reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny widzialyscie może w h&m dział Mama te parkę? Ja wczoraj byłam i u mnie niestety nie było. Jest świetna promo i zamowilam sobie na próbę dwa rozmiary, jeśli będzie słaba, to najwyżej odesle, ale za tę cenę, to naprawde nie mogłam się oprzeć :) dostępna jest cała rozmiarowka na stronie.

Załączniki

• Screenshot_2017-01-04-10-02-03-1.png
    Screenshot_2017-01-04-10-02-03-1.png
    209,3 KB · Wyświetleń: 78
  • Screenshot_2017-01-04-10-02-07-1.png
    Screenshot_2017-01-04-10-02-07-1.png
    280,2 KB · Wyświetleń: 75
  • Screenshot_2017-01-04-10-02-12-1.png
    Screenshot_2017-01-04-10-02-12-1.png
    219,2 KB · Wyświetleń: 80
reklama
Cześć Dziewczynki :) nie było mnie wczoraj cały dzień, bo z synkiem pojechaliśmy pochodzić po CH i do figloraju :)

Majka ja dla synka miałam kamizelkę puchowa z zary i po praniu, mimo najdelikatniejszego- programu ręcznego i tak już nie była taka ładna po praniu, puch osiadł w dół, także nie wiem co masz zrobić :( może po prostu całą kurtkę spróbuj potraktować wilgotną ściereczką? Albo chusteczkami nawilzajacymi dla dzieci? Ja odkąd mam dziecko, to te chusteczki mają u mnie wiele zastosowań :D jeśli pisałam priv do Beaty odnośnie wątku zamkniętego, to do Ciebie również mam napisać czy już nie?
Raczej tak, zawsze co dwie głowy to nie jedna ;)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

cechy dominujace
oczy ciemne
karnacja ciemniejsza
włosy ciemne
uszy odstające [emoji14]
usta pełniejsze
jeśli np twoja mama lub tata miał ciemne włosy jesteś nosicielem również i tej cechy , wiec nigdy nic nie wiadomo ,ale w twoim przypadku szansa na dziecko o blond włosach i niebieskich oczach jest bardzo wysoka
Ja się boje jednego... mój pradziadek był rudy, a mój M. ma rudą brodę... cały jest ciemny a brode ma rudą ;( boje się że nam się geny recesywne ujawnią...

w57vyx8dubspq12k.png

Ja się boje jednego... mój pradziadek był rudy, a mój M. ma rudą brodę... cały jest ciemny a brode ma rudą ;( boje się że nam się geny recesywne ujawnią...

w57vyx8dubspq12k.png
Moja znajoma ma córeczkę która jest rudziutka i w życiu nie widziałam piękniejszego dziecka. Całe życie chciałam mieć marchewkowe włosy i przez długie lata się na taki kolor farbowalam[emoji16]

Hejka! Mam pytanko może nie na temat ale tyle jest tu specjalistek!
Dostałam kurtkę którą oczywiście chce wyprać. No i koleżanka powiedziała mi że ona nie wie czy można ją prać w pralce bo to kurtka z zary z piórami w środku. Ja też mam kurtkę co prawda nie z zary ale z piórami prawdziwymi i nie prałam jej chemicznie tylko w pralce na programie do płaszczy. Metka jest odcięta i teraz się boję bo jest fajna, bardzo ciepła no i pomieści mój brzuszek nawet jak jeszcze urosnie :)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Mojej córce pralam kurtke Zary z pierzy . Pileczki piłeczka tenisowa do pralki i później jeszcze jak suszylam ja te pierza jeszcze roztrzepywałam .
Kurtka idealnie wyprana,nic sie nie zadziało. Tylko te pierza trzeba roztrzepać dobrze.
5djylbetecfse5n6.png

w57vyx8dubspq12k.png
A Ty masz chłopca Bella, dobrze pamietam?
Jeżeli bedzie rudy to niestety będzie miał trochę pod górkę w dzieciństwie. Dzieci są niestety okrutne i wyszydzają inność. No ale daj spokój, ważne zeby się urodziło zdrowe, kolor włosów to drugorzędna kwestia. Poza tym prawdopodobieństwo, ze bedzie rudy jest chyba niezbyt wysokie :)

Belax - rozśmieszylas mnie :D co za różnica jakie będzie miał włosy :) a ja pamiętam jak się martwiłam w pierwszej ciąży
, że córka będzie podobna do teściowej i w sumie jest , aleeee dla mnie jest najpiękniejsza na świecie i nie wyobrażam sobie , że mogła by wyglądać inaczej.

w57vxzkr0voyai9q.png

Mój mąż ma jasne włosy, niebieskie oczy jasna karnacja,a ja jego przeciwieństwo :-) :-) i nasze córką z urodą poszla w 100% we mnie. Za to charakterek w tatusia .a ciekawe jak bedzie z drugim bobaskiem :)

5djylbetecfse5n6.png

Belax - rozśmieszylas mnie :D co za różnica jakie będzie miał włosy :) a ja pamiętam jak się martwiłam w pierwszej ciąży
, że córka będzie podobna do teściowej i w sumie jest , aleeee dla mnie jest najpiękniejsza na świecie i nie wyobrażam sobie , że mogła by wyglądać inaczej.

w57vxzkr0voyai9q.png
u mnie w rodzinie wszyscy śmiejemy się tylko z jednego " typu ludzi"[emoji23][emoji23][emoji23] właśnie z rudych [emoji23][emoji23][emoji23]

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Nasz syn jest idealną mieszanką mamy i taty. Zarówno w wyglądzie jak i charakterze. Jeśli chodzi o wygląd to na początku był identyczny jak tata, a teraz robi się identyczny jak ja.
Bardzo to ciekawe, że dziecko moze się tak szybko zmienić. Z punktu widzenia biologii to zrozumiałe-dziecko na początku musi byc podobne do ojca, żeby nie było watpliwości [emoji12]

oar8pg4njiayxtbm.png

Do góry