czasach same Anie i Kasie[emoji14]
Oto link:
Link do: Najpopularniejsze imiona dla dzieci w pierwszym półroczu 2016 r.

Ostatnia edycja:
O matko! Jak można tak naopowiadac dziecku, w ogóle trzeba mieć tupet żeby tak ingerować.

No mała znowu wczoraj pytała mnie czy urodze jeszcze dzidzie i najbardziej działa mi na nerwy że mąż nie chce jeszcze im powiedzieć. Rozumiem że się boi ale tak czy siak to dziecko już jest.
Jasne, że dzidziuś jest! Tylko jeśli nie daj Boże coś by się stało to starsze dzieci mogą nie zrozumieć albo przeżyć traumę.
Moja mama straciła dziecko już w zaawansowanej ciąży, byłam świadkiem jak krwawiła, mialam 8-9 lat. Dopiero po latach dowiedziałam się, że to było poronienie. Wtedy to byłoby zbyt ciężkie i niezrozumiałe. Dlatego rozumiem Twojego męża.
A tamto dziecko dla nas istniało i ma imię.

0d1yhqvkorvfo1vd.png

Witaj Kacha88!
Nie martw się ilością postów, my tu wszystkie ledwo nadążamy ;)
Ja też mam nadżerkę ale nie wiem jak dużą bo nie byłam kilka lat u ginekologa (wstyd się przyznać ale nie było ani czasu ani potrzeby) Jedyne co to martwię się, że nie robiłam profilaktycznie co roku cytologii i teraz nagle ciąża i dopiero na pierwszej wizycie się dowiem czy wszystko jest ok. A ide dopiero za półtorej tygodnia.
Z tego co mi mój gin tłumaczył te 5 lat temu to nie ma co jej usuwać, że kiedyś się wymrażało, wypalało, a w większości przypadków były to jedynie niegroźne znamiona, ale w Twoim przypadku jak jest spora to może dawać takie plamienia :/ najlepiej idź na konsultację jeszcze do innego ginekologa.

A odnośnie imion to mogą was zainteresować statystyki najpopularniejszych imion w Polsce w 2016 roku. Czyli jakich imion najlepiej się wystrzegać, aby po osiedlu nie biegały tak jak w moich czasach same Anie i Kasie[emoji14]
Oto link: Link do: Najpopularniejsze imiona dla dzieci w pierwszym półroczu 2016 r.
Ufam mojej ginekolog, odbierała mój pierwszy poród i dała radę a byl z komplikacjami.

Zrobiła cytologie więc to też podraznilo ta nadzerke jak i samo badanie. Uprzedziła że będZie małe plamienie i zaznaczyła że jak by było duże to mam prZychodzić i dostanę leki.

Wizyta 28 ale tak myślę że jak jutro nie będZie lepiej to podjadę do niej :))

Co do imion to dla dziewczynki Michalina a dla chłopca brak pomysłów :(

Ufam mojej ginekolog, odbierała mój pierwszy poród i dała radę a byl z komplikacjami.

Zrobiła cytologie więc to też podraznilo ta nadzerke jak i samo badanie. Uprzedziła że będZie małe plamienie i zaznaczyła że jak by było duże to mam prZychodzić i dostanę leki.

Wizyta 28 ale tak myślę że jak jutro nie będZie lepiej to podjadę do niej :))

Co do imion to dla dziewczynki Michalina a dla chłopca brak pomysłów :(

To super, że masz sprawdzonego lekarza, któremu ufasz. Ja przez to, że tyle lat nie chodziłam do ginekologów to teraz długo się zastanawiałam i czytałam opinie zanim się do kogokolwiek zapisałam. Mam nadzieję, że wybór okaże się trafny.

Imię Michalinka też od zawsze mi się podobało, a oprócz tego Milena, Bianka, Laura i Marcelina
Z imion dla chłopców to Oskar, Olaf, Remigiusz i Dawid

Witajcie Dziewczyny. Dopiero Was nadrobilam i już nie bardzo pamiętam co której odpisać po ponad 13 stronach czytania :)

Ja dzisiaj fatalnie się czułam cały dzień. Mdłości, niedobrze mi było i do tego jestem starsznie seeeenna, apogeum jest mniej więcej o godz. 14.-15.

Nahia- ja ostatnia @ miałam 6 września, u ginki bylam w 10 dc na wizycie z USG i obstawiła owu na 17 dc, więc wypadało to mniej więcej na 22 września. Sprawdzalas przyrost bety na kalkulatorze internetowym? Bellybestfriend ma bardzo fajny.

Kacha- witamy Cię serdecznie. Fajnie, ze kolejne ciężarówki dołączają do czerwcowej ekipy :)

Camel- przykro mi bardzo, ze na ten moment nie ma widać pęcherzyka, ale mam nadzieję, ze dzidziuś się tylko sprytnie ukrywa i na kolejnym USG za tydzień pięknie się pokaże wraz z mocno bijącym serduszkiem.

Ściskam kciuki za wizytujące jutro Dziewczyny. Obyście przyniosły jutro same dobre wiadomości!

Pisalyscie o imionach- my jeszcze nie mamy wybranych imion. Przy pierwszej ciąży najpiękniejszym imieniem dla chłopca było dla mnie Szymon. Nie ma dla mnie cudowniejszego imienia dla chłopca, stąd podejrzewam, ze będzie teraz trudniej z wyborem, jeśli się okaze, ze pod sercem noszę kolejnego synka :) Przy pierwszej ciąży dla Dziewczynki mieliśmy wybrane imię Zosia, ale nie mam pojęcia czy przy tej ciąży tez zostaniemy przy tym wyborze, jeśli okaże się, ze spodziewamy się córci :)

Pisalyscie także o spaniu maluchów. Mój Szymcio (22 msce) śpi bardzo ładnie i długo od samego początku. Na ten moment chodzi spać na noc ok. 19., wstaje między 6. a 7., a następnie mamy 1 drzemkę w dzień, która trwa zazwyczaj ok 3h. Czasem jest to 2,5h a czasem nawet 3,5h :laugh2:

Aaa, jeszcze był temat piersi. Ja również na ten moment mam zdecydowanie bardziej jędrne piersi, co bardzo zauważam, bo niestety po 8 mscach karmienia piersią, moje piersi strasznie straciły na jedrnosci, pomimo stosowania wielu specyfików :( ale za to też bolą mnie niemiłosiernie, pamiętam, ze w pierwszej ciąży dokładnie było tak samo.

Pora iść spać. Dobrych nocek wszystkim! ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie Dziewczyny. Dopiero Was nadrobilam i już nie bardzo pamiętam co której odpisać po ponad 13 stronach czytania :)

Ja dzisiaj fatalnie się czułam cały dzień. Mdłości, niedobrze mi było i do tego jestem starsznie seeeenna, apogeum jest mniej więcej o godz. 14.-15.

Nahia- ja ostatnia @ miałam 6 września, u ginki bylam w 10 dc na wizycie z USG i obstawiła owu na 17 dc, więc wypadało to mniej więcej na 22 września. Sprawdzalas przyrost bety na kalkulatorze internetowym? Bellybestfriend ma bardzo fajny.

Kacha- witamy Cię serdecznie. Fajnie, ze kolejne ciężarówki dołączają do czerwcowej ekipy :)

Camel- przykro mi bardzo, ze na ten moment nie ma widać pęcherzyka, ale mam nadzieję, ze dzidziuś się tylko sprytnie ukrywa i na kolejnym USG za tydzień pięknie się pokaże wraz z mocno bijącym serduszkiem.

Ściskam kciuki za wizytujące jutro Dziewczyny. Obyście przyniosły jutro same dobre wiadomości!

Pisalyscie o imionach- my jeszcze nie mamy wybranych imion. Przy pierwszej ciąży najpiękniejszym imieniem dla chłopca było dla mnie Szymon. Nie ma dla mnie cudowniejszego imienia dla chłopca, stąd podejrzewam, ze będzie teraz trudniej z wyborem, jeśli się okaze, ze pod sercem noszę kolejnego synka :) Przy pierwszej ciąży dla Dziewczynki mieliśmy wybrane imię Zosia, ale nie mam pojęcia czy przy tej ciąży tez zostaniemy przy tym wyborze, jeśli okaże się, ze spodziewamy się córci :)

Pisalyscie także o spaniu maluchów. Mój Szymcio (22 msce) śpi bardzo ładnie i długo od samego początku. Na ten moment chodzi spać na noc ok. 19., wstaje między 6. a 7., a następnie mamy 1 drzemkę w dzień, która trwa zazwyczaj ok 3h. Czasem jest to 2,5h a czasem nawet 3,5h :laugh2:

Aaa, jeszcze był temat piersi. Ja również na ten moment mam zdecydowanie bardziej jędrne piersi, co bardzo zauważam, bo niestety po 8 mscach karmienia piersią, moje piersi strasznie straciły na jedrnosci, pomimo stosowania wielu specyfików :( ale za to też bolą mnie niemiłosiernie, pamiętam, ze w pierwszej ciąży dokładnie było tak samo.

Pora iść spać. Dobrych nocek wszystkim! ;)
Sprawdzalam na tej stronie betę i rośnie mi dokładnie wg średniej :)

Dobranoc dziewczynki!

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry