reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Mnie glukoza czeka za 3 tyg. w pierwszej ciąży nie wypilam, nie dało rady.
Teraz znów cały czas wymiotuje i powiedziałam lekarzowi ze wątpię aby się udalo tym razem a on ze cukier mam dobry więc nie będziemy się upierać przy tym badaniu, jak się nie uda to trudno.
Ja nawet odruch wymiotny w ciąży mam przy myciu zębów :/

Byłam w pracy jakieś kwitki podpisać, prawie się poryczalam tak mi szkodaaaaa

reklama
Teraz znów cały czas wymiotuje i powiedziałam lekarzowi ze wątpię aby się udalo tym razem a on ze cukier mam dobry więc nie będziemy się upierać przy tym badaniu, jak się nie uda to trudno.

A to przy myciu zębów mam to samo . Pasta do zębów tak na mnie działa. W 1 ciąży też tak mialam . Rano spoko , bo tylko mnie dźwiga. Ale po posiłku to jak myje to pełne skupienie. Haha jeden fałszywy ruch i po zamiatane [emoji41]

Ja też jeszcze do niedawna miałam odruch wymiotny przy każdym włożeniu do ust szczoteczki do zębów :( okropnie męczące :(
Głowa do góry i korzystaj z wolnego, zamiast się zamartwiać :)

Nie wyobrażam sobie wypicia glukozy... ja z tych o dużym odruchu wymiotnym ;(

Ostatnio tak sobie myślałam że ten mój synek częściej słyszy głos nauczycielek niż swojego taty - widujemy się co 3 tyg [emoji21]Pogadałam z nim o tym i Teraz raz dziennie jak do mnie dzwoni to włączam słuchawki i kładę je na brzuszku i M. gada do brzusia chwilkę [emoji23]. Wiem że mały słyszy bo puszczam mu czasami tak Mozarta i wtedy zaczyna sie bardzo ruszać [emoji23]

w57vyx8dubspq12k.png

Cześć Dziewczynki!

Emka mnie się baaardzo podoba imię Pola. Gdyby nie po sąsiedztwie w najbliższej rodzinie jest już u nas mała Ola, to Pola byłaby bardzo poważnym kandydatem na imię dla naszej córci. Kurczę, my ostatnio coraz częściej mówimy do brzuszka Zosia, hmmm... czyżby już imię było wybrane??? :)

Mlodamama kilkoro moich znajomych ma synkow o imieniu Oliwier. Mówimy do nich Oliś- brzmi to bardzo słodko, mnie się podoba :)

Dziewczynki dzisiaj byłam na badaniach kontrolnych tarczycy i jak stałam w kolejce to zobaczyłam Panią w ciąży w poczekalni popijajaca coś w kubeczku. Gdy zobaczyłam ten znajomy grymas, to od razu pomyslalam, ze to nieszczęsna glukoza. Jeszcze trochę i nas po kolei czeka to badanie obciążenia glukozy, ech :(
Ja juz mam zleconą kolejną serie badan na wizyte.Mocz,morfologia,powtorzenie na toxoplazmoze,obciazenie glukoza no i tsh,ft3,ft4.Robie prywatnie wiec to duzy wydatek.Poza tym moj gin sie podniosl ze 150 do 180zl za wizyte wiec nie jestem zbytnio zadowolona.Ale co zrobić...:/

Wybieranie imion to sprawa indywidualna, każdemu podoba sie przecież cos innego:) jeśli będzie chłopiec to ja chciałam Kubusia ale M nie bardzo wiec chyba pozostaniemy przy Tymonku:)

obciazenie glukoza jak robiłam poprzednio to wypicie to mimo odruchy to jeszcze jako taki, ale po godzinie utrzymać żeby sie nie porzygac to juz dla mnie masakra;)

Dzień dobry :*
Jeżeli chodzi o imiona to nie rozumiem dlaczego się przejmujecie opinią innych,przecież to Wasze dziecko i Wasza decyzja :) u mnie jak ktoś spróbuje skomentować to się źle dla niego skończy hihi :D
U mnie na pierwszym miejscu cały czas Zosia,ale coraz częściej myślę nad zmianą,bo jakoś dużo Zoś się zrobiło,chociaż będzie trudno,bo od początku się nastawiłam na to imię ;)

Ja wczoraj myślałam o tej glukozie . [emoji23]
W 1 ciąży jak to wypiłam to myślałam, że zejdę. Mdłości i wgl . Teraz jak wiem co mnie czeka jest jeszcze gorzej nie wiem jak ja to przełkne . Juz mi coś w gardle staje na samą myśl [emoji23][emoji23] czego się nie robi dla dziecka .
Niech Panie wcisną ci.cytryne :) mi ostatnio wcisnely i była znosne;) a teraz już jakoś niedługo chyba znowu trzeba to wypić???

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Do góry