reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja myślę, że warto mieć oprócz zwykłych kosmetyków do kąpieli też emolienty, bo dużo niemowlaków ma problemy ze skórą. Melka miała bardzo suchą skórę po urodzeniu więc nam bardzo się przydały. U dzieci znajomych ciągle słyszę o jakiś stanach zapalnych - łojotokowych czy atopowych.

w57vxzkr0voyai9q.png

reklama
Dziewczyny muszę się wam pożalić. mam zły dzień, a jedna rzecz mnie bardzo trapi.
ostatnio na wizycie ręce mi opadły. Pierwszy trymestr prowadził mi lekarz u którego zawsze byłam z chłopakiem. I on się zawsze do nas zwracał " proszę państwa, proszę pani" wiem ile mam lat, ale to było miłe, zważywszy na to że spodziewamy się dziecka. No ale lekarzem był chu... więc poszłam do mojej starej gin. Byłam u niej raz z mamą ( chciała iść). raz z chłopakiem ( wtedy gin udawała że go nie ma), i ostatnio znów byłam z mamą ( akurat M. nie mógł) i gin zapytała się o połówkowe i wiecie kogo zapytała? Moją mame.... mówiłam wam kiedyś jakie mamy relacje i jaki ona ma stosunek do ciąży ( nie obchodzi jej nic co z brzuchem związane), za wizyty, badania i wszystko płaci Mój M... a ta lekarka pyta się jej" a myślała już pani gdzie chcecie robić połówkowe?" zrobiło mi się bardzo przykro. nawet sama nie wiem czemu, ale to jest moje maleństwo i to ja wiem co dla niego najlepsze...

w57vyx8dubspq12k.png

Hejka dziewczyny, zaczęłam was nadrabiać a tu w pewnym momencie apka mi się wylaczyla i nie wiem w którym momencie skończyłam. U mnie bąbelek szaleje choć ostatnio jakoś tak mało. Mąż często przykłada rękę ale najczęściej dzidzia ma go w nosie haha ale ostatnio był dumny bo mówił do brzuszka, trzymał rękę i dostał kopniaka od naszego szczęścia, radości męża nie do opisania :) a jak u was samopoczucie? Ja ostatnio walczę z rozwolnieniem :( :( jak nie urok to... No właśnie bo albo meczyly mnie zaparcia a teraz to :( jeszcze tylko kilka dni i polowkowe :) ale się cieszę :*

Napisane na ZTE Blade A452 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny muszę się wam pożalić. mam zły dzień, a jedna rzecz mnie bardzo trapi.
ostatnio na wizycie ręce mi opadły. Pierwszy trymestr prowadził mi lekarz u którego zawsze byłam z chłopakiem. I on się zawsze do nas zwracał " proszę państwa, proszę pani" wiem ile mam lat, ale to było miłe, zważywszy na to że spodziewamy się dziecka. No ale lekarzem był chu... więc poszłam do mojej starej gin. Byłam u niej raz z mamą ( chciała iść). raz z chłopakiem ( wtedy gin udawała że go nie ma), i ostatnio znów byłam z mamą ( akurat M. nie mógł) i gin zapytała się o połówkowe i wiecie kogo zapytała? Moją mame.... mówiłam wam kiedyś jakie mamy relacje i jaki ona ma stosunek do ciąży ( nie obchodzi jej nic co z brzuchem związane), za wizyty, badania i wszystko płaci Mój M... a ta lekarka pyta się jej" a myślała już pani gdzie chcecie robić połówkowe?" zrobiło mi się bardzo przykro. nawet sama nie wiem czemu, ale to jest moje maleństwo i to ja wiem co dla niego najlepsze...

w57vyx8dubspq12k.png
Ehhh... nie powinno tak być moim zdaniem. To Ciebie powinna zapytać... fakt jesteś niepelnoletnia ale to Ty nosisz dziecko to Ty będziesz (?) Jego prawnym opiekunem...zwykła wredna baba z tej pani doktor.
Z drugiej strony przepraszam ale nie rozumiem Twojej Mamy :( jak może jej nie obchodzić to że jej córka jej dziecko będzie miała dziecko i kocha ta malutka istotke i jak można mieć taki stosunek do umówmy się zdrowia fizycznego jak i psychicznego swojego dziecka...:(
Na twoim miejscu jak Pani doktor odstawi jeszcze taki numer to powiedziałbym wprost że Ty też tam jesteś i pójdziesz tam gdzie ustalicie z M bo to On płaci a twojej mamy nic nie interesuje a chodzi z tobą bo musi... brutalnie ale może to otworzy oczy mamie i Pani Doktor...

p19u9jcg81ehxczt.png

Dziewczyny a jak wy sobie radzicie z tą siara ? Chodzę po domu w białym t shircie bez stanika i normalnie mam mokre plamki na cyckach. A nie chce chyba w domu w staniku chodzić... są jakieś...plasterki;) ? Dobrze że mąż do jakiś obrzydliwych nie należy i ze go to nie brzydzi. Wręcz przeciwnie cieszy się z ,,przecieków" jak to mówi bo to znaczy że bobas już blisko ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Dziewczyny a jak wy sobie radzicie z tą siara ? Chodzę po domu w białym t shircie bez stanika i normalnie mam mokre plamki na cyckach. A nie chce chyba w domu w staniku chodzić... są jakieś...plasterki;) ? Dobrze że mąż do jakiś obrzydliwych nie należy i ze go to nie brzydzi. Wręcz przeciwnie cieszy się z ,,przecieków" jak to mówi bo to znaczy że bobas już blisko ;)

p19u9jcg81ehxczt.png
Są takie wkładki laktacyje , ale raczej bez stanika nie da rady.

w57vxzkr0voyai9q.png

w57vyx8dubspq12k.png
Ja bym odpowiedziała tej lekarce , że to moje dziecko i że ja jeszcze nie podjełam decyzji. Ludzie myślą sobie , że jak młoda to niewiele ma do powiedzenia trzeba zmienić ich myślenie.

w57vxzkr0voyai9q.png

Ehhh... nie powinno tak być moim zdaniem. To Ciebie powinna zapytać... fakt jesteś niepelnoletnia ale to Ty nosisz dziecko to Ty będziesz (?) Jego prawnym opiekunem...zwykła wredna baba z tej pani doktor.
Z drugiej strony przepraszam ale nie rozumiem Twojej Mamy :( jak może jej nie obchodzić to że jej córka jej dziecko będzie miała dziecko i kocha ta malutka istotke i jak można mieć taki stosunek do umówmy się zdrowia fizycznego jak i psychicznego swojego dziecka...:(
Na twoim miejscu jak Pani doktor odstawi jeszcze taki numer to powiedziałbym wprost że Ty też tam jesteś i pójdziesz tam gdzie ustalicie z M bo to On płaci a twojej mamy nic nie interesuje a chodzi z tobą bo musi... brutalnie ale może to otworzy oczy mamie i Pani Doktor...

p19u9jcg81ehxczt.png
W kwietniu mam 18 urodziny i odrazu po idziemy do urzedu z M. żeby uznał bobasa jeszcze przed narodzinami. Więc synuś od początku jest nasz ;) 23 idziemy z M. na połówkowe do niej i chyba wtedy jej powiem jak wygląda sytuacja i że to troche nie na miejscu pytać się o zdanie osoby, która jak na razie jedyne o czym mówi jeśli chodzi o ciążę to o to, że nie wzięłam tabletek po...

w57vyx8dubspq12k.png

W kwietniu mam 18 urodziny i odrazu po idziemy do urzedu z M. żeby uznał bobasa jeszcze przed narodzinami. Więc synuś od początku jest nasz ;) 23 idziemy z M. na połówkowe do niej i chyba wtedy jej powiem jak wygląda sytuacja i że to troche nie na miejscu pytać się o zdanie osoby, która jak na razie jedyne o czym mówi jeśli chodzi o ciążę to o to, że nie wzięłam tabletek po...

w57vyx8dubspq12k.png
Masz rację. Nie chodzi p porostu z mamą. Nie i koniec. A ona jako lekarz musi zaakceptować twoje zdanie i prośbę mimo że jestes niepelnoletnia. A po 18stce będziesz już wolna :)

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Nie wiem czy tu było o emolientach ale już nie chce mi się szukać. czy nie uważacie, ze używanie ich dla noworodka ze zdrową skórą jest bez sensu? przecież przyzwyczaimy ją a te środki są dla skór problemowych...

Ja używałam przez pierwszy rok i bardzo sobie chwalę. Trzeba pamiętać ze mamy kiepskie wody w kranie. Nasze skory to wysusza a co powiedzieć u takiego maleństwa. Poza tym niektóre emolieny - te do kąpieli mają właściwości myjące, wiec nie trzeba juz niczego innego. Nawet z myciem włosków niemowlaka sobie radzą.

oar8pg4n1kii9v0d.png

Do góry