reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja do ginekologa chodziłam od 16 roku życia sama nawet się nikt nie pytał o zgodę lekarz w tym wieku nie ma Prawa powiedzieć moim rodzicom ze Np współżyłam , od 16 roku życia to legalne :)
Może co lekarz to inne zasady ale do gabinetu na pewno nie musi z tobą wchodzi niech czeka na zewnątrz

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A i pytałam o te kucia w boku i w ogóle. To normalne. Wszystko się rozciąga. Mogą nawet jajniki boleć bo jak się tam wszystko rozciąga to pociąga za sobą jajniki. I na to nospe. I powiedziała że do 30 tyg można brać paracetamol. Ale ja unikam wszelkich leków.

p19u9jcg81ehxczt.png

Ja do ginekologa chodziłam od 16 roku życia sama nawet się nikt nie pytał o zgodę lekarz w tym wieku nie ma Prawa powiedzieć moim rodzicom ze Np współżyłam , od 16 roku życia to legalne :)
Może co lekarz to inne zasady ale do gabinetu na pewno nie musi z tobą wchodzi niech czeka na zewnątrz

od 15 można "sie przytulać" ;) ale nie musze chyba mówić że mina lekarzy bezcenna... [emoji23] Z moim jesteśmy odkąd skończyłam 14 lat, więc współżycie też zaczęliśmy wcześnie. Ale ja chodziłam do gin z mamą po tabletki, więc nikt się nie odzywał.

w57vyx8dubspq12k.png

Jak to odczuwalas?:D ja w sumie tez sie czuje totalnie inaczej niz w 1 ciazy np nawet raz nie wymiotowalam, mam zachcianki raczej na slone i kwasne (a przy Antku kg polykalam slodkie [emoji23]) ale nie chce sobie robic nadziei ze tym razem cora :) czekam na wizyte na ktorej poznam plec :)

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez bezobjawowo jedyny objaw to skurcze i krwawienie. Przez 3 miesiące nie wiedziałam ze w ciąży jestem ;) kupowałam w sklepie ogórki kiszone i zaprzyjaźniona ekspedientka do mnie mówi, ze w ciąży jestem, a ze etefy tez krwawiłam to oczyeiscie zaprzeczyłam ;) a płeć wiesz to chyba intuicja;) pomyślałam raz o chłopcu a później o dziewczynce i myśli od razu się kierowały, nie to chłopak napewno.

U mnie prentalne też długo trwało lekarz pomierzył wszystko a potem wyliczył ryzyko. A płeć nam podał w 17.0 i ma być córka.

Zając- do 30mozna brać a potem ? Ja tez unikam leków.

w57vxzkr0voyai9q.png

Jak to odczuwalas?:D ja w sumie tez sie czuje totalnie inaczej niz w 1 ciazy np nawet raz nie wymiotowalam, mam zachcianki raczej na slone i kwasne (a przy Antku kg polykalam slodkie [emoji23]) ale nie chce sobie robic nadziei ze tym razem cora :) czekam na wizyte na ktorej poznam plec :)

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja dwie ciążę mam zupełnie inne i ma być druga dziewczynka:)

w57vxzkr0voyai9q.png

Jest jeszcze opcja byś się stała pełnoletnią szybciej niż w kwietniu, wystarczy wniosek do sądu rodzinnego i szybki ślub cywilny. Wtedy nie będziesz musiała prosić mamy by poszła z tobą do gina. Będziesz osoba dorosła i sama będziesz decydować o sobie i dzidzi. Pewnie mamie by się to nie spodobało ale może warto dla swojego spokoju.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ale dziecko urodzi się jak bedzie pełnoletnia , wiec nie ma takiej potrzeby.

oar8pg4n1kii9v0d.png

reklama
Moja koleżanka miała niemal identyczne ciąże a ma córkę i synka ;) moja mama każdą ciąże miała inną, a ma 4 córki hehe

7u223e3kwboc3bjp.png

Do góry