reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Moi niektorzy znajomi mowia ,ze czuja sie zaproszeni a ja w ogole zielona w temacie.Moze cos zro ie ,ale musze sie wyeduowac w temacie kiedy co i jak ,to zrobie sprawozdanie :laugh2:

reklama
Ja nie robię baby shower , bo i tak wszyscy przyjdą po urodzeniu dziecka je zobaczyć. I zawsze przynoszą coś ze sobą. Zresztą ja wole sobie sama kupić wyprawkę niż dostawać od innych. Jestem okropna , ale część rzeczy które dostała Amelia poodawałam dalej [emoji38][emoji12] bo mi się nie podobały, zresztą kocyki nie mieściły mi się w szafach już tyle tego było. A teraz spotykamy się z koleżankami i rodziną regularnie nie potrzebuje specjalnych okazji . Oczywiście tutaj pisze o swoich upodobaniach jeśli komuś się to podoba to super ;)

w57vxzkr0voyai9q.png

Oczywiście jeśli ktoś zadzwoni , że chce wpaść na taki shower to ciasto zrobię , ale uprzedzę, że bez prezentów. Szczerze to i tak watpie , bo 3 moje najlepsze koleżanki rodzą w kwietniu [emoji4][emoji5]

w57vxzkr0voyai9q.png

Justyna mnie też od razu dzidziol pukał od środka a nie myział. To napewno to[emoji3]

Umówiłam się na jutro do fryzjera. Muszę już obciąć te kłaki bo patrzyć nie mogę

7v8rikgn6c3m2w2o.png

Zazdroszczę! Ja u fryzjera całe wieku nie byłam, przed świetami nie miałam czasu, teraz dzieciaki chore, w ndz mąż ze straszakiem jada na tydzien na narty...... No nic, mam długie włosy i ciagle związane wiec nie widać ;)

Nie wiem jak jest u mnie. Dowiem się pewnie w szkole rodzenia ale mam zamiar w razie czego pożyczyć od koleżanki bo nie widzę sensu kupować. Moja znajoma zapakowala malucha do gondoli i jechała z nim z tyłu bo wiadomo mąż kierował ale to było ponad 10 lat temu. Nie wiem czy teraz się nie zmieniło.

W gondoli na tylnym siedzeniu [emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33] moze faktycznie 10 lat temu cis takiego by przeszło, ale przecież w trakcie najmniejszego hamowania taki noworodek lata bezwładnie, mięśnie jeszcze niewyćwiczone, niczego nie trzymają....... Przewożenie dziecka w taki sposób to proszenie sie o tragedie.....

U mnie również wymagają fotelika przy wyjściu ze szpitala..

A tak z innej beczki, dziś się odstresowalam, przyszły moje kamienie naturalne i wzięłam się za robotę ;-) narazie tyle bo cierpnie mi wszystko ;-)
1483441718-aaaaaa.jpeg

Piękne!!!!
A powiedz mi na co naklejasz te kamienie? Miałam taka bransoletkę i mi synek zerwał, nie wiem na co mogłabym na nawlec kamyczki.

Jak dla mnie fotelik 0-13 jest bardzo wazny... Dziecko choruje np i trzeba jechac do lekarza i wtedy biegac po znajomych i pozyczac? Uzywany maxi cosi mozna kupic za grosze... Jak policja zatrzyma do kontroli i bedziecie jechały z dzieckiem bez fotelika to mandacik od razu...

oar8s65gmlqg37sx.png

Mandacik mandacikiem, kilka stówek kontra zdrowie i życie malucha.

Dziewczyny a wy zamawiacie sobie położna, która po ok 20tc przychodzi do domu? U mnie w mieście to bardzo popularne , ale nie widzałam , żeby którąś z was o tym wspominała.

w57vxzkr0voyai9q.png

Nie, nie zamawiam. To nasze trzecie dziecko wiec nie czuje takiej potrzeby.

Ja właśnie nie lubię takich zwlaczy.

U nas dużo zależy od położnej- jedna chce pomóc a druga robi rewizje. Pamiętam jak położna przyszła po urodzeniu mojej siostry, sprawdzała warunki lokalowe, czy moja mama umie kąpać dziecko, jak przystawia je do piersi itd i wszystko notowała. Z drugiej strony to ma swoje plusy, bo jeśli dziecko jest w niewłaściwych warunkach to jest szybsza możliwość reakcji.

w57vxzkr0voyai9q.png

Ja przy drugim synku miałam super położna! Pracuje w tym szpitalu co rodziłam i planuje rodzic. Przychodziła z wagą i była doradcą laktacyjnym. Bardzo mi pomogła jak np miałam zapalenie piersi wiec uważam że warto poszukać dobrej położnej środowiskowej. Niekoniecznie z przychodni, teraz dużo jest takich "wolnych" co maja umowy z NFZ.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Szczeze to ten baby shower troche mi zajezdza po amerykansku,ale z drugiej strony to nigdy nie bylam ,nigdy nie robilam ,wiec trudno mi powiedziec czy by mi sie spodobalo,ale pewnie tak no bo to przeciez imprezka dla dzidziusia.Emka jestes okropna! Oddawaj te ubranka i kocyki ja chetnie przyjme ;)

Szczeze to ten baby shower troche mi zajezdza po amerykansku,ale z drugiej strony to nigdy nie bylam ,nigdy nie robilam ,wiec trudno mi powiedziec czy by mi sie spodobalo,ale pewnie tak no bo to przeciez imprezka dla dzidziusia.Emka jestes okropna! Oddawaj te ubranka i kocyki ja chetnie przyjme ;)
Już dawno oddane [emoji23][emoji16] ale jeśli coś teraz dostanę co mi się nie podoba to szukaj kuriera [emoji23]

w57vxzkr0voyai9q.png

A! Piszecie o tych infekcjach. W ciąży faktycznie cieżko wyleczyć, ale jak juz Wam sie coś przyłącze to pamiętajcie o tym ze partner tez musi sie leczyć!
Ja tak miałam w poprzedniej ciąży. Złapałam grzybka wiec na szybko wizyta akurat nie u mojego lekarza. Dostałam globulki po leczeniu zrobiłam biocenozę i było czyściutko. Dwa tyg pózniej powtórka z rozrywki, poszłam jyz do swojego gina i co? Był zaskoczony, że mąż nie dostał leków, bo przecież jak ja chorowałam to ob tez to miał, ja sie wyleczyłam to mnie ba nowo zaraził. Mój lekarz zawsze leczy tez partnera i to jest ważne bo mężczyźni nie maja objawów tylko sa nosicielami. Wiec upominajcie sie o leki dla swoich facetów!

reklama
Moi niektorzy znajomi mowia ,ze czuja sie zaproszeni a ja w ogole zielona w temacie.Moze cos zro ie ,ale musze sie wyeduowac w temacie kiedy co i jak ,to zrobie sprawozdanie :laugh2:

Ejjjj ale na filmach to zawsze ktoś urządza ciężarnej taki babyshower a ona sama przychodzi jako gość honorowy ;) odpowiadaj że tez czujesz sie zaproszona- kiedy u gdzie masz przyjść i czy listę prezentów możesz wysłać e-mailem [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]

Do góry