reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Ja mam dwoje dzieci rok po roku ale gdyby pierwsze było takie jak to drugie to pewnie byśmy się tak szybko nie zdecydowali [emoji23]

Dziewczyny trochę ten brzuch przeżedziłam ale mój wosk nie dał rady a pensetą szybko wysiadłam. Tak jak myślałam przerosła mnie ilość. To tak jakbyście miały sobie całą nogę pensetą opitolić [emoji23]

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam dwoje dzieci rok po roku ale gdyby pierwsze było takie jak to drugie to pewnie byśmy się tak szybko nie zdecydowali [emoji23]

Dziewczyny trochę ten brzuch przeżedziłam ale mój wosk nie dał rady a pensetą szybko wysiadłam. Tak jak myślałam przerosła mnie ilość. To tak jakbyście miały sobie całą nogę pensetą opitolić [emoji23]

To jest wyzwanie :D najgorzej że usuniesz dziady a zaraz i tak odrosną :p

Ja gole maszynka... Po ciazy przestaja rosnac

oar8s65gmlqg37sx.png

dzięki dziewczyny za rady dotyczące pampersów .:) Tak sobie myślę i się troszkę śmieję że skoro pampersy uczulają a jakieś inne pieluszki są beznadziejne bo opinie bardzo podzielone jak widzę , może zainwestować w pieluszki wielorazowe :D Czyli powrót do starych metod w nowoczesnym wydaniu .Jedno im trzeba przyznać są śliczne i tyle wzorów do wyboru .
Zobacz załącznik 790582 Zobacz załącznik 790583 Zobacz załącznik 790584
Ciekawe, jak masz czas i chęci na pranie ;) ale do szpitala polecam jednorazowe, te pierwsze kupy to jak smoła o_O ledwo sobie poradzilam.
Sama się z siebie śmiałam bo jak usiadłam w końcu zadowlona z siebie to dziecko było czyste a ja w kupie xD

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Ciekawe, jak masz czas i chęci na pranie ;) ale do szpitala polecam jednorazowe, te pierwsze kupy to jak smoła o_O ledwo sobie poradzilam.
Sama się z siebie śmiałam bo jak usiadłam w końcu zadowlona z siebie to dziecko było czyste a ja w kupie xD

m3sxyx8dzur8ghzn.png
Zdecydowanie do szpitala nie widzę nie mieć zwykłych
Moja przyjaciółka też używała wiekoraxowych i otulaczy- chwalila sobie ale mi by się nie chciało :)

Mati tez bez problemu mi się odpieluchowal jak miał 2 i 3 miesiące- może drugie też będzie takie ogarniete.

Po cichu wlasnie liczę; ze trafi mi się właśnie takie zajebiste dziecko jak M.. smoczek bez problemu odstawilan jak skończył roczek; nie było horroru z zębami; pieluchy luz; zostawienie z dziadkami luz, przedszkole też. jak z drugim będzie hardcore to się wkurze ;)
Zazwyczaj jest na odwrót ale nie będę cię straszyć [emoji23] moje dzieci totalnie inne choć w kość daje jeden i drugi

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No to mój pierworodny był taki, że na myśl o kolejnym miałam ataki paniki [emoji12]

7u223e3kwboc3bjp.png
U mnie pierwsze też było bardzo absorbujące, kolki, ząbkowanie, ciągle choroby, w dodatku studia praca i brak chętnej babci do pomocy(choć mieszkaliśmy pod jednym dachem). I dopóki młoda nie skończyła 7 lat nawet przez myśl mi nie przeszło by myśleć o kolejnym dziecku.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry