reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Mnie glukoza czeka za 3 tyg. w pierwszej ciąży nie wypilam, nie dało rady.
Teraz znów cały czas wymiotuje i powiedziałam lekarzowi ze wątpię aby się udalo tym razem a on ze cukier mam dobry więc nie będziemy się upierać przy tym badaniu, jak się nie uda to trudno.
Ja nawet odruch wymiotny w ciąży mam przy myciu zębów :/

Byłam w pracy jakieś kwitki podpisać, prawie się poryczalam tak mi szkodaaaaa

reklama
Teraz znów cały czas wymiotuje i powiedziałam lekarzowi ze wątpię aby się udalo tym razem a on ze cukier mam dobry więc nie będziemy się upierać przy tym badaniu, jak się nie uda to trudno.

A to przy myciu zębów mam to samo . Pasta do zębów tak na mnie działa. W 1 ciąży też tak mialam . Rano spoko , bo tylko mnie dźwiga. Ale po posiłku to jak myje to pełne skupienie. Haha jeden fałszywy ruch i po zamiatane [emoji41]

Ja też jeszcze do niedawna miałam odruch wymiotny przy każdym włożeniu do ust szczoteczki do zębów :( okropnie męczące :(
Głowa do góry i korzystaj z wolnego, zamiast się zamartwiać :)

Nie wyobrażam sobie wypicia glukozy... ja z tych o dużym odruchu wymiotnym ;(

Ostatnio tak sobie myślałam że ten mój synek częściej słyszy głos nauczycielek niż swojego taty - widujemy się co 3 tyg [emoji21]Pogadałam z nim o tym i Teraz raz dziennie jak do mnie dzwoni to włączam słuchawki i kładę je na brzuszku i M. gada do brzusia chwilkę [emoji23]. Wiem że mały słyszy bo puszczam mu czasami tak Mozarta i wtedy zaczyna sie bardzo ruszać [emoji23]

w57vyx8dubspq12k.png

Cześć Dziewczynki!

Emka mnie się baaardzo podoba imię Pola. Gdyby nie po sąsiedztwie w najbliższej rodzinie jest już u nas mała Ola, to Pola byłaby bardzo poważnym kandydatem na imię dla naszej córci. Kurczę, my ostatnio coraz częściej mówimy do brzuszka Zosia, hmmm... czyżby już imię było wybrane??? :)

Mlodamama kilkoro moich znajomych ma synkow o imieniu Oliwier. Mówimy do nich Oliś- brzmi to bardzo słodko, mnie się podoba :)

Dziewczynki dzisiaj byłam na badaniach kontrolnych tarczycy i jak stałam w kolejce to zobaczyłam Panią w ciąży w poczekalni popijajaca coś w kubeczku. Gdy zobaczyłam ten znajomy grymas, to od razu pomyslalam, ze to nieszczęsna glukoza. Jeszcze trochę i nas po kolei czeka to badanie obciążenia glukozy, ech :(
Ja juz mam zleconą kolejną serie badan na wizyte.Mocz,morfologia,powtorzenie na toxoplazmoze,obciazenie glukoza no i tsh,ft3,ft4.Robie prywatnie wiec to duzy wydatek.Poza tym moj gin sie podniosl ze 150 do 180zl za wizyte wiec nie jestem zbytnio zadowolona.Ale co zrobić...:/

Wybieranie imion to sprawa indywidualna, każdemu podoba sie przecież cos innego:) jeśli będzie chłopiec to ja chciałam Kubusia ale M nie bardzo wiec chyba pozostaniemy przy Tymonku:)

obciazenie glukoza jak robiłam poprzednio to wypicie to mimo odruchy to jeszcze jako taki, ale po godzinie utrzymać żeby sie nie porzygac to juz dla mnie masakra;)

Dzień dobry :*
Jeżeli chodzi o imiona to nie rozumiem dlaczego się przejmujecie opinią innych,przecież to Wasze dziecko i Wasza decyzja :) u mnie jak ktoś spróbuje skomentować to się źle dla niego skończy hihi :D
U mnie na pierwszym miejscu cały czas Zosia,ale coraz częściej myślę nad zmianą,bo jakoś dużo Zoś się zrobiło,chociaż będzie trudno,bo od początku się nastawiłam na to imię ;)

Ja wczoraj myślałam o tej glukozie . [emoji23]
W 1 ciąży jak to wypiłam to myślałam, że zejdę. Mdłości i wgl . Teraz jak wiem co mnie czeka jest jeszcze gorzej nie wiem jak ja to przełkne . Juz mi coś w gardle staje na samą myśl [emoji23][emoji23] czego się nie robi dla dziecka .
Niech Panie wcisną ci.cytryne :) mi ostatnio wcisnely i była znosne;) a teraz już jakoś niedługo chyba znowu trzeba to wypić???

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Do góry