reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Kurcze te kremy są do dooopy i chyba szkodzą. A może nozyczkami przykrucić... A teraz coś dla ludzi o mocnych nerwach, tadam [emoji23]
1483777153-aaaaaa.jpeg

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Atak peseta!
Hmmm no to chyba zostaje Ci krem... albo depilator [emoji33]

p19u9jcg81ehxczt.png

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Majka ja bym pojechała penseta, zawsze trochę przerzedzisz jak nie dasz rady wszystkiego.
Ja nogi depilatorem robię, a resztę penseta i na dole czesciowo maszynka, ale wolę część penseta zrobić bo po maszynce wrastaja i boli gorzej jak wyrywanie :/

Dziewczyny które mają detektor, jakiej macie firmy? Zastanawiam się nad Angel Sounds nie wiem czy dobry.

m3sxyx8dzur8ghzn.png
Ja mam formy Jumper jpd100a i też jest super. Ma wyświetlacz z wartością tętna, jest prosty w obsłudze. :-)

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochane mam do was pytanie.
Byłam u ginekologa wczoraj. Dwa lata temu miałam robiona konizacje szyjki macicy ( jest to wycięcie kawałka szyjki ) poruszyłam temat z lekarzem czy ciąża będzie przebiegać normalnie i jak z porodem. Słyszałam , że często po konizacji robią cesarki bo szyjka może peknąc albo się nie rozwierac itp. Wiem napewno , że tym razem chce cc już rodziłam siłami natury . Teraz się nie odwaze. Poprostu boje się o siebie i o dziecko , bo znając swoje szczęście będę rodzic parę h po czym brak postępu i nagle cc. Boje się o maleństwo. Wiem , że jeszcze dużo czasu , ale chciałam was zapytać od jakiego lekarza mogę wziąść zaświadczenie do cc ? Mój ginekolog każe mi rodzic i w ostateczności cc ja nie mam zamiaru. Nie mam wady wzroku , jedynie mam z kręgosłupem problemy. Ale nie ,,udokumentowane,,.
Zalatwialyscie sobie takie zaświadczenia może ?

A miałaś juz cc? Bo jeśli miałaś możesz odmówić porodu naturalnego.

Jeśli nie poszukaj ba forach, wsród opini znajomych lekarza który jest "pro-cc". Sama piszesz że wielu lekarzy w takim przypadku nie zaleca SN.
Moja siostra miała bardzo ciezki pierwszy poród- 22 godz, oxy, brak postępu a potem mała nie mogła wpasować sie w kanał, dodatkowo miała ponad 4 kg. Zakończyło sie cc
Z drugim dzieckiem nie wyobrażała sobie SN, ale jej lekarz nie widział problemu i powiedział ze nie wyrazi opini o cc. Siostra planowała prywatna cesarkę (nie chciała dawać w łapę) i przypadkowo na usg w III trym trafiła na lekarza, który jak usłyszał jej historie i zobaczył ze dziecko duże, a lekarz każe rodzic naturalnie złapał sie za głowę. Okazało sie ze pracuje w szpitalu który rozważała do porodu (przed podjęciem decyzji i prywatnym cc), kazał jej przyjść do poradni pod koniec ciąży, zbadali ja, ocenili wagę dziecka i miała planowe ciecie na NFZ.
Wiec widzisz, niektórzy lekarze na siłę każą rodzić naturalnie, a sa tacy którzy wolą nie ryzykować i zalecają cesarki.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny , wczoraj moja dzidzia kochana wyrolowała tatę w piękny sposób :) Leżę sobie wieczorem i czuje jak się rusza więc położyłam rękę i takie kuksańce mi dawał /a , wołam tatę ,ten przybiegł położył rękę i cisza , czekał chyba z 10 min i nic .Wyszedł z pokoju i ledwo drzwi się zamknęły dzidzia znowu bum bum po brzuszku :p

No tragedia a ja mam z natury bardzo ciemne i aż córka się mnie raz zapytała dlaczego mi włosy rosną na brzuchu, powiedziałam że to przez dzidzie [emoji23] zastanawiam się czy nie wziąć maszynki do golenia głowy i ich nie przyciąć [emoji23]

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
To od zmian chormonalnych..ja mam takir od hmm 16r.z..jak zaczniecie golic urosna cirmniejsze i grubsze..polecam woskiem lub depilatorem bo wtedy nie beda "sie zasilac" przycinaniem

reklama
Do góry